عایق صدا

بدون دیدگاه

بیشترین موردی که باعث آزار ساکنین در خانه های شهری و آپارتمان ها می شود سر و صداهای ناشی از انسان ها و اتومبیل های موجود در کوچه و خیابان ها می باشد که یکی از سختی های زندگی شهری به شمار می رود. البته راه های جلوگیری از ورود صداهای آزار دهنده به محیط زندگی نیز وجود دارد و یکی از موثر ترین راه استفاده از عایق های صدا می باشد.

چگونگی پخش صدا

برای این که بتوان عایق صدا را به شکلی کارآمد به کار گرفت ابتدا باید مفهوم صدا و ویژگی های فیزیکی آن، چگونگی پخش شدن و رسیدن آن به گوش انسان را درک کنیم. صدایی که به گوش انسان ها می رسد در واقع یک نوع انرژی فیزیکی است که یک منبع لرزشی در هوا پراکنده می کند. امواج صدا که می توان به امواج آب نیز شباهت داد در واقع شکلی متفاوتی از امواج آب داشته و همانند امواج کروی نامرئی انتشار می یابند.

عایق صدا چیست؟

عایق صدا در اصل پوششی است که در ساختار آن از موادی استفاده می شود که می تواند امواج صدا را درخود مبحوس کند. چرا که با اضافه شدن به ساختار اصلی خانه از ورود سر و صداهای بلند و آزار دهنده به مکان مورد نظر جلوگیری می کند. مواد تشکیل دهنده عایق های صدا بسیار متنوع هستند و بر اساس کاربرد آن ها تغییر می کنند. عایق صدا علاوه بر اینکه از ورود صدا های خارجی به داخل خانه جلوگیری می کند، می تواند به شکلی کاملا بالعکس نیز عمل کند و مانع از خروج صداهای داخلی به خارج از خانه شود.

کاربرد استفاده از عایق صدا

با استفاده از عایق صدا می توانید مانع از آزار همسایه ها شوید و در محیط زندگی خود یک سینمای خانگی داشته باشید و با استفاده از عایق صدا می توانید یک اتاق فیلم برای خود آماده کرده و از ورود و خروج صدا به داخل آن جلوگیری کنید.

عایق صدا روشی است که در مکان های تجاری و دفاتر کاری بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. در کافه ها، مراکز سرگرمی، سالن های سینما و استودیو های موسیقی برای اینکه باعث آزار محیط اطراف خود نشوند لازم است که از سیستم ها مختلف عایق صدا استفاده شود.

استفاده از عایق صدا و عایق حرارت

میزان صدایی که از دیوار های بین واحد ها عبور کرده و باعث آزار افراد ساکن در آپارتمان می شود را باید با استفاده از روش های مختلفی کاهش داد چرا که هرگز نمی توان تمام صدایی که شنیده می شود را از بین برد. سطوح چوبی بسیار بیشتر از سطوح بتنی جذب صدا دارند و پنل هایی که با تراشه های چوب تولید شده اند تقریبا ۲۰ برابر سطوح بتونی صدا را کاهش می دهند و سطوح نرم به دلیل داشتن ویژگی های خاص بیشتر از سطوح سخت مانع عبور صدا می شوند و سطوح حوله ای و اسفجی که دارای منافذ بسیاری بوده و بسیار نرم هستند، بیشتر صدا را به خود جذب می کنند. استفاده از این گونه مواد برای پوشش دیوار ها به میزان قابل توجهی از ورود صدای همسایه ها و خروج صدای شما از خانه جلوگیری خواهد کرد. البته

برای این که بتوانید از این مواد به شکلی دکوراتیو استفاده کنید لازم است که کمی خلاق باشید. یک فرش بزرگ و زیبای دیواری و یا کاغذ دیواری ای ضخیم از جمله مواردی هستند که در این روش می توانید از آن ها استفاده کنید. رنگ های آکوستیک زمانی که در ضخامت مشخصی به کار برده شوند برای جلوگیری از صدا مفید هستند و با استفاده از آنها می توان صداهای بیرونی، صدا های اتاق های دیگر و صدا های همسایه ها را تا مقداری کاهش داد.

انواع سیستم های عایق صدا

در خانه هایی که در مرکز شهر ها قرار دارند، ساختمان هایی که در کنار بزرگراه ها و مدارس هستند نیاز به سیستم عایق صدایی دارند که بتواند صداهایی که از بیرون وارد خانه می شوند را تا جای ممکن کاهش دهند. عایق های از بین برنده صدا در  سطوح سخت کمترین میزان جذب صدا را داشته و سطوح نرم به میزان قابل توجهی صدا را به خود جذب کرده و از انعکاس آن جلوگیری می کنند. برای مثال میزان ضریب جذب صدای ۵۰۰ هرتز در دیوار های بتونی ۰۱/۰ است و در کاغذ دیواری ۰۴/۰ بوده و در چوب ۱۰/۰ و در مواد پلی‌ اورتان ۹۰/۰ می باشد.

پشم شیشه و پشم سنگ دارای منافذ بسیاری هستند و هوا از آن ها عبور کرده و امواج صدای جذب شده در آن ها حبس می شود. به همین دلیل می توان از عایق صدا بر روی دیوار های بیرونی استفاده نمود. در این روش معمولا از مواد جذب کننده صدا مانند پشم شیشه در میان صفحات تشکیل دهنده نمای بیرونی ساختمان استفاده می شود تا از ورود صدا جلوگیری شود.

بهره گیری از عایق بیرونی برای آپارتمان ها بسیار پر هزینه است و به همین دلیل پر کاربرد نبوده و می توان عایق صوتی و حرارتی را با یکدیگر ترکیب کرده و یک عایق دوکاربردی را در دیوار های بیرونی به کار برد. در حقیقت عایق های حرارتی با عایق هایی که امواج صوتی را به خود جذب می کنند بسیار شباهت داشته و با یکدیگر سازگار هستند. برای مثال پشم شیشه و یا پشم سنگ مواد بسیار کاربردی و کارآمدی هستند که در عایق های حرارتی نیز به کار برده می شوند. پلی اورتان نیز از جمله موادی هستند که در هر دو سیستم عایق بندی به کار برده می شوند.

نوشتهٔ بعدی
هوای خانه را داشته باشید!!
نوشتهٔ پیشین
خانه ای زیبا و راحت با رعایت نکاتی ساده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید