انواع دیوارپوش

آشنایی با انواع دیوارپوش و دیوارکوب

تزیین نمودن دیوار یکی از مهمترین و اصلی ترین پارامتر در تزئینات داخلی ساختمان و طراحی دکوراسیون داخلی به شمار می آید. چراکه طبیعتا” با ورود به هر مکانی ابتدا” وسیعترین سطح در معرض دید مانند دیوارها، کف و سقف به چشم می آیند. البته دیوارپوش های ساختمانی به دو بخش دیوارپوش های داخل و دیوارپوش های خارج ساختمان دسته بندی مشوند که ما در این نوشته فعلا” به معرفی دیوارپوش های داخلی ساختمان می پردازیم. دیوارپوش های داخلی نیز به دو دسته دیوارپوش های ساده و دیوارپوش های دکوراتیو تقسیم بندی می شوند که ما باتوجه به اهمیت آنها از دیوارپوش های دکوراتیو داخلی شروع می کنیم:

دیوارپوش های دکوراتیو

دیوارپوش های بست وال

جدیدترین و زیباترین دیوارپوش داخلی موجود در بازار ایران محصولات تولید شده توسط شرکت BestWall بوده که هم مورد استقبال  طراحان و دکوراتورهای خارجی و هم داخلی قرار گرفته است.  دیوارپوش های بست وال در واقع تشکیل شده اند از پنل های سه بعدی دکوراتیو که با قرار گرفتن کنار یکدیگر روی دیوار یا سقف یا هر سطح مورد نظری جلوه بسیار چشم نوازی بوجود می آورند. در واقع بست وال  نسل جدیدی از دیوارپوش هاست که جایگزین مناسب و زیبایی جهت سایر پوشش های دیوار بشمار می آید. این نسل جدید دیوارپوش از دو متریال مختلف شامل HDC و ULP (نانو پلیمر جدید جهت مصارف دکوراتیو) تولید می گردند. این دیوارپوش ها همانطور که از نامشان پیداست دارای سطحی کاملا” سه بعدی و فوق برجسته هستند که برجستگی آنها  بین ۱ تا ۴ سانتیمتر بسته به طرحشان متغییر می باشد. این محصول ضمن داشتن زیبایی خیره کننده و تنوعی بیش از ۳۰ طرح کلاسیک و مدرن به رنگهای دلخواه رنگ آمیزی می گردد. دیوارپوش های HDC به دلیل داشتن خواص منحصر بفرد رنگ پذیر وعایق صوت، گرما و سرما بوده و دیوارپوش های ULP نیز به دلیل بهره گیری از تکنولوژی نانو از مزایای فراوانی بهره مند هستند همچون انعطاف پذیری، رنگ پذیری و عایق صوتی و حرارتی که بدین علت کارایی این محصولات در ساختمانها بمراتب فراگیرتر شده است.

کاغذ دیواری

کاغذ دیواری نیز جزو یکی از پر مصرف ترین پوشش های دکوراتیو داخای ساختمان محسوب کی گردد که البته پیدایش آن به تاریخ چین قدیم بر می گردد.کاغذ دیواری های اولیه طرح هایی ساده ای داشتند. بتدریج کاغذ دیواری های رنگی و چاپ خورده پا به عرصه دکوراسیون و تزئینات داخلی گذاشتند.کاغذ دیوارها به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند.

دیوارپوش های چوبی

دیوارپوش های چوبی نیز به عنوان یکی از دیوارپوش های دکوری داخلی طبقه بندی می گردند. این دیوارپوش ها معمولا” از چوب درختان جنگلی تهیه می شوند ولی بدلیل گران بودن چوب این نوع دیوارپوش کمتر مورد استفاده قرار می گیرد و به جای آن از دیوارپوش های چوبی مصنوعی مانند  MDF و HDF استفاده می گردد. البته استفاده از این متریال به دلیل وزن آن و محدودیت های دیگری که در طراحی داخلی دارد به صورت مقطعی مورد استفاده قرار می گیرد.

سنگ آنتیک

سنگ آنتیک را نیز می توان به عنوان یک پوشش دکوراتیو داخلی و خارجی ساختمان نام برد. ارزان بودن سنگ آنتیک (بیشتر در مورد سنگ های آنتیک نوع قیچی) و اجرای نسبتا” ساده آن جزو مزایای آن می باشد ولی معایب آن را نیز باید شامل سنگین بودن، تنوع محدود تم طرح و رنگ ، عدم تناسب با برخی از فضاهای داخلی مانند اتاق نشیمن و اتاق خواب و … ( بدلیل ایجاد فضای سنگین و سرد)، عدم امکان تغییر رنگ و… دانست. سنگ آنتیک بیشتر جهت استفاده در محیط های خشن مانند مشاعات ساختمان، برخی نقاط راه پله و پاگرد، به صورت مقطعی در نمای ساختمان، مکانهای عمومی و تجاری و از این دست نام برد. تلفیق نورپردازی با سنگ آنتیک می تواند جلوه آن را بیشتر کند.

پوشش بلکا

بلکا نام تجاری یک پوشش داخلی است که عمر زیادی از پیدایش آن نگذشته است ولی به دلیل داشتن معایب و ظاهر نه چندان زیبا به سرعت در حال منسوخ شدن است. در واقع بلکا از آسیاب کردن ضایعات پارچه و نخ بدست می آید بدین ترتیب که ضایعات پارچه، نخ، کاغذ و مقوا آسیاب گردیده و به صورت تقریبا” پودری در می آیند. به این پودر حاصله رنگ و برخی مواد افزودنی مانند میکا (نوعی ماده مدنی) افزوده می شود تا جلوه بهتری پیدا کند. سپس هنگام استفاده و اجراء پودر فوق را با آب و مقداری رزین پلی وینیل استات (چسب چوب) مخلوط کرده تا خمیر نسبتا” چسبناکی درست شود. سپس خمیر حاصله را توسط ماله به روی دیوار می مالند و پس از خشک شدن به  صورت یک پوشش رنگی بدست می آید. بلکا جهت دیوارهایی که زیر سازی خوبی ندارند یا کسانی که می خواهند دیوار را با یک پوشش ارزان و فوری پوشش دهند می تواند مناسب باشد.

دیوارپوش های PVC


نوعی دیگر از دیوارپوش های داخلی ساختمان دیوارپوش های PVC هستند (پلی ونیل کلراید) که یک نوع پلیمر سبک پوده که در صنایع مختلفی کاربرد دارد . این نوع دیوارپوش تشکیل شده از نوارهایی با طول مختلف و با عرض های نسبتا” باریک حدود ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر که با قرار گرفتن کنار هم سطح دیوار را پوشش می دهند. این نوع دیوارپوش با رنگ های مختلف و طرح های مختلف ( طرح ها روی آن چاپ می شوند مثل طرح چوب و… ) تولید می گردند. این نوع از دیوارپوش مزایای خوبی از جمله سبک و ارزان بودن، قابلیت شستشو، نصب سریع، عایق سرما و گرما، مقاوم در برابر رطوبت دارند.
زیرسازی اولیه در اجرای این نوع دیوارپوش نیز دارای اهمیت می باشد. دیوارپوب های پی وی سی دارای سشارهایی هستند که با قراردادن آنها در کنار هم پوشش شکل می گیرد
معمولا دیوارپوش های PVC جهت مصارف خانگی و مسکونی مناسب نیستند چراکه ظاهر خوبی جهت زیباسازی این محیط ها ندارند. بیشتر مورد استفاده دیوارکوب های پی وی سی فضاهای اداری می باشد. همچنین  استفاده از انواع دیوارپوش PVC ( با شبکه داخلی توخالی ) در مکانهای پر تردد توصیه نمی شود زیرا استحکام مکانیکی این پوشش در برابر ضربه مستقیم کم بوده و به راحتی سوراخ می شود. استفاده از این نوع دیوارپوش ها در مکانهای مرطوب مانند حمام … کار آمد می باشد.

رنگ های ساختمانی

رنگ های ساختمانی نیز نوعی دیوارپوش محسوب می گردند که انواع مختلفی مانند: رنگ روغنی، رنگ پلاستیک، رنگ اکریلیک، رنگ مولتی کالر دارد. در بخش های بعدی به تفصیل به رنگ های ساختمانی و کاربرد آنها خواهیم پرداخت.

فهرست
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید