واتر استاپ یا آب بند چیست؟

 واتراستاپ چیست و چه کاربردی دارد؟

برای آب بندی کردن قسمت های مختلفی از بتن که به دلایلی چون تغییر زاویه سطح بتن و … دچار درز می شوند از واتر استاپ استفاده می کنند که به خاطر خواص و مزایای مختلف آنها در اجرای سازه ها از آنها بهره می گیرند.

کاربرد واتراستاپ پی وی سی

از واتر استاپ به جهت آب بندی کردن درزهای بتن استفاده می شود و به عنوان یک سد در مسیر عبور آب قرار می گیرد وبرای پر کردن درزها به عنوان یک سد در فضاهای انبساطی کاربرد دارند. از واتر استاپ بعد از اجرای سازه به دلیل داشتن مشخصات شیمیایی و فیزیکی که بر اساس استانداردهای  تعریف شده می باشد استفاده می شود.

انواع واتر استاپ

واتراستاپ ها در سه سیستم متفاوت وجود داشته که شامل تزریق، پی وی سی و منبسط شونده بتونیتی می باشند و واتراستاپ های پی وی سی دارای دو نوع حفره دار و تخت هستند و از آنها برای گرفتن درزهای انبساطی و اجرایی استفاده شده که با ضخامت و عرض های مختلفی قابل عرضه بوده و با توجه به محل استفاده از آنها به صورت کف خواب و دیواری تولید خواهند شد.

خواص واتراستاپ

واتراستاپ ها دارای خواص بسیار ویژه ای هستند که همین مسله باعث می شود تا در اجرای سازه ها از آنها استفاده شود. مقاومت کششی واتراستاپ ها در سطح استاندارد بوده و می توان آنها را در بازه دمایی بین ۲۰- تا ۷۰+ درجه سانتی گراد نصب نمود و به همین خاطر محدودیتی برای نصب آنها وجود ندارد.

با استفاده از واتراستاپ ها می توان عمر سازه را افزایش داد و انعطاف پذیری بسیار بالایی داشته و در برابر PH های قلیایی مقاومت خوبی دارند و به لحاظ کیفیت و دوام در سطح بالایی قرار می گیرند.

محل های قابل استفاده از واتر استاپ ها

در سد ها، مخازن و همچنین کانال های آب و تونل ها می توان از واتر استاپ ها استفاده نمود و با کمک آنها درزهای انبساطی و اجرایی سازه ها را پر نمود. در سازه های هیدرولیکی به دلیل خاصیت های ویژه واتر استاپ ها از آنها و در استخرها ، کانال های فاضلاب و به طور کلی در مکان هایی که بتن در تماس با مایعات است قابل استفاده می باشند.

انتخاب واتراستاپ

انتخاب واتراستاپ با توجه به نوع و کاربردی که دارند قابل تغییر است و باید عرض و ضخامت آنها را با توجه به ارتفاع سازه و همچنین ضخامت بتن در نظر گرفت.

روش نصب واتر استاپ

از واتر استاپ در محل هایی که احتمال قطع شدن بتن وجود دارد استفاده می شود و روش نصب به این گونه است که بخشی از عرض واتراستاپ در بتن ریزی اول و نیمی از آن در بتن ریزی دوم دفن می شود. در صورتی که واتراستاپ حفره دار باشد روش نصب به همین صورت بوده با این تفاوت که باید حفره واتراستاپ درست در محلی که احتمال درز انبساطی وجود دارد قرار بگیرد.

برای نصب و اتصال واتر استاپ در سازه های مختلف از گیره های مخصوصی استفاده می شود تا محکم در محل مورد نظر ثابت شوند. توجه داشته باشید که برای اتصال هر متر واتراستاپ به آرماتور به ۵ گیره نیاز است و باید ۳ گیره را در بالا و ۲ گیره را در پایین قرار داد.

برای متصل کردن دو سر واتراستاپ می توان از دو روش مختلف جوش گرم و سرد استفاده کرده و دو لبه واتراستاپ را به یکدیگر جوش داد.

نوشتهٔ بعدی
بین کابینتی | کاشی بین کابینتی جدید
نوشتهٔ پیشین
تایل یا بلوک شیشه ای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید