امروزه تاسیسات هم مانند سایر صنایع رو به پیشرفت بوده و رادیاتور قرنیزی نسل جدیدی است که به شکل هوشمندانه عملیات گرمایش محیط را با استفاده از اصولی که در رادیاتور ها به کار رفته است انجام می دهد. سیستم رادیاتور قرنیزی علاوه بر اینکه که بسیاری از معایب سیستم گرمایش از کف، فن کوئل و … را ندارند بلکه مزیت هایی مانند سادگی و گرمادهی یکنواخت را هم دارا می باشد.
رادیاتور قرنیزی چیست؟
رادیاتور قرنیزی همان طور که از اسم آن معلوم است نام قرنیزی می باشد که توانایی رادیاتورهای معمولی را داشته و همانند آنها قابلیت انتقال حرارت و گرمایش را دارد.
جنس و اجزای تشکیل دهنده رادیاتور قرنیزی
سیستم گرمایشی قرنیزی ساختاری ساده با کارایی بالا داشته و جایگزین مناسبی برای قرنیزهای معمولی که امروزه در ساختمان ها استفاده می شود می باشد. ابعاد و ظاهر این سیستم مانند قرنیز است با این تفاوت که قابلیت گرمایشی هم به آن اضافه شده است. رادیاتور قرنیزی از لوله های مسی با قطر ۱۶ میلیمتر تشکیل شده و دارای پوسته ای آلومینیومی است و هسته گرمایشی آن متشکل از ۲ کاور و ۲ کنوکتور است و امکان رنگ و شکل دادن در آنها وجود دارد. مقاومت و سختی آلومینیوم به کار رفته در رادیاتور قرنیزی این امکان را فراهم می کند تا یک رادیاتور طولی در پشت این پوسته ایجاد شود. در پشت قرنیز های گرمایشی دو لوله مقطعی تعبیه شده است که آب گرم از داخل آنها عبور داده می شود و گرمای این آب با راندمان بسیار بالایی وارد محیط می گردد.
توجه داشته باشید که جنس آلومینیومی این سیستم نه تنها مقاومت مناسبی که لازمه تجهیزات گرمایشی می باشد را فراهم می کند، بلکه قابلیت انتقال حرارت بالایی دارد که بر طبق سازمان ملی استاندارد ایران این مسله امری الزامی می باشد.
مزایای استفاده از رادیاتور قرنیزی
۱- از رادیاتور قرنیزی در اکثر ساختمان های اداری، تجاری و مسکونی استفاده می شود و به دلیل شکل ظاهری زیبا، تنوع رنگ بسیار، بازده بالا و همچنین صرفه جوی در مصرف انرژی و … جزء محصولانی است که امروزه نظر سازنده های ساختمان را جلب کرده وبه راحتی جایگزین داکت اسپلیت ها، فن کوئل ها، سیستم گرمایش از کف و رادیاتورهای معمولی شده است.
۲- از دیگر مزیت های رادیاتور قرنیزی کاربرد دومنظوره آن است زیرا در کنار اینکه به عنوان قرنیز استفاده می شود سیستم گرمایشی مناسبی را در فضا ایجاد می کند که با طراحی فرم، شکل ظاهری و تنوع رنگی بسیاری که دارند امکانات مطلوبی را خلق می کند.
۳- هیچ گونه پیچیدگی در مکانیزم سیستم گرمایشی قرنیزی وجود ندارد و می توان با کمترین امکانات شرایط استفاده از این سیستم را فراهم آورده و نیاز به تجهیزات زیادی ندارد.
۴- مزیت دیگر رادیاتور قرنیزی این است که با انرژی های تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی کار می کند. زیرا طراحی این سیستم به گونه ای است می تواند با کمک منابع انرژی تجدیدپذیر با بازده بالایی کار کند.
۵- در رادیاتور قرنیزی به دلیل اینکه گرمایشی یکنواختی در کل محیط ایجاد می کند عملکرد بهتری دارد و این مسله باعث می شود تا دمای متعادلی در سرتا سر محیط ایجاد شود و اختلاف دمایی چشمگیری در داخل فضا دیده نمی شود.
۶- سیستم گرمایشی قرنیزی بر روی دیوار نصب می شوند و به همین خاطر دسترسی به آن آسان تر بوده و در صورت نیاز به راحتی می توان تعمیرات آن را انجام داد.
۷- نصب بودن رادیاتور قرنیزی بر روی دیوار باعث می شود تا در زمانی کوتاه دمای فضا بالا رود و چون از پایین ترین نقطه عملیات گرمایشی انجام می شود دیوار ها سیاه نمی شوند.
۸- بر خلاف رادیاتورهای معمولی که فضایی را در ساختمان اشغال می کنند این سیستم هیچ فضایی را اشغال نکرده و مانند رادیاتورهای معمولی مانعی در مقابل چیدمان دکوراسیون منزل نیستند.
۹- قرنیز های گرمایشی قابلیت نورپردازی دارند و بدون اتصالات و کاملا یکپارچه بوده و امکان تحمل بیش از ۱۰ بار فشار را دارند.
۱۰- با استفاده از این سیستم هزینه های مربوط به لوله کشی های اولیه کاهش یافته و نیاز به قرنیزکاری نمی باشد.
عملکرد سیستم گرمایش قرنیزی
رادیاتور قرنیزی در واقع نوعی سیستم گرمایش از کف می باشد و محیط را از کف گرم و به سمت بالا انتقال می دهد. این سیستم دور تا دور اتاق به جای قرنیز های معمولی نصب شده و گرمایش یکنواختی دارد. با وجود رادیاتور قرنیزی اتاق در ارتفاع پایین و در هر طرف گرم می شود و هیچ نقطه کوری که دمای پایین داشته و یا گرم تر از حد معمول باشد وجود نخواهد داشت.
نحوه عملکرد این سیستم به گونه ای است که ابتدا هوا گرم و بعد سبک می شود و در نهایت به سمت بالا حرکت کرده و جایگزین هوای خنک و سنگین شده و چرخش طبیعی هوا ایجاد می شود.