بتن سبز چیست و چه کاربردی دارد؟

۸ دیدگاه

بتن سبز چیست و چه کاربردی دارد؟

بتن یکی از اصلی‌ترین مواد مورد استفاده در صنعت ساختمان است و همه جا در اطراف ما وجود دارد. صنعت ساخت و ساز به سرعت در حال پیشرفت است و فناوری‌های جدید نیز برای رفع موانع مختلف در این صنعت، در حال توسعه هستند و به همین خاطر مواد معدنی بسیار زیادی برای ساخت و تهیه بتن از زمین خارج می‌شود که این مسله باعث به خطر افتادن محیط زیست می شود.

بتن های قابل استفاده در ساختمان ها از سنگدانه تشکیل شده است و برداشت بیش از حد این سنگدانه ها از زمین باعث ایجاد مشکلات فراوان برای محیط زیست می شود. از این رو باید به دنبال راهکاری بود که بتواند جایگزین مناسبی برای بتن های ساختمانی باشد.

یک راه حل که امروزه رونق پیدا کرده تولید بتن هایی است که از مواد بازیافتی تهیه می شوند که به عنوان بتن سبز معروف شده اند. البته شایان ذکر است که این نام ربطی به رنگ بتن نداشته و تنها به دلیل اینکه از بازیافت نخاله های ساختمانی تولید می شوند و ساخت آنها سازگار با محیط زیست بوده به آنها بتن سبز می گویند.

مزایای استفاده از بتن سبز

  • قیمت این نوع بتن در مقایسه با بتن های ساختمانی معمول بسیار ارزان تر بوده چرا که برای تولید آنها از نخاله های ساختمانی استفاده می شود. ضمن اینکه با استفاده از این نوع بتن ها دیگر دفع نخاله های ساختمانی هزینه ای نداشته و به لحاظ مالی هزینه کم تری صرف اجرا پروژه خواهد شد.
  • استفاده از این نوع بتن ها برای محیط زیست مشکلی را ایجاد نمی کند و مانع از تولید دی اکسید کربن و در نهایت گرم شدن کره زمین می شوند و به کاهش آلاینده های محیط زیست کمک می کنند.
  • بتن سبز در مقابل تغییرات دما مقاومت بالایی داشته و در صورتی که در محیط های اسیدی قرار بگیرند بسیار مقاوم هستند و حتی در مقایسه با بتن های معمولی مقاومت فشاری بالاتری دارند.
  • با استفاده از بتن سبز مصرف سیمان در پروژه های ساختمانی تا حد قابل توجهی کاهش یافته و به عنوان یه متریال کاربردی اقتصادی می توان از آن استفاده نمود.

روش تهیه بتن سبز

روش تهیه بتن سبز با ساخت بتن معمولی متفاوت است و در ترکیبات آن علاوه بر سیمان، آب و سنگدانه از الیاف صنعتی قابل بازیافت استفاده می شود که باعث می شود تا بتنی پایدار تر به وجود آید. البته پژوهشگران در تلاش هستند که در آینده علاوه بر بازیافت الیاف طبیعی یا صنعتی که برای تهیه بتن سبز استفاده می شود از دور ریخت های لاستیک خودرو ها و همچنین مواد پلاستیکی بازیافتی هم بتوانند بتن سبز را تهیه و تولید نمایند.

کاربرد بتن سبز

از بتن سبز که دارای الیاف طبیعی غنی شده است می توان بناهای تاریخی را مرمت و بازسازی نمود. ضمن اینکه برای ساخت و ساز های مختلف با منابع تجدید پذیر راه حل بسیار مناسبی خواهند بود.

معایب بتن سبز

البته بتن سبز هم مانند هر متریال نوینی که در ساخت و ساز از آن استفاده می شود زیان ها و معایبی داشته که در زیر به آن اشاره می شود.

به صورت معمول سازه هایی که با استفاده از بتن سبز ساخته می شوند دارای عمر کمتری هستند و میزان جذب رطوبت و آب در آنها بسیار بالاست و این مسله باعث می شود تا میزان خزش و جمع شدگی بتن سبز زیاد شود. ضمن اینکه در مقایسه با بتن های معمولی مقاومت خمشی پایین تری داشته و به همین خاطر استفاده از آنها در برخی از پروژه ها توصیه نمی شود.

نوشتهٔ بعدی
نمای ساختمان با شیشه اسپندرال
نوشتهٔ پیشین
عاملیت تربت حیدریه

۸ دیدگاه. پیغام بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید