نمای بایرامیکس
بایرامیکس یک نوع پوشاننده تزئینی می باشد که از آن به جهت پوشش نمای های خارجی و داخلی استفاده می شود. بایرامیکس نوعی ملات است که از مخلوط دانه های گرانیتی، رزین های طبیعی و مصنوعی، مرمر سرامیزه و همچنین افزودنی های مختلف تشکیل شده است و دارای تنوع رنگی زیادی می باشد. بایرامیکس از سنگ ریزه یا شن های سیلیس رنگ شده تهیه شده است و این در صورتی است که سایر نماها از سنگ های طیبعی رنگی تولید می شوند.
نحوه اجرای بایرامیکس
بایرامیکس محصولی است که به صورت پاششی یا با استفاده از ماله روی سطح کشیده می شود. این نوع ملات در حدود ۱۲ تا ۲۴ ساعت بعد از اجرا و خشک شدن روی نما سخت می شود و حالت نمای سنگ تزئینی به خود می گیرد و دارای مقاومت مکانیکی، شیمیایی و فیزیکی زیادی بوده که در طولانی مدت پایدار هستند و از میزان پیوستگی ذرات تشکیل دهنده آنها کاسته نمی شود. لازم به توضیح است که در شرایط آب و هوایی بد، طوفان و گرد و غبار و همچنین بر روی سطوح مرطوب و نم دار امکان اجرای این نما وجود ندارد.
انواع بایرامیکس
ملات بایرامیکس دارای انواع مختلفی است که شامل بایرامیکس مینرال، بایرامیکس مینرال سرامیزه، مینرال میکرو، مینرال سافتا و بایرامیکس گلد مینرال می باشد که هر کدام کارایی خاص خود را دارند و از لحاظ ظاهری متفاوت هستند. برای مثال بایرامیکس مینرال میکرو دارای بافتی کاملا یکدست بوده و بایرامیکس گلد مینرال حالت شاینی و براق دارد و از آن در دکوراسیون داخلی برای پوشش دیوارهای هتل ها، لابی ها و همچنین دیوار های ساختمان های لوکس استفاده می شود.
موارد استفاده از بایرامیکس
پایرامیکس در واقع نوعی سیستم پوشاننده تزئینی است که بر روی سطوح مختلفی چون سنگ، سیمان، دیوار های رنگ شده، فلز، شیشه، چوب، نئوپان، مقوا، سرامیک و پلاستیک قابل اجرا می باشد و به عنوان نمای خارجی ساختمان ها و نمای داخلی فضاهای مختلف کاربرد دارد.با استفاده از ملات بایرامیکس می توان ناهمواری های حاصل از گچ کاری را به صورت کامل پوشش داد. نکته مهم درباره بایرامیکس این است که می توان از آن به عنوان پر کننده درزها و ترک های دیوار استفاده نمود.
مزایای استفاده از نمای بایرامیکس
- تنوع رنگی این ملات زیاد است و باعث می شود تا دست آرشیتکت و مهندسان طراح برای اجرای طرح های زیبا و متنوع باز بوده و دارای کاربردی آسان می باشد.
- به راحتی تعمیر شده و به دلیل اینکه قابلیت شست و شو دارد به راحتی قابل نگهداری هستند و در مقابل بخار آب و یخبندان مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می دهد.
- بایرامیکس تا حدی دارای خاصیت الاستیکی دارد که این مسله باعث پایداری در برابر زلزله و سایر عوامل جوی می شود.
- ضمن اینکه در مقابل تنش های ناشی از نشت ساختمان مقاومت بالایی داشته و می توان به عنوان یک نمای پایدار روی آن حساب کرد.
- به دلیل داشتن ضخامت ناچیز بار وزنی ساختمان به مقدار قابل توجهی کاهش می یابد و با وجود انعطاف پذیری بالایی که دارد از استحکام زیادی برخوردار می باشد.
- این ملات به دلیل اینکه دارای پایه آبی می باشد اجازه تنفس به دیوار داده و در فصل زمستان در نمای داخلی بخار ایجاد نمی شود.
- به دلیل عدم وجود حلال های سمی و مضر و همچنین نبود مواد نفتی در مواد تشکیل دهنده بایرامیکس می توان از آن به عنوان ملات دوست دار محیط زیست نام برد. ضمن اینکه این نما در مقایسه با سایر نما ها هزینه اجرای کمتری دارد.
معایب استفاده از نمای بایرامیکس
با وجود اینکه با استفاده از بایرامیکس می توان ناهمواری های حاصل از گچ کاری را پوشانده و نمایی صاف را ایجاد نمود اما این نما با بافت فرهنگی و سلیقه ایرانی سازگاری نداشته و ظرف مدت کوتاهی جلوه زیبای خود را از دست می دهند. از این رو مهندسان و پیمانکاران ساخت و ساز کمتر از این ملات برای پوشش و تزئین نما استفاده می کنند.