بتن زیستی یا بتن بیولوژیکال چیست؟

بدون دیدگاه

اطلاعاتی درباره بتن زیستی

برای انجام ساخت و ساز هایی که در حال حاضر انجام می شود نیازمند تکنیک های نوینی هستیم تا بتوان آینده روشنی را برای طراحی در نظر گرفت.باید از تفکرات نوآورانه در ساخت و ساز های مختلف استفاده نمود تا قابلیت های آن به صورت چشمگیر گسترش یابد. نباید اجازه داد تا گرایش ثابتی در فرایند طراحی ادامه پیدا کند بلکه باید پا را فراتر گذاشته و به کمک راه حل های پایدار وضع موجود در طراحی را تغییر داد. ساختمان های امروزی که در سرتاسر دنیا ساخته می شوند با استفاده ار ساختار های زیست محیطی و مصالح ساختمانی سبز می باشد که نه تنها مصرف انرزی را به حداقل می رسانند، بلکه به کاهش هزینه ها و افزایش طول عمر ساره کمک شایانی خواهند کرد.

در حال حاضر بتنی ساخته شده است که بسیاری از ارگانیسم های زیستی را بر روی سطح خود نگه داشته و پرورش می دهد. بتن بیولوژیکال نام  بتنی است که از آن برای دیوارهای عمودی نمای ساختمان استفاده می شود و با این کار ساختمانی های سبزی را احداث کرده و در آنها انواع پوشش های گیاهی موجود است. بدون شک باغ های متعددی را دیده اید که در آنها از پوشش گیاهان مختلفی استفاده شده است، حال بتنی زیستی به عنوان یک سیستم در نمای ساختمان باغی از گیاهان را تدائی می کند.

مشخصات بتن زیستی

بتن زیستی که در اصل لایه بیولوژیکی است به رشد گیاهان کمک کرده و بر پایه سیمان ایجاد و دارای تنظیمات بسیار دقیقی است که می تواند ادامه حیات گیاهان و همچنین گونه خاصی از خزه ها و گلسنگ ها را فراهم آورد. در بتن زیستی میزان PH بتن زیاد است چرا که در شرایط ایده آل میزان PH  کمتر از ۹ می باشد اما در سیمان پرتلند سنتی میزان PH در حدود ۱۲ تا ۱۳ می باشد و لازم است که مقدار آن تا حد قابل قبولی کاهش یابد از این رو با استفاده از سیمان فسفات منیزیم که اندکی اسیدی تر است دیگر نیاز به کاهش میزان PH  نداشته و می توان لایه بیولوژیکی را ایجاد نمود.

برای مثال خزه ها می توانند در PH  کمتر از ۵ رشد مناسبی را داشته باشند و این در شرایطی است که اکثر گیاهان چنین شرایطی را ترجیح نمی دهند. از این رو باید استراتژی را مد نظر گرفت تا بتوان انواع مختلفی از سیمان ها را ایجاد کرده تا به رشد موجودات زنده نظیر خزه ها، ریز جلبک ها و همچنین گلسنگ ها کمک نمود.

لایه های مختلف بتن زیستی یا بتن جاندار

نصب بتن بیولوژیکی که مرکب از سه لایه می باشد بر روی سطح سازه اجرا می شود و در مرحله اول لایه پوسته ضد آب می باشد که باعث می شود تا عناصر سازه ای در مقابل نفود آب محافظت شوند. لایه بعدی لایه بیولوژیکی بتن است که بر روی این لایه ضد آب به کار می رود. این لایه آب باران را جذب کرده و همانند یک سازه میکروسکپی عمل می کند چرا که باعث جذب و ذخیره آب باران می شود. لایه سوم یا آخر به عنوان یک پوشش ناپیوسته بر روی لایه قبلی قرار می گیرد و اجازه ورود آب باران را می دهد و آن را به لایه پوشش و همچنین لایه ضد آب منتقل کرده و در اصطلاح به دام می اندازد. انجام این عمل بدون اینکه سازه به خطر بیافتند باعث بهینه سازی مقدار آب در داخل پوشش بیولوژیکی می شود.

مزایای بتن زیستی

  • بتن زیستی یا بیولوژیک بخش جدا ناپذیری از سازه است که مرکب از سه لایه بر روی عناصر سازه ای است که باهم، مزایای زیست محیطی، حرارتی و زیبایی را برای ساختمان به ارمغان می آورند.
  • گیاهان  Co2 هوا راجذب و اکسیژن را آزاد می کنندد وهمین خاطر با استفاده از بتن زیستی می توان این عمل را به صورت چشمگیر اجرایی نمود تا در هوا اکسیژن بیشتری جریان داشته باشد.
  • از بتن جاندار به عنوان عایق حرارتی استفاده می شود و از این رو می توان تنظیم حرارت داخل ساختمان را انجام داده و با جذب گرما و جلوگیری از ورود آن به ساختمان در هوای گرم و یا فرار از ساختمان در هوای سرد، کمک می کند.
  • از بتن زیستی به عنوان یک روش تزئینی و همچنین زیست محیطی که دارای تنوع بسیار و همچنین رنگ های مختلف است می توان استفاده نمود.
نوشتهٔ بعدی
از فیلترهای تصفیه آب خانگی بیشتر بدانیم
نوشتهٔ پیشین
ساخت تختخواب ارزان با پالت های چوبی!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید