پوشش کنیتکس

کنیتکس چیست؟

کنیتکس ترکیبی از مواد شیمیایی به همراه پرلیت، پنبه نسوز و مواد رنگی با ماندگاری بالا و رزین های سنتیک تشکیل و یک ماده کاملا معجزه گر را ایجاد نموده است.

خواص فیزیکی و شیمیایی کنیتکس

با استفاده از کنیتکس تنفس دیوار زیرکار مسدود نمی شود و در هر متر مربع کنیتکس امکان عبور ۹/۴ گرم بخار آب به صورت روزانه وجود داشته و این مسله به مقدار کافی برای تنفس دیوار مناسب است.
کنیتکس جزء متریال آکوستیک و انعطاف پذیر به شمار می رود و این متریال را تبدیل به ماده رنگی می کند که مقاومت بسیار بالایی در مقابل تکان های سازه ای از خود نشان می دهد و باعث می شود تا هیچ گونه ترک و شکافی در سطح ایجاد نشود.
چسبندگی کنیتکس بسیار بالا بوده و دارای ثبات رنگی می باشد و حتی می توان گفت که این متریال در برابر اسیدها، بازها و همچنین رطوبت مقاومت بسیار بالایی دارد.
یکی از مهم ترین ویژگی های کنیتکس این است که بر روی سطوح مختلفی مانند بتن، سیمان، آجر، گچ، چوب، ایرانیت، نئوپان، فلز، پلاستیک، سیمان شسته، شیشه و همچنین رنگ های صنعتی و دیگر اجسام قابل اجرا می باشد.

نحوه آماده سازی و اجرا کنیتکس

برای اجرای کنیتکس باید سطح زیر کار بدون هیچ گونه آلودگی و گرد و غبار باشد. سطح مرطوبی که دچار سفیدک شده باشد مناسب اجرای کنیتکس نمی باشد.
در صورتی که سطح زیر کار پوسته شده باشد باید با استفاده از روش های مکانیکی یا با کمک واتر جت عملیات لایه برداری را انجام داد.
اجرا کنیتکس روی دیوار تازه بتن شده یا سیمانی در صورتی انجام می شود که حداقل ۲۰ روز از زمان اجرا گذشته باشد و به علت دانه بندی بودن این محصول نیاز به زیر سازی خاصی ندارد.
توصیه می کنیم که این محصول را دور از دسترس کودکان قرار داده و اگر به صورت ناگهانی با چشم تماسی داشته باشد با استفاده از آب فراوان شسته شود و مهم تر اینکه نباید گرد رنگ را در زمان اسپری کردن استنشاق نمود.
این متریال را نباید در فضایی قرار داد که امکان یخ زدن آن وجود داشته باشد  و به همین خاطر از نگهداری کنیتکس در دمای بالای ۴۰ درجه سانتی گراد خودداری شود.

مزایای کنیتکس

کنیتکس عایق صوت و حرارت است و به دلیل ارزان بودن مواد اولیه به کار رفته در آن از لحاظ اقتصادی کاملا به صرفه می باشد و دوام و پایداری این محصول با توجه به کیفیت مواد به کار رفته در آن قابل تغییر می باشد.
با وجود اینکه تنوع طرح در کنیتکس زیاد است اما توجه داشته باشید که با وجود زیبایی امکان ایجاد طرح های خاص و انحصاری در اجرای آن وجود ندارد.
بزرگ ترین عیب کنیتکس این است که شکل خاصی داشته و سطح آن به صورت زبر می باشد و امکان جرم پذیری این محصول زیاد بوده به حدی که ممکن است در مدت زمان کوتاه تغییر رنگ داده شود که این زمان در مقایسه با سطوح صاف نسبتا” بیشتر خواهد بود. با این وجود سازندگان ساختمان ها برای اینکه به سادگی و با سرعت نمای ساختمای را اجرا کنند از کنیتکس استفاده می کنند.

انواع مختلف کنیتکس

کنیتکس های موجود در بازار دارای سه نوع مختلف است که شامل کنیتکس روغنی، کنیتکس پلاستیک و کنیتکس اکرولیک می باشد که هر کدام از این سه نوع به صورت ریز دانه، دانه های متوسط و دانه درشت طبقه بندی می شوند.

کنیتکس روغنی

کنیتکسی که بر پایه رزین های آلکیدی لانگ ۷۰ درصد تهیه  و با کدAL166 معرفی شود را کنیتکس روغنی نامیده و باعث ایجاد فیلمی سخت، مقاوم و مات می شود.
کنیتکس های روغنی هم در محیط داخلی و هم در فضای خارجی اجرا می شوند و مهم ترین مزیت این نوع از کنیتکس ها آب گریز بودن آنها می باشد و به دلیل گران بودن بنزین قیمت بالایی داشته و بوی ناخوشاندی هم دارند و به دلیل اینکه با بنزین رقیق می شوند و بنزین هم باید کاملا خشک باشد به همین خاطر کنیتکس های روغنی نه تنها دیر خشک می شوند، بلکه  با زدن جرقه ای کوچک و حتی با زدن دکمه کلید برق به سرعت شعله ور شده و در صورت اجرای آنها در یک محیط داخلی امکان آسیب جدی وجود داشته و جسارات جبران ناپذیری ایجاد می کنند.

کنیتکس پلاستیک

کنیتکس پلاستیک نوعی از کنیتکس ها می باشد که در فضای داخلی کاربرد دارد و برای در محیط های خارجی که در معرض آب نیستند هم می توان از آن استفاده نمود. مزیت مهم این نوع کنیتکس ها این است که هیچ گونه بوی نامطبوعی از آنها ساطع نشده و هرگز شعله ور نمی شوند. این نوع کنیتکس ها برعکس کنیتکس های روغنی سرعت خشک شدن بالایی داشته و در آب رقیق می شوند اما آب گریز نیستند و در صورت قرار گرفتن در معرض آب رطوبت را جذب کرده و این مسله باعث می شود تا حالت چسبندگی خود را از دست بدهند.

کنیتکس اکرولیک

کنیتکس های اکرولیک آب گریز بوده و سرعت خشک شدن بالایی داشته و بدون اشتعال و بوی ناخوشایند بوده و می توان از آنها در فضای داخلی و خارجی ساختمان ها استفاده نمود. برای استفاده از کنیتکس پلاستیک باید از مخزن های پمپ باد و قیف های مخصوصی استفاده نمود تا با کمک آنها بر روی دیوار و سقف پاشیده شود. در زمان اجرای این نوع کنیتکس برای اینکه دانه های آن به در و پنجره و به طور کلی محیط اطراف پاشیده نشود باید تا ۱۵ متر محل کار را با مشمع و کاور های مخصوصی پوشاند.
ویژگی کنیتکس روغنی
متخصصان ساختمان همواره به  دنبال استفاده از مواد رنگ آمیزی مناسبی هستند که در فضای خارجی کاربرد داشته باشد به همین خاطر استفاده از کنیتکس به دلیل ویژگی های خاصی چون مقاومت در برابر آب، هزینه پایین و سهولت در اجرا توجه بسیاری از سازندگان را به خود جلب نموده است.
کنیتکس روغنی به گونه ای تهیه شده است که در مقابل پوسته شدن و همچنین ترک برداشتن مقاومت داشته و در مقابل بارندگی، اشعه ماوراء بنفش و تابش نور خورشید دچار خورگی نمی شوند. دانه های کنیتکس روغنی بر اساس مواد پر لایت تعیین می شوند و بعد از گذشت ۳ هفته می توان استحکام نهایی را مشاهده نمود.
چسبندگی این نوع از کنیتکس ها به دلیل وجود رزین بسیار زیاد است و بعد اینکه کاملا خشک شوند به هیچ عنوان قابل جدا شدن از سطح نبوده و کاملا قابل شستشو می باشند. 
توجه داشته باشید که این محصول با آب مخلوط نمی شود و تنها با استفاده از حلال های مخصوص و در انواع مختلفی از رنگ ها می توان آنها را اجرا نمود.
ویژگی کنیتکس اکریلیک
کنیتکس های اکرولیک دارای یک پوشش روغنی می باشد که زیبایی خاصی را در محیط های خارجی و داخلی ساختمان ها ایجاد می کند. این نوع کنیتکس ها ضد آب بوده و نسبت به عوامل جوی مقاومت بالایی داشته و به دلیل وزن کمی که دارند بار کمتری را بر روی ساختمان وارد کرده و می توان آنها را روی سطوح سیمانی، آهنی، چوبی، سازه های یونولیتی، بتنی و پنل های گچی با استفاده از رنگ های مختلف اجرا نمود. کنیتکس های اکرولیکی ۱۵ ساعت بعد از اجرا کاملا خشک شده و بعد از گذشت یک ماه استقاومت نهایی را به دست می آورند.

کاربرد کنیتکس ها

کنیتکس در هر محلی قابل استفاده می باشد. برای مثال از سازه های سخت و خشن مانند سازه های بنتی و تونل که در شرایط خاص قرار دارند گرفته تا محیط های داخلی و خارجی مانند فضاهای مسکونی، اداری، رستوران ها، فروشگاه ها و ….
در نتیجه کنیتکس بهترین گزینه برای سازه هایی هستند که در شرایط سخت قرار گرفته اند، زیرا علاوه بر ویژگی های خاصی که دارند زیبایی و جلوه بی نظیری را ایجاد کرده و کاملا فانتزی و شیک می باشند. کنیتکس ها زمانی حالت تزئینی پیدا می کنند که در اجرای رنگ از کریستال استفاده شود و به همراه پمپ های هوا و پیستوله های ویژه بر روی سطح پاشیده شود.
فهرست
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید