تراریوم، باغ شیشه ای یا گلخانه مینیاتوری

بدون دیدگاه

تراریوم چیست؟ Terrarium

امروزه به هر گلخانه یا نمایشگاه گل و گیاهی که سر بزنید می توانید مدل های مختلف گیاهان را ببینید که در یک محفظه شیشه ای قرار دارند و زندگی متفاوتی را در خارج از فضای خارجی تجربه می کنند که به آنها تراریوم یا باغ شیشه ای گفته می شود.

تراریوم یا باغ شیشه ای یک کلمه با ریشه لاتین است که از ترکیب دو کلمه Terra به معنای خاک و زمین و Rium به معنای مکان می باشد. یک تراریوم جلوه هایی از نمونه های زندگی گیاهی یک منطقه یا اقلیم را در بر می گیرد و در واقع فضایی بسته است که با محیط بیرون ارتباط حداقلی داشته و تنها می تواند از طریق این محیط شفاف نور مورد نیاز خود را از بیرون دریافت کند. تراریوم گلخانه ای مینیاتوری است که در آن محیطی مرطوب و مناسب برای رشد انواع گیاهان فراهم شده تا به جای استفاده از چند گلدان از گل های متفاوتی در یک باغ شیشه ای استفاده نمود.

انواع تراریوم

تراریوم به صورت معمول با توجه به شرایط نگهداری به دو دسته بسته و باز تقسیم بندی می شود.

مدل بسته تراریوم Closed Terrarium

در تراریوم بسته لازم است که درب آن هفته ای یک بار بازشده تا رطوبت و بخار های اضافی از داخلی و دیواره های آن خارج شود. این کار مانع از بروز قارچ و کپک در داخل تراریوم می شود. در تراریوم بسته می توان انواع سرخس، خزه و ارکیده را به شکل مطلوبی نگهداری نمود.

مدل باز تراریوم Open Terrarium

در مدل تراریم باز می توانید انواع سالوکنت را نگهداری کنید چرا که  نه تنها آب را تا مدت ها در خود ذخیره می کنند، بلکه نیاز به رطوبت و آبیاری کمی دارند.

تراریوم باغ شیشه ای

نگهداری از تراریوم

  • برای ایجاد تراریوم باید به تمام شرایط رشد گیاه مانند نیاز به نور کم، رطوبت بالا، مقاومت به خشکی و دیگر موارد توجه کرده و گیاهی را انتخاب نمود که بتواند خود را با این شرایط وفق دهد.
  • یک روش برای اینکه بتوان رطوبت اضافی موجود در تراریوم رو جذب نمود و از بروز قارچ جلوگیری کرد این است که در یکی از لایه های ساخت تراریوم در زیر خاک از زغال چوب استفاده شود.
  • در باغ شیشه ای نیاز به زهکشی برای خروج آب اضافی حاصل از آبیاری گیاهان وجود ندارد و آب در درون خاک باقی می ماند از این رو برای تراریوم بهتر است آب را به روش اسپری کردن به گیاه رسانده تا علاوه بر آبیاری گیاه، برگ های آنها را هم شاداب کرده و رطوبت جذب شده را تبخیر و قطرات  در این شرایط دوباره به خاک بر می گردند تا ریشه ها را آبیاری کنند.

گیاهان مناسب برای تراریوم

به دلیل اینکه رطوبت درون تراریوم بالاست به همین خاطر به صورت معمول از گیاهان حساس به خشکی برای کاشت در تراریوم استفاده می شود و چون این مدل گیاهان به صورت همیشگی مرطوب هستند هیچگاه از بودن در خشکی رنج نمی برند. اما لازم به توضیح است که رطوبت و دمای بالا باعث ایجاد بیماری های قارچی، کپک و سفیدک در گیاه می شود و به همین خاطر باید به صورت مداوم شرایط سلامت گیاهان بررسی و چک شود تا از بروز بیماری جلوگیری نمود. در بسیاری از تراریوم ها از گیاهان گوشتی و کاکتوس ها استفاده می شود و چون کاکتوس ها نیازمند محیطی گرم و خشک هستند به همین خاطر بودن آنها در تراریوم نیاز به آبیاری بسیار کمی دارد و شاید تنها یک بار در ماه آبیاری آنها کافی باشد.

تراریوم گلخانه مینیاتوری
نوشتهٔ بعدی
هماهنگ کردن پرده با مبلمان و دکوراسیون
نوشتهٔ پیشین
دیوارپوش سه بعدی حباب جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید