انواع سقف پوش و سقف کاذب

انواع پوشش سقف

سقف کاذب شاخه ای از معماری داخلی به شمار می رود  که از آن برای پوشش سقف اصلی استفاده می شود. البته به دلیل کاربرد های مختلفی که این نوع پوشش سقفی دارد، در مدت زمان کوتاهی جای خود را در صنعت ساختمان باز کرده و امروزه در اکثر واحد های مسکونی، تجاری و همچنین اداری از سقف کاذب استفاده می کنند.
سقف کاذب به شکل های مختلفی مانند گچی، پی وی سی، شیشه ای، ورق های فلزی روکش دار، چوبی، آهنی آلومینیومی، کامپوزیت و … قابل نصب هستند و این امکان وجود دارد که از آنها به صورت تکی یا ترکیبی در کنار هم روی سقف اجرا شود.
با وجود سقف کاذب علاوه بر اینکه فضا زیبا تر و دلنشین تر می شود، می توان عوامل زیر سقف را به راحتی پوشش داده و مخفی نمود.

کاربرد سقف کاذب

با اینکه مهم ترین و اصلی ترین کاربرد سقف کاذب پوشاندن است، اما از لحاظ دکوراتیو و نورپردازی دارای اهمیت ویژه ای می باشد. از سقف  کاذب می توان برای پوشاندن تاسیسات در زیر سقف اصلی استفاده کرده و با کمک آن امکان آکوستیک کردن فضا فراهم می شود و از به هدر رفتن دما و رطوبت جلوگیری کرده و از نظر زیبایی هم حجم دکوراتیو به سقف می بخشد که زیبایی چشمگیری خواهد داشت و در صورتی که از نورپردازی های مناسبی استفاده شود، می توان شرایط کاری و زندگی مناسبی را فراهم آورد.

انواع سقف کاذب

سقف کاذب انواع مختلفی دارد که شامل موارد زیر است :

سقف کاذب آلومینیومی

جنس پوشش سقف آلومینیومی همان طور که از نام آن پیداست، از آلومینیوم است و برای اتصال آن از وسایلی با جنس فولاد گالوانیزه استفاده می شود. پشت این نوع پوشش های سقفی را با استفاده از پشم شیشه پر می کنند.

سقف کاذب چوبی

برای اجرای این نوع سقف ها ابتدا دور سقف را با استفاده از پروفیل چوبی، کلاف کشی و تراز کرده و سپس سقف کاذب چوبی را اجرا می کنند. این نوع سقف ها دارای دو شبکه اصلی و فرعی با دو جنس مختلف هستند که شبکه اصلی از فولاد و شبکه فرعی آن از جنس چوب است و معمولا” در شمال کشور و برای سقف ویلا ها کاربرد بیشتری دارند و از چوب راش و یا نراد خارجی ساخته می شوند.

سقف های پیش ساخته گچی (تایل کناف)

سقف های پیش ساخته دارای یک شبکه اصلی است که جنس آنها معمولا” از آلومینیوم بوده و قطعات گچی در درون آنها قرار می گیرد و ممکن است جنس شبکه از چوب باشد و قطعات گچی بر روی آن پیچ یا میخ شوند.  

مزایای سقف پیش ساخته گچی

راحتی و سرعت بالای نصب این نوع سقف ها جزء مزیت های مهم آنها به شمار می رود. حتی در این سقف ها امکان ایجاد  طرح های مختلف و متنوع وجود دارد، مقاوم بودن آنها در برابر آتش سوزی، ضربه و عبور صدا از مزیت های دیگر آنها محسوب می شود. جنس این سقف ها نسبتا” سبک بوده و با محیط زیست بسیار سازگاری دارد و می توان قطعات آن را تعویض و عملیات رنگ کاری را روی آنها با پرداخت هزینه ای کم انجام داد.

سقف کاذب گریلیوم
این نوع سقف کاذب جزء سقف های دکوراتیو بوده و جنس آنها از آلومینیوم و آهن است. به سقف گریلیوم سقف باز هم گفته می شود و دلیل آن هم این است که بعد از پایان نصب خانه های مربع یا مستطیل شکلی دیده می شود که به صورت یکپارچه در کنار هم قرار گرفته اند. این نوع سقف ها به گونه ای اجرا می شوند که هیچ پوششی در داخل و یا پشت آنها وجود نداشته و تاسیسات داخل آنها  کاملا” رویت می شود.
برای نصب این پوشش بر روی سقف اصلی از سیم، مفتول یا زنجیر بهره گرفته و می توان آنها را به صورت تکی و یا ترکیب با سقف های دیگر استفاده نمود.

سقف کاذب با رابیتس و اندود گچ

این نوع سقف کاذب جزء سقف های پر کاربرد محسوب می شود و از آنها در اکثر پروژه های ساختمانی استفاده می گردد. در واقع رابیتش یک ورق مشبک از جنس فولاد است که با کمک مفتول یا سیم آرماتور بندی به یک شبکه فرعی وصل می شود و بیشتر ملات ها بدون اینکه ترک بردارند، به آن می چسبند و این مسله از مهم ترین مزیت های رابیتس است. لذا در صورتی که بخواهند روی کانال کولر و تاسیسات را اندود کاری کنند، از رابیتس استفاده می کنند.
شایان ذکر است که رابیتس در دو نوع ساخته می شوند که هر کدام از آنها در یک دهانه به کار می روند. رابیتس مسطح در دهانه های کوچک و رابیتس برجسته در دهانه های بزرگ کاربرد دارد.

سقف کاذب آکوستیک

استفاده از این نوع سقف یک نوع ایزوله کردن از لحاظ صوتی محسوب می شود که با کمک مصالح مختلفی ساخته و در مکان هایی مانند سالن های کنفرانس، سالن سینما و تاتر، استدیو ضبط موسیقی و … قابل استفاده هستند و با کمک این نوع سقف ها از انعکاس صدا ممانعت کرده و می توان برای ساختن آنها از پارچه چین دار، ورقه های مقوایی فشرده سوراخ دار که به رنگ سفید هستند و پلاک های چوبی و گچی استفاده نمود تا از این طریق مانع از برگشت صوت در یک محیط شوند.
از ورقه های آکوستیک در مکان هایی که نباید انعکاس صدا صورت بگیرد، مورد استفاده قرار می گیرد و به وسیله کام و زبانه به یکدیگر وصل شده و آنها را با استفاده از سنجاق مخصوص به زیر سازی چوبی سقف متصل می کنند، از این رو باید سازه چوبی زیر ورقه های آکوستیک، کاملا تراز باشد.  

سقف کاذب PVC

جنس این نوع از سقف ها از PVC بوده به صورت گسترده در بسیاری از مکان ها از آنها استفاده می شود و به محیط زیبایی بی نظیری می بخشد.
سقف کاذب پی وی سی در اصل از پانل های روکش دار با جنس پی وی سی تشکیل شده اند که دارای طرح ها و رنگ های مختلفی هستند و به صورت تایل هایی با ابعاد ۶۰*۶۰ بوده که در کنار هم قرار گرفته و پوشش سقف را ایجاد می کنند.
این نوع پانل ها به صورت افقی و عمودی، با هر زاویه ای بر روی سطح های مختلف قابل نصب هستند و می توان برای نصب آنها از میخ، منگنه، پیچ و حتی چسب استفاده نمود.

مزایای سقف های کاذب پی وی سی (PVC)

سقف های پی وی سی مناسب هر مکانی بوده و می تون از آنها برای پوشش سقف ساختمان های اداری، تجاری، درمانی و مسکونی استفاده نمود، زیرا خاصیت ضد آب دارند و به راحتی تمیز می شوند، از لحاظ هزینه مقرون به صرفه هستند و در برابر عوامل خورده اسید و قلیایی از خود مقاومت نشان داده و نسبت به حریق، حرارت و صورت عایق نسبتا” مناسبی می باشند.
فهرست
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید