چمن مصنوعی

چمن مصنوعی

 

چمن مصنوعی به پادری چمن مانندی که دارای یک ظاهر خشنی باشد، گفته می شود. چمن مصنوعی بعد از گذشت زمان کمی تغییر رنگ داده و به صورت کامل شبیه چمن طبیعی خواهد شد. از آنجایی که ماهیت چمن مصنوعی دارای متراکم و مقاوم است، از این رو شرایط نگهداری آسانی دارد.

 

مکان های مورد استفاده از چمن مصنوعی

 

از آنجایی که کاشتن تخم چمن در زمین های غیر حاصلخیز کار بسیار سخت و دشواری است و چمن  نیاز به کاشت مجدد، نگهداری، ترمیم و آبیاری مداوم دارد، لذا چمن مصنوعی به عنوان یک راهکار، جایگزین چمن طبیعی شده و می توان از آن در مناطقی که امکان رشد چمن طبیعی وجود ندارد یا شرایط نگهداری مطلوب از چمن طبیعی فراهم نیست و حتی مکان هایی که در آنها فضای کمی برای قرار گیری خاک وجود دارد مانند روف گاردن، استفاده نمود.

در مکان های تفریحی با وجود چمن مصنوعی مشکل گل آلود شدن زمین در زمان بارش باران از بین می رود و حتی خطرات و مشکلات آبیاری فضاهای سبز کنار اتوبان ها و بزرگراه ها کاملا حل می شود.

در محیط هایی که با کمبود آب مواجه هستیم و امکان آبیاری درست و اصولی وجود ندارد، می توان از چمن مصنوعی استفاده نمود.

 

اجزای چمن مصنوعی

 

سیستم بافت چمن مصنوعی مانند موکت است و دارای بخش های مختلفی می باشد که شامل لایه اتکا یا بکینگ چمن مصنوعی، نخ چمن مصنوعی و لاتکس است. شایان ذکر است که قیمت هر متر مربع از چمن مصنوعی با توجه به کم یا زیاد بودن این اجزا و همچنین نوع الیاف، تراکم و حتی مشخصات فنی آن متفاوت خواهد بود. برای مثال چمن مصنوعی فوتبالی دارای یک لایه زیرین است که به جهت استحکام بیشتر  از ۲ یا ۳ لایه استفاده شده تا دوام و قدرت چمن افزایش یابد و معمولا به این نوع چمن های مصنوعی، چند لا گفته می شود که قیمت بالاتری نسبت به دیگر چمن های مصنوعی دارند.

 

نحوه انتخاب چمن مصنوعی

 

در زمان انتخاب چمن مصنوعی مناسب باید دقت داشته باشید که هر شاخه از چمن مصنوعی از لحاظ ظاهری متفاوت از شاخه مجاور خود باشد تا کاملا طبیعی به نظر برسد. لایه های تشکیل دهنده چمن مصنوعی باید در برابر عوامل مختلف جوی از مقاومت بالایی برخوردار باشند و توجه کنید  که شاخه ها به راحتی از محل ریشه کنده نشوند و در مقابل آب و رطوبت مقاوم باشند.

چمن مصنوعی مناسب باید در اثر تابش نور خورشید دچار تغییر رنگ نشده و در طول گذشت زمان خشک نشود. از این رو باید در زمان انتخاب، تمامی موارد گفته شده را مورد بررسی قرار داده تا بتوان با کیفیت ترین چمن مصنوعی را خریداری نمود.

 

کاربرد چمن مصنوعی

 

از آنجایی دوام چمن مصنوعی بالاست و هزینه های مربوط به نگهداری آن پایین است و چون نیاز به آبیاری ندارد، محدوده کاربرد آنها بسیار وسیع است. شاید به صورت معمول از چمن مصنوعی به عنوان کفپوش استادیوم های ورزشی استفاده شود اما لازم به توضیح است که کاربرد آنها تنها به زمین های ورزشی ختم نمی شود، بلکه در محوطه چمن کاری عمومی مانند میدان های شهر، حاشیه اتوبان ها، زمین های بازی کودکان، کناره استخرها، محوطه داخلی ساختمان ها، ورودی هتل ها، ورودی باغ تالارها و … از چمن مصنوعی استفاده می شود.

 

مزایای چمن مصنوعی

 

مهم ترین دلیل استفاده از چمن مصنوعی کاهش هزینه ها می باشد، زیرا در هر فصل حداقل یک بار باید چمن طبیعی را با چمن جدید جایگزین نمود و همین مسله نیاز به صرف وقت و هزینه بالایی دارد، اما چمن مصنوعی را یک بار نصب کرده و سپس بدون نیاز به نگهداری می توان به صورت طولانی مدت از آن استفاده نمود.

 

چمن مصنوعی دارای مقاومت بسیار بالایی در مقابل شرایط جوی مختلف دارد و حتی در صورت ایجاد تنش های ناشی از حرکات فیزیکی و رفت و آمد افراد روی چمن ها، باز هم مقاومت خود را حفظ می کند.

 

چمن مصنوعی دارای یک سطح و ابعاد یکنواختی است و این مسله باعث می شود تا به لحاظ ظاهری و همچنین فیزیکی خطاهای ناشی از عیب های زمین کاهش یافته و حتی به صفر برسد.

 

یکی از دیگر از مزایای استفاده از چمن مصنوعی استفاده دائمی و همیشگی از آن می باشد و این در حالی است که به صورت میانگین در بسیاری از مناطق آب و هوایی تنها ۳۵۰ ساعت در طول یک سال می توان از چمن طبیعی به جهت بازی استفاده نمود و برای اینکه کیفیت چمن طبیعی حفظ شود، باید امکان استراحت و تنفس بعد از هر بازی به آن داده شود، در صورتی که این مسله در چمن مصنوعی صدق نمی کند و می توان در طول یک سال در حدود ۴۰۰۰ ساعت از چمن ممصنوعی استفاده نمود.

 

ویژگی منحصر به فرد چمن مصنوعی عدم نیاز آن به آب است و چون کشور ایران در منطقه خشک جغرافیایی قرار دارد و کمبود آب یک مسله جدی است، این ویژگی از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

مزایای دیگر استفاده از چمن مصنوعی این است که رنگ ثابتی داشته، نصب آسانی دارند و می توان از آنها در فضاهای مختلف استفاده نمود و هرگز دچار فرسایش نمی شوند.

معایب چمن مصنوعی

 

با وجود همه مزایایی که برای چمن مصنوعی گفته شد، اما لازم به ذکر است که استفاده از این محصول معایبی دارد که شامل موارد زیر می باشد.

مهم ترین عیب استفاده از چمن مصنوعی این است که با بالا رفتن دما طبیعی هوا، دمای محیط هم بالا می رود. حتی هزینه های مربوط به اجرای چمن مصنوعی در مقایسه با چمن طبیعی بسیار بالا بوده و اگر آسیبی به چمن مصنوعی وارد شود، هزینه های تعمیر و نگهداری از آن زیاد است.

 

ابعاد و رنگ چمن مصنوعی

 

اندازه و رنگ چمن مصنوعی متنوع بوده و امکان ساختن آنها از چند میلی متر تا ۶ یا ۷ سانتی متر وجود دارد و دارای رنگ های مختلفی مانند سبز، قهوه ای و قرمز است و حتی رنگ هایی مانند سفید، زرد و آبی هم دارند که از آنها برای زمین های تنیس استفاده می شود.

 

انواع چمن مصنوعی

 

به صورت کلی چمن مصنوعی دارای انواع مختلفی است  که بسته به کاربرد آن در فضاهای مختلف قابل نصب می باشند. دسته بندی کلی چمن ها شامل چمن مصنوعی مختص پارک ها و محوطه ها، چمن مصنوعی مربوط به زمین فوتبال ، چمن های مخصوص محیط های تزئینی مانند روف گاردن و پنت هاووس ها، چمن های مصنوعی برای محیط های پر تردد مانند بلوار ها و مکان های آموزشی می باشد.

 

چمن مصنوعی فوتبالی

 

امروزه با پیشرفت هایی که در زمینه چمن مصنوعی انجام شده است، به جای استفاده از چمن طبیعی در زمین های فوتبال، از چمن مصنوعی استفاده می شود و دیگر استفاده از آن محدودیت زمانی نداشته و می توان در هر شرایط آب و هوایی از آن استفاده نمود.

از آنجایی که در چمن طبیعی رشد غده ای و حتی متراکم ریشه ها وجود دارد، باعث ایجاد توده در زمین شده و ناهمواره هایی را ایجاد می کند که این مسله اشکالاتی را در بازی ایجاد کرده و باعث انحراف توپ در زمین فوتبال می شود، از این رو با استفاده از چمن مصنوعی این گونه مشکلات برطرف شده و شرایط بازی هموار می گردد.

چمن طبیعی دارای عمر کوتاهی است و تنها می توان ۶۰۰ ساعت بر روی آن بازی فوتبال را انجام داد و این در مقایسه با چمن مصنوعی عمر بسیار کمی خواهد بود.

 

چمن مصنوعی تزئینی

چمن مصنوعی تزئینی به آن دسته از چمن هایی گفته می شود که برای پنت هاووس، بالکن، پاسیو، پشت بام، حیاط خلوت و ورودی باغ ویلا ها و … استفاده می شود. به دلیل اینکه چمن های مصنوعی با هر شرایط آب و هوایی سازگاری داشته و از لحاظ هزینه مقرون به صرفه هستند، گزینه مناسبی برای طراحی فضاهای باز در مکان های مختلف می باشند.

 

نوشتهٔ بعدی
قرنیز دیوار
نوشتهٔ پیشین
طرح حریر و تایل چرمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید