فتوولتائیک یکپارچه ساختمان

یک واحد یا مدول فتوولتائیک اساسا پوششی است که می تواند در دوره های مشخصی از روز الکتریسیته تولید کند که این تولید شاید به عنوان حق امتیاز این محصول بی نظیر ساختمان مطرح گردد. به طوریکه این فتوولتائیک حتی قادر به شرکت در تامین نیروی برق سراسری است.

فتوولتائیک یکپارچه ساختمان(bipv)

فتوولتائیک (pv) امروزه می تواند در ساختمان های موجود و جدید استفاده شود. کاربرد آن در پوشش ساختمان بسیار متنوع بوده و راه های جدیدی به سوی طراحان خلاق می گشاید.

صفحات نمای ساختمان

نماها اکثریت سطح پوسته یک ساختمان را اشغال می کنند. در حقیقت یک نما نخستین  احساس بصری از ساختمان را به بینندگان خود انتقال می دهد و معماران بنا با استفاده از نما به بیان ایده ها و ترجمه خواسته های کارفرما با زبانی ویژه از شکل و رنگ می پردازند.

مدول های استاندارد فتوولتائیک می توانند به دیوار موجود ساختمان برای تامین نمایی موفق به لحاظ زیبا شناختی متصل شوند. این واحد ها بدون نیاز به واحد استراکچر متصل می شوند که این عمل توسط زیر سازی شبکه ای در مدول های فتوولتائیک صورت می گیرد.

چهره ی اصلی یک لایه ی فتوولتائیک به عنوان مصالح پوششی، شبیه یک شیشه ی رنگی است. لایه های فتوولتائیک حفاظت طولانی مدت در برابر شرایط جوی را تامین و می توانند در هر اندازه شکل، طرح و رنگی، برش و تهیه شوند و حتی قسمتی از نور روز را نیز به داخل ساختمان برسانند. این عناصر ساختمانی می توانند به عنوان صفحات ساده نمای ساختمان، عناصر چند عملکردی برای نماهای سرد و گرم به عنوان سیستم سایه انداز یا بازشو عمل نمایند.

نماهای نیمه شفاف

ورق های فتوولتائیک همانند پنجره ها می توانند کارکرد شفافیت و پشت نمایی خود را از دو طریق انجام دهند. سلول فتوولتائیک به تنهایی می تواند بسیار ظریف و یا لیزری بوده و از این طریق امکان ۲۰ تا ۵۰ درصد امکان دید فیلتر شده ای را فراهم کند. مدول های سیلیکون غیر بلوری نیمه شفاف، ویژه این کارکرد، تهیه می شوند.

از سوی دیگر سلول های بلورین نیز در روشی مشابه می تواند در عین ایجاد فیلتر دید، فضای داخلی را روشن سازند. حتی با اضافه نمودن لایه هایی از شیشه به واحد اصلی از فتوولتائیک نیمه شفاف، عایق حرارتی و صوتی نیز برای نیازهای ویژه ساختمان تامین می شود.

مصالح بام

یک بام شیبدار ایده آل برای فتوولتائیک ها بامی است به سمت جنوب(در نیمکره شمالی) که زاویه ای معادل عرض جغرافیایی +/-۱۵ برای بهترین تولید انرژی داشته باشد. در این خصوص بام های رو به جنوب شرقی و جنوب غربی نیز قابل قبولند. بام های مسطح نیز مزایایی همچون دسترسی مناسب و نصب آسان دارند. روش کلاسیک در این خصوص چیدمان و آرایش واحد های فتوولتائیک بر روی زیر ساخت های شبکه ای آن و سپس نصب آنها بر روی بام می باشد.

نورگیری

ساختار نورگیرها معمولا” مزایای انتشار نور در ساختمان را با تامین سطحی باز برای نصب مدول های فتوولتائیک نوام می سازد. در این صورت عناصر فتوولتائیک می بایست نور و الکتریسیته را همزمان تامین کنند. بطوریکه قطعات فتوولتائیک و سازه پشتیبان مورد استفاده برای این نوع کارکرد، مشابه نماهای نیمه شفاف هستند.

نوشتهٔ بعدی
ایمن سازی آشپزخانه
نوشتهٔ پیشین
کف کاذب ساختمان چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید