انواع پارتیشن

آشنایی با انواع پارتیشن های مسکونی و اداری

بطور حتم می دانید که پارتیشن به معنای جدا سازی و قسمت بندی می باشد. اما در گذشته پارتیشن ها به صورت معمول از چوب ساخته می شدند و تا سقف هم امتداد پیدا می کردند و در طبقات آن وسایل تزئینی قرار داده که از هر دو طرف قابل دید باشند و معمولا در فضای پذیرایی و اتاق نشیمن از آنها استفاده می شد.
برای ایجاد پارتیشن در یک فضا ابتدا باید پلان فضا را ترسیم کرده و مقیاس را در اندازه و محل قرار گیری پارتیشن مد نظر قرار دهید. توجه داشته باشید که بر طبق اندازه پارتیشن و متراژ فضا و همچنین  رنگ و فرمی که در نظر می گیرید، می توانید پارتیشن را اجرا نمایید.

کاربرد پارتیشن ها :
پارتیشن ها به تفکیک دو فضا کمک می کنند و کاربرد آنها، جدا کردن فضای ورودی از بخش های دیگر، جدا سازی حال از پذیرایی، پارتیشن بندی ناهارخوری از پذیرایی، پنهان کردن فضاهای قناس، تقسیم کردن یک اتاق بزرگ و تبدیل آن به دو اتاق کوچک و … می باشد. حتی در اتاق خواب برای جدا نمودن قسمت خواب از فضای تعویض لباس و…. می توان از پارتیشن استفاده نمود.
انواع پارتیشن ها :
بهتر است بدانید که امروزه پارتیشن ها دارای تنوع زیادی هستند و انواع مختلفی دارند که شامل : پارتیشن اداری، پارتیشن تک جداره، پارتیشن دو جداره، شیشه ای، آلومینیومی و … می باشند. این پارتیشن ها به عنوان یک دیوار عمل کرده و کار جدا سازی را انجام می دهند و در طراحی دکوراسیون داخلی هر فضایی به صورت یک عنصر کامل کننده نقش مهمی را ایفا می کنند. دلیل آن هم این است که دارای متنوع ترین فرم، اندازه، رنگ و بافت و … هستند.
جالب این است که پارتیشن ها نه تنها به عنوان قسمت کننده دو فضا قابل استفاده هستند، بلکه در بسیاری از فضا ها جنبه دکوراتیو هم دارند، برای مثال در یک فضای کوچک باید نوعی از پارتیشن را انتخاب کنید که باعث کوچک نشان دادن فضا نشود و به همین خاطر پیشنهاد می کنیم در فضاهایی با متراژ کم از پارتیشن هایی که به صورت دیوارک هستند، استفاده کنید و با کمک آنها یک محیط یکپارچه را به دو فضا تبدیل نمایید.
 نوع دیگری از پارتیشن ها وجود دارند که کوتاه بوده و روی زمین قرار می گیرند و همانند پانل هستند، این نوع پارتیشن ها به صورت معمول روی زمین ثابت هستند، اما می توانید نوع متحرک آنها را هم انتخاب کنید، زیرا می توانید با تغییر چیدمان محیط، جای آنها را تغییر دهید و همچنین از سطح روی آنها برای قرار دادن وسایل تزئینی مانند آکواریم و … استفاده کنید. فراموش نکنید که این نوع پارتیشن ها به صورت دو طرفه بوده و هر دو طرف آنها جنبه دکوراتیو دارد.
همان طور که می دانید، پارتیشن ها به دلیل اینکه فرم تو خالی دارند و دارای طبقات هستند، نور را به آسانی عبور داده و شما این امکان را دارید که از نور های نقطه ای در قسمت های مختلف پارتیشن کمک بگیرید و از پارتیشن به عنوان یک عنصر دکوراتیو استفاده کنید. نورپردازی در پارتیشن ها کاملا سلیقه ای بوده و می توان در طبقات یا تاج آنها، کار نورپردازی را انجام دهید.
در پارتیشن هایی که امروزه ساخته می شود، اجزای مجزایی شامل باکس ها و طبقات کوچک و بزرگ چوبی و شیشه ای وجود دارد که با شکل های متفاوت و متنوعی بر روی داربست فلزی یا چوبی مونتاژ شده اند، این پارتیشن ها به صورت یک مجموعه زیبا قابل استفاده هستند. نکته مهم این است که این مجموعه یک کار ابداعی توسط طراحان پارتیشن بوده و به شما این امکان را می دهد تا یکسره به آن نگاه نکنید.
پارتیشن ها نوع دیگری هم دارند که به صورت صفحات و دیوارک هایی هستند که از سقف آویزان شده اند و روی زمین قرار ندارند، این نوع پارتیشن ها هیچ فضایی از کف را اشغال نکرده و به شکل بصری و مجازی، یک فضا را به دو قسمت تقسیم می کنند. البته فراموش نکنید که این نوع پارتیشن ها در فضاهای اداری بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند.
در فضاهای اداری برای قسمت هایی که فعالیت مشخصی انجام می شود، از پارتیشن های چوبی یا شیشه ای استفاده می کنند، این نوع پارتیشن ها از جنس سند بلاست بوده و روی زمین پیچ می شوند و در این حالت دو فضا را به صورت کامل از یکدیگر جدا می سازند.

جنس پارتیشن ها :
بهتر است بدانید که امروزه در طراحی پارتیشن ها به فرم بسیار توجه کرده  و طراحی های مختلفی را بر روی پارتیشن ها انجام می دهند. برای مثال از منبت کاری یا گره های چینی و … برای تزئین پارتیشن ها بهره می گیرند که می تواند زیبایی خاصی در پارتیشن ها به وجود آورند. در ساخت پارتیشن های امروزی نه تنها از چوب بلکه از تلفیق چوب یا ای دی اف و فلزات دیگر مانند آلومینیوم استفاده می شود. حتی از تلفیق شیشه و چوب هم پارتیشن های زیبایی ساخته می شود.
نکته مهم این است که تنوع مواد به کار رفته در ساخت پارتیشن ها زیاد بوده و این امکان برای طراحان فراهم می شود تا از طرح های متنوع در فضاهای مختلف استفاده کنند. 
پارتیشن هایی که به صورت یکسره هستند، این امکان را دارند که دو دیوار روبه روی هم را به یکدیگر متصل کنند. در این حالت باید از یک بازشونده ای مانند در استفاده شود تا بتوان از این دو بخش مستقل رفت و آمد نمود.

پارتیشن دو جداره :
بهتر است بدانید که پارتیشن های دو جداره  از ام دی اف ۱۶ میلیمتری ساخته می شوند و کل لبه های ام دی اف به کار رفته در این نوع پارتیشن ها از جنس پی وی سی  و عایق رطوبت می باشد. این نوع از پارتیشن ها دارای ضخامت ۱۳ سانتی متری بوده و در ارتفاع های مختلف ساخته می شوند. می توانید پارتیشن های دو جداره را تا سقف اجرا کنید تا از این طریق فضا آکوستیک شود. توجه داشته باشید که در این نوع پارتیشن ها استفاده از شیشه دو جداره متناسب با سلیقه مشتری و همچنین نور موجود در فضا قابل تغییر می باشد.
کاربرد پارتیشن های دو جداره :
از پارتیشن های دو جداره برای جلوگیری از مزاحمت های شنیداری و همچنین دیداری استفاده می شود و توصیه می کنیم به جای استفاده از پنل های UPVC از شیشه های دو جدار مات استفاده شود. انجام این کار علاوه بر زیبایی، عایق صوتی و آکوستیک شدن این نوع پارتیشن ها را تضمین خواهد کرد و این خاصیت باعث شده تا پارتیشن های دو جداره بیشتر از پارتیشن های معمولی طرفدار داشته باشند.

پارتیشن تک جداره :
پارتیشن های تک جداره، یک جداره با اسکلت باریک و ظریف است که جداره های آن قابلیت آکوستیک بودن را ندارند. پارتیشن های تک جدار از آلومینیوم هشت پری و ام دی اف ۶ میلی متری ساخته می شوند. این نوع پارتیشن ها شیشه ای با ضخامت ۴ میلی متر دارند که با ۲ میل نوار شیشه در مجموع یک پارتیشن تک جداره ۶ میل تهیه می شود.
پارتیشن های تک جداره دارای اندازه های مختلفی مانند : ۱۵۰ سانتی متر، ۲ متر و حتی تا سقف قابل اجرا بوده و از نظر قیمت مقرون به صرفه هستند.
پارتیشن اداری:
پارتیشن های اداری در واقع سازه ای هستند که علاوه بر جدا کنندگی، قابلیت جابجایی هم دارند و دارای فرم ها و قابلیت های مختلفی هستند که با توجه به کاربرد فضا می توانید از آنها استفاده کنید.
پارتیشن های اداری معمولا برای ایزوله کردن محیط کار استفاده می شود تا از این طریق کارمندان از تنش و مزاحمت هایی که ناشی از رفت و آمد افراد به وجود می آید، در امان باشند. توجه داشته باشید که ابعاد و ارتفاع پارتیشن بسیار مهم بوده و باید با توجه به فضایی که در اختیار دارید، از پارتیشن مناسبی استفاده کنید.

کاربرد پارتیشن اداری :
استفاده از پارتیشن در طراحی دکوراسیون محیط کار بسیار مهم بوده و از آنها به صورت معمول برای تفکیک موقت یا دائمی فضای اداری استفاده می شود.
Partition
فهرست
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید