بتن جی اف آر سی چیست؟

بتن جی آر سی یا جی اف آر سی GFRC

امروزه شاهد تکنولوژی های نوین و گوناگونی در طراحی معماری هستیم و این امکان فراهم شده که با استفاده از نرم افزارهای سه بعدی انواع فرم های معماری را طراحی نمود و کارفرمایان به دنبال مصالح متنوعی هستند که در عین داشتن کیفیت بالا تنوع زیادی هم داشته باشند. از این رو تولید کنندگان در تلاش هستند تا بتوانند فراورده های جدیدی را در صنعت ساختمان وارد کنند تا بتواند پاسخگوی نیاز معماران داخلی باشد. طرح های جدید معماری و نیاز به سرعت عمل بالا باعث شده است که روش ها و مصالح سنتی نتوانند پاسخگوی انبوه عظیم ساخت و سازها باشد. به همین دلیل استفاده از تکنولوژی های جدید و روش های متفاوت در تولید، به منظور افزایش کیفیت، دوام و زیبایی بصری امری ضروری است.

 بتن جی آر سی یا جی اف آر سی چیست؟

بتن مسلح به الیاف شیشه یا جی آر سی در واقع متریالی است که مواد تشکیل دهنده آن با نسبت مشخصی باهم اختلاط پیدا کرده و دارای خواص متفاوتی می باشد.  (Glass Fiber Reinforced Concrete (GFRC نوعی کامپوزیت است که از سیمان، ریزدانه، الیاف شیشه و مواد افزودنی دیگر تشکیل شده است. لازم به توضیح است که الیاف شیشه و افزودنی های بتن برای اینکه خاصیت فیزیکی، مکانیکی و شیمیایی بتن را بهبود ببخشند به آن اضافه می شود و باید مواد را به صورت صحیح باهم مخلوط کرده تا یک کامپوزیت مقاوم، یکپارچه و پیوسته ایجاد شود که از آن بتوان در طراحی فرم های مختلف و هچنین سطوح منحنی استفاده نمود.

مشخصات فنی بتن جی آر سی

قطعات بتن جی آر سی با ضخامت ۱۲ تا ۳۰ میلی متر تولید می شود و وزن آنها در مقایسه با وزن بتن پیش ساخته بسیار کمتر است و در حدود ۳۰ کیلو گرم در هر متر مربع می باشد .

کاربرد قطعات جی آر سی

قطعات بتنی جی آرسی کاربرد های متنوعی دارند و به واسطه اینکه به شکل قطعه و قالب تولید می شوند در هر پروژه امکان اجرا داشته  و می توان با توجه به نوع معماری پنل های منحنی، قطعات مشبک و یا طرحهای اسلیمی را ایجاد نمود.

عمده ترین کاربرد بتن GRFC استفاده در نمای خارجی ساختمان های اداری، تجاری و مسکونی می باشد و به عنوان پارتیشن، نرده، دور ستون و سر ستون، سقف کاذب، مجسمه و احجام هندسی در دکوراسیون داخلی فضاهای مختلف کاربرد دارند. حتی می توان به صورت نقوش برجسته، تایل های اسلب و یا به صورت مبلمان شهری در میادین و پارکها از آنها استفاده کرد. دیواره تونل ها، پل ها و زیرگذرهای شهری و اتوبان ها را می توان با استفاده از بتن های جی آر سی ایجاد کرد.

ویژگی های بتن GFRC

وزن کم بتن جی آر سی باعث می شود تا امکان بارگذاری سریع تر و آسان تر اسکلت ساختمان ها فراهم شود و در عین حال وزن کلی ساختمان نیز پایین می آید و این مساله از لحاظ محاسبات سازه ای و زلزله نیز امتیاز مثبتی به شمار می رود. از ویژگی های دیگر این بتن می توان به مقاومت بالای کششی و خمشی و همچنین مقاومت در برابر آب و آتش اشاره نمود.

تمام ویژگی های ذکر شده به ویژه وزن سبک این محصول باعث شده است که محبوبیت خوبی میان معماران و طراحان پیدا کند. بافت و رنگ های گوناگون بتن جی آر سی این امکان را فراهم می کند تا از آن در سطوح مختلف ساختمان استفاده شود. این نوع بتن قابلیت ترمیم دارد و می توان خیلی سریع قطعات جدید را جایگزین قطعاتی که در نما آسیب دیده اند نمود.

بتن GFRC  با دوام بوده و طول عمر آن در محیط طبیعی زیاد می باشد و در بسیاری از محیط ها نسبت به بتن معمولی در برابر نمک و رطوبت مقاومت بهتری نشان می دهد و ماندگاری بالاتری را به اثبات نموده است. سطح بتن جی اف آر سی آغشته به پلیمری خاص است و این مسله باعث می شود تا خوردگی، ترک و سایش در درازمدت در آن مشاهده نمی شود. GFRC  وقتی در برابر آتش قرار می گیرد نه تنها نمی سوزد ، بلکه در برابر آتش می تواند به عنوان لایه محافظ در برابر آنچه پشت آن است عمل کرده و متریال آن را محفوظ نگه دارد.

نوشتهٔ بعدی
دیزاین خانه کوچک ما!
نوشتهٔ پیشین
رفع نم و رطوبت دیوار و سقف

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید