نکاتی درباره داشتن یک آشپزخانه امن :

آنچه شواهد نشان می دهد این است که خانم های خانه دار بیشتر در فضای آشپزخانه دچار آسیب و سوانحی از قبیل سوختگی و افتادن می شوند. به همین علت باید مواردی را رعایت کنید تا خانم خانه در آشپزخانه ای امن مشغول کار و آشپزی شود. توصیه ما این است که نکاتی را رعایت کنید تا بتوانید آشپزخانه را به محیطی امن تبدیل نمایید تا کمتر در معرض خطر باشید. زیرا هر کاری که در محیط آشپزخانه انجام می دهید، ارزش آسیب دیدن شما را ندارد.

انتخاب بهترین محافظ ها :

در هنگام کار در محیط آشپزخانه سعی کنید که لباس مناسب بپوشید. برای مثال از یک روپوش مناسب و آستین بلند، استفاده کنید. این کار به شما کمک می کند تا از کثیف شدن لباس هایتان جلوگیری شود و علاوه بر آن می تواند جلوی پاشیدن روغن روی بدنتان را هم بگیرد. بهتر است در فضای آشپزخانه خود از دمپایی یا کفشی مناسب استفاده کنید که رویه محکم و کمی پاشنه داشته باشد. مخصوصا در هنگام انجام کارهایی که به سرپا ایستادن طولانی نیاز دارد، پوشیدن کفش مناسب بهترین محافظ برای پاهای شماست. زیرا علاوه بر اینکه از پای شما در برابر افتادن چاقو یا وسایل سنگین دیگر محافظت می کند، مانع کمردرد شما هم می شود.  

دور کردن آشپزخانه از آلودگی ها :

برای مبارزه با آلودگی ها در محیط آشپزخانه بهتر است به صورت مرتب دست های خود را بشویید. بهتر است یک مایع دستشویی کنار سینک قرار دهید و قبل و بعد از هر کاری دست های خود را بشویید. یادتان باشد که تخته برش گوشت و سبزیجات بیشتر از هر چیزی دچار آلودگی می شود. از این رو باید مرتب آن را شست وشو دهید. تمیز کردن فضای آشپزخانه از کارهایی است که باید مرتب انجام شود تا از انتشار آلودگی ها جلوگیری شود. برای مثال بعضی از وسایل در آشپزخانه مانند دستگیره یخچال و ماکروویو، پیچ های گاز، شیرآلات و دستگیره های کابینت ها و… از عوامل انتشار آلودگی ها هستند که باید به طور مرتب تمیز شوند.

توجه به دمای خطرناک مواد غذایی :

بهتر است بدانید که دمای خطرناک برای مواد غذایی، بین ۴ تا ۶۰ درجه سانتیگراد می باشد. زیرا باکتری ها در این دما رشد کرده و باعث فساد غذاها می شوند. یادتان باشد که در فصل تابستان فضای آشپزخانه شما دارای این دما می باشد و به همین دلیل برای جلوگیری از رشد باکتری ها وقتی غذا خنک شد، بلافاصله آن را در یخچال قرار دهید.

حفظ خونسردی :

در صورتی که در محیط آشپزخانه شما چیزی آتش گرفت، بهتر است در ابتدا خونسردی خود را حفظ کرده و از ریختن آب بر روی آتش خودداری کنید. زیرا ترکیب آب با روغن بسیار خطرناک است. به همین علت بهتر است با خونسردی کامل بهترین راه را انتخاب کنید. البته فراموش نکنید که اگر جایی آتش گرفت، بهترین راهکار این است که در قابلمه را روی آن بگذارید تا آتش خفه  شده و به سرعت و بی خطر خاموش شود.

بهترین مکان برای اجاق گاز :

از آنجایی که محل قرار دادن اجاق گاز در آشپزخانه دارای اهمیت بالایی است، به همین علت بهتر است بهترین مکان را برای اجاق گاز در نظر بگیرید. محل مناسب برای قرار دادن اجاق گاز، یکی از زوایای آشپزخانه است که کمترین رفت وآمد در آن قسمت صورت می گیرد. نکته مهم این است که نباید سینک ظرف شویی و اجاق گاز را در کنار هم قرار دهید. چیدمان مواد خوراکی در آشپزخانه هم مهم است. زیرا نباید در نزدیکی یا اطراف اجاق گاز باشد. فراموش نکنید که نباید روغن، مواد و خوراکی های قابل اشتعال و حتی گیاهان آپارتمانی را در نزدیکی اجاق گاز قرار دهید.

مخفی کردن ابزار تیز :

شاید شما هم جزء آن افرادی هستید که عادت دارید در فضای آشپزخانه خود از آویزهای گردان برای نگهداری سرویس کارد و چاقوی آشپزخانه استفاده کنید تا دسترسی راحتی به کاردها هنگام آشپزی و تهیه غذا داشته باشند، بهتر است بدانید که  با این کار اگرچه چاقوها و قیچی در جای مشخصی قرار گرفته اند، اما وجود ابزار تیز و برنده در معرض دید موجب ایجاد فضای نا امن در محیط آشپزخانه شما می شود. برای بالا بردن امنیت در آشپزخانه بهتر است که این ابراز تیز و برنده را درون کشوها و قفسه هایی قرار دهید که در حالت عادی امکان مشاهده آن ها توسط افراد خانواده امکان پذیر نباشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید