پرگولا چیست؟
به سازه غیر مسقفی که به صورت معمول از الوار های چوب به فواصل معین در طراحی سقف آن استفاده می شود پرگولا گفته می شود. پرگولا به صورت مشبک بوده و این مسله باعث می شود تا امکان رویش گیاهان پیچک روی آن ها فراهم شده و زیبایی محیط از این طریق افزایش می یابد.
انواع پرگولا
انواع مختلف پر گولا این قابلیت را دارند که جهت و میزان نور تنظیم کنند و به صورت کلی با دو جنس چوبی و فلزی ساخته می شوند و در بیشتر پوگولا ها از نیمکت های چوبی کوچکی استفاده می شود که باعث ایجاد فضای ایده آلی خواهند شد.
پرگولایی که دارای شبکه های چوبی است فضای صمیمی تری را ایجاد می کند و به صورت متداول از این نوع در فضاهای مختلف استفاده می شود. پرگولای فلزی دارای دوام بیشتری بوده و برای مکان هایی که دارای مشکل وندالیسم هستند گزینه مناسب تری خواهند بود.
کاربرد پر گولا
پرگولا سایبانی است که به منظور فراهم کردن محیطی زیبا و نیمه سایه مهیا می گردد. از این نوع سازه معمولا در کنار دیوار ها، گذرگاه ها و … استفاده می شود و برای ایجاد نماد های زیبای بصری، خلق فضای سبز و همچنین سایبان قابل استفاده می باشد. پرگولا در فضای باغ، فضای بازی، تراس، حیاط، ایوان و حتی روی بام ساختمان های مختلف قرار می گیرد. پرگولا قابلیت جلوگیری از نفوذ باران و نور آفتاب را نداشته و به همین خاطر بعد از ساخت آنها باید از یک پوشش محافظتی روی آنها استفاده شود.
مدل های مختلف پرگولا
پرگولا به دو گونه اصلی تقسیم می شود یکی سازه ای است که برای پوشش یک مسیر یا محل عبور ساخته می شود که با قرار دادن چند پرگولا در کنار هم و کاشت گیاهان رونده در دو طرف آن می توان یک تونل سبز را ایجاد نمود. گونه ای دیگر شبیه به آلاچیق است و مکانی خاص و متفاوت را برای استراحت و تفریح ایجاد می کند.
مراحل ساخت پرگولا
پرگولا دارای یک ساختار چارچوبی شکل است که در فضای باز قرار می گیرد و دارای تیرک هایی می باشد که بر روی آنها سقف صاف یا قوس دار قرار گرفته و علاوه بر اینکه به عنوان یک پوشش برای پرگولا قابل استفاده است می تواند به عنوان نگهدارنده شاخه های گیاهان مورد استفاده قرار گیرد.
قبل از ساخت پرگولا باید یک سکوی بتنی کوچک و کم ارتفاعی را ایجاد کرده و بعد از آن صفحه های بیس پلیت را قبل از عملیات بتن ریزی به سکوی ایجاد شده متصل نمود. این کار باعث می شود تا پایه های پرگولا بر روی آن قرار گرفته شود و سپس برای مونتاژ کردن سازه از جوش و پرچ استفاده نمود. ضمن اینکه برای تقویت اتصالات می توان از پروفیل های نبشی هم استفاده کرد.
پروفیل های سازه به گونه ای هستند که می توانند تحمل وزن خود را داشته باشند. در نهایت برای پوشش کلیه سطوح باید از مصالحی چون چوب، سنگ و … استفاده کرده و با کمک پیچ گالوانیزه و کلیپس به المان سازه پرگولا نصب می شوند. در ساخت پرگولا توصیه می کنیم از چوپ پلاست و چوب های اشباع شده که دارای دوام بیشتری هستند استفاده شود چرا که پر گولا در مجاورت با عوامل جوی قرار دارد و باید از نمونه های با کیفیت چوب که مقاومت بالایی دارند استفاده شود.
اشکال مختلف پرگولا
پرگولا با توجه به کاربردی که در فضا دارد به شکل های گوناگونی ساخته می شود که شامل پرچین دار، دیواره دار ثابت، دیواره دار متحرک، دیواره دار پره ای، دیوار دار شیشه ای یا طلقی و یا بدون دیواره می باشد. البته در مدل بدون دیواره امکان وصل پرده وجود خواهد داشت.