تاثیرات معماری داخلی در محیط های مختلف
دکوراسیون فضای های مختلف و همچنین معماری داخلی نیاز به علاقه و ذوق هنری زیادی دارد تا بتواند به زیباسازی محیط زندگی پرداخته و تغییرات اصولی تری را در منزل و محیط کار ایجاد نمود. همه انسان ها در ذات خود خواستار آرامش هستند و یکی از مهم ترین محیط هایی که باید این امر در آن تحقق یابد فضای زندگی افراد می باشد.
خانه محیطی است که باعث بازگرداندن انرژی های از دست رفته افراد شده و به انسان کمک می کند تا در کنار اعضای خانواده خود جمع شده و گپ بزند یا خستگی های روزمره را از بین برده و برای روزی بهتر آماده شود. خانه زمانی به عنوان یک منبع تمام نشدنی از آرامش و نشاط معرفی می شود که تمامی جزئیات طراحی داخلی آن با دقت رعایت شده باشد.
طراحی داخلی محیط کار و منزل از جمله کارهایی است که امروزه تاثیر شگرفی در بالا بردن بهروردی و عملکرد افراد و همچنین ایجاد حس آرامش دارد.
استفاده از سقف هایی که با کمک گچ، سیمان و همچنین میلگرد و رابیتس ساخته شده باشند مدت زیادی است که رواج داشته و برای ایجاد طرح ها از یک چهارچوب خاصی استفاده می کردند و تمامی اشکال منظم و به شکل چند ضلعی و دایره مانند بوده است. اما امروزه طراحی سقف ها با تغییرات فراوانی رو به رو شده و کمتر پیش می آید که طراحان از قرینه سازی استفاده کنند و به جای بهره گیری از سبک های کلاسیک و ستنی از سبک های مدرن و خلوت و بدون قرینه بهره می گیرند.
ساختار معماری
در ساختار معماری یک بنا باید به فضای داخلی و همچنین تقسیم بندی پلان ها توجه بسیاری نمود و طراحی داخلی بنا را به گونه ای انجام داد که بسیار منعطف و تنوع پذیر باشد. آنچه که اهمیت دارد چیدمان و آرایش سطوح مختلف است که باید کاملا کاربردی باشد تا افراد در این فضا احساس رضایت مندی بیشتری داشته باشند.
برای اینکه بتوان ساختار معماری زیبایی را ایجاد و بخشی از مشکلات معماری را بر طرف نمود باید از مصالح مختلف و همچنین پارتیشن های سبک و قابل حمل که به صورت شفاف و با رنگ های متنوعی هستند استفاده کرده تا از این طریق تعاملی ما بین فضاهای مختلف ایجاد و ساختار خاصی را برای یک پلان در نظر گرفت .
نقش معماری داخی
معماری داخلی فضاهای مختلف نقش بسیارمهمی در کیفیت ساختمان داشته و عواملی چون نحوه چیدمان، نورپردازی محیط، نحوه قرار دادن مبلمان، تقسیم بندی فضا، رنگ و همچنین جنس سطوح مختلف مانند کف، دیوارها و سقف می تواند نقش تعیین کننده ای در زیبایی و کارآمدی فضا های داخلی ایفا کنند.
معماری داخلی بر آرامش، راندمان و همچنین اثر بخشی محیط تاثیرگذار است و مانع از ناهنجاری های عصبی در فضای خانه می شود و باعث می شود تا روند انجام کار در فضای اداری افزایش یافته و در اثری مثبت در کسب و کار فضاهای تجاری خواهد داشت.
یکی دیگر از عواملی که در معماری داخلی تاثیر گذاراست معیارهای روانشناختی بود که باعث می شود تا میزان امنیت، هیجان، صمیمیت، آرامش و شور و شعف در فضا حکم فرما شود و جالب این است که می توان با استفاده از راهکار های مناسب و همچنین تعلقات ذهنی و روحی افراد می توان این عوامل را تشدید یا تضیف نمود.
خلاقیت در طراحی داخلی
در طراحی دکوراسیون محیط باید تمام ظرافت ها و ریزه کارها را رعایت کرده و با استفاده از ایده ها وخلاقیت رازهای نفهته در فضا را کشف و بهترین سبک را ایجاد نمود. شناسایی رنگ، محصولات و مصالح قابل استفاده از جمله مواردی است که باید در طراحی داخلی به آن توجه کرده و وجود آنها باعث ایجاد خلاقیت می شود.
عوامل مهم در طراحی داخلی فضا
یکی از عناصری که در ابتدا برای طراحی داخلی باید مد نظر داشت نوع عملکرد و همچنین نحوه استفاده از فضای داخلی می باشد. برای مثال یک اتاق می تواند اتاق خواب، نشیمن، اتاق کودک، آشپزخانه یا یک دفتر کار باشد که افراد قرار است در این فضا فعالیت مشخصی را انجام دهند. از این روز باید نورپردازی، چیدمان مبلمان و … را به گونه ای انجام داد تا عملکرد هر یک به صورت دقیق مشخص باشد.
نورپردازی فضا
با استفاده از یک نقشه می توان مناطقی که نور طبیعی اتاق از آنجا تامین می شود و همچنین نواحی تاریک اتاق را مشخص کرده و بر اساس آن تعداد چراغ های سقفی، آباورژها و دیوارکوب های لازم را مشخص نمود تا از این طریق بتوان برای نقاطی که نیاز به نور بیشتری دارند تامین نور کرد.