انواع دیوارکوب

اطلاعاتی درباره دیوارکوب ها

دیوارپوش های پیش ساخته ای که  بر روی دیوار نصب می شوند، اصطلاحا”  دیوارکوب نام دارند. در واقع دیوارکوب ها همان دیوارپوش هایی هستند که تزئینات در آنها احساس شده و دارای حجم می باشند. جالب است بدانید که دیوارکوب ها یک لوگو یا نقشی هستند که بر روی دیوار نصب می شوند و این امکان را به شما می دهند تا در سریع ترین زمان ممکن دیوارهای ساختمان را پوشش دهید.
نکته مهم این است که دیوارکوب ها را می توانید بدون بنایی و همچنین با هزینه ای مناسب روی دیوار نصب کنید و به دلیل رنگ و طرح های متنوعی که دارند، به زیبایی دکوراسیون منزل شما کمک می کنند.

 ویژگی دیوارکوب ها :
دیوارکوب ها به دلیل خصوصیات و قابلیت هایی که دارند، در ساختمان سازی طرفدار زیادی داشته و در بیشتر مراکز اداری و تجاری، رستوران ها، سالن های همایش و همچنین منازل و … مورد استفاده قرار می گیرند. دیوارکوب ها نه تنها غیر قابل اشتعال بوده و در برابر اشعه خورشید مقاومت زیادی دارند، بلکه در برابر دما و صوت عایق خوبی هستند و می توانید آنها را بر روی هر سطحی نصب کنید. این متریال سبک و بادام است و نصب سریع و آسانی هم دارد. کاملا ضد باکتری و بهداشتی هستند و همچنین در برابر ضربه و فشار مقاومت بالایی دارند. دیوارکوب ها قابلیت شستشو دارند و در برابر نفوذ حشرات هم مقاومت می کنند. این متریال را می توانید در مکان های مرطوب هم استفاده کنید.
تقسیم بندی دیوارکوب ها از لحاظ طرح و رنگ :
 
بهتر است بدانید که دیوارکوب های از نظر طرح و رنگ به سه دسته بزرگ تقسیم می شوند.

دیوارکوب های PVC با شبکه تو خالی داخلی :

این نوع از دیوارکوب ها از نظر دوام و کیفیت در رتبه بالایی هستند و نسبت به رطوبت و همچنین پوسیدگی مقاومت بالایی دارند.
نکته مهم این است که این نوع دیوارکوب ها دو نوع طرح دارند که شامل طرح چاپی و طرح روکش دار می باشد که ازبین این دو طرح، طرح روکش دار از مقاومت و پایداری بالاتری برخوردار است.

دیوارکوب PVC تو پر:
این نوع دیوارکوب ها خصوصیات قابل توجهی دارند که به راحتی می توانند در صنعت ساختمان، جایگزین سنگ و چوب قرار بگیرند. دیوارکوب های تو پر دارای چگالی کم، وزن سبک، استحکام بالا  و همچنین قابل حمل می باشند. نکته مهم در مورد این نوع دیوارکوب ها خمش پذیری و مقاومت بالای آنها در برابر ساییدگی و حتی اشعه است.
این نوع دیوارکوب ها را می توان مانند چوب به قطعات مختلفی برش دهید و برای نصب آنها بر روی دیوار از میخ و پیچ استفاده کنید.

 دیوار کوب ام دی اف :

دیوارکوب های ام دی اف در برابر ضربه و ساییدگی از مقاومت بالایی برخوردار هستند و بیشترین جنسی که در این نوع دیوارکوب ها استفاده می شود، ام دی اف بوده و روکش آنها از جنس پی وی سی است.  ابعاد دیوارکوب های ام دی اف ۲۰*۲۸۰ سانتی متر است و به راحتی بر روی دیوار نصب می شوند.

انتخاب مناسب دیوار کوب :
بهتر است بدانید که مهمترین عاملی که باید در زمان انتخاب دیوارکوب ها به آن توجه داشته باشید، پایداری آنها در برابر تغییرات دمایی محیط می باشد. این مسله باعث می شود دیوارکوب ها بعد از گذشت سال ها باز هم یکنواختی خود را حفظ کرده و همچنان زیبا به نظر برسند. در واقع دیوارکوب های بدون کیفیت در اثر تابش نور خورشید یا حرارت سطح رویی آنها باد کرده و حتی طرح آنها کمرنگ می شود. از این رو باید در زمان خرید، نمونه های با کیفیت را انتخااب نماید.
برای نصب دیوار کوب ها بر روی دیوار باید زیر سازی اولیه مناسب باشد و تمامی لوله ها، کابل ها در زیر کار قرار بگیرد و در نهایت یک سطح یکدست و ترازی ایجاد شود، تا قطعات دیوارکوب به درستی نصب شود. از این رو برای نصب دیوارکوب ها، زیر سازی اولیه از اهمیت بالایی برخوردار است. یادتان نرود که فاصله خطوط را به گونه ای در نظر بگیرید که در برابر ضربه و لرزش استحکام خود را حفظ کند.
برای فضاهایی که نیاز به خم کردن دیوارکوب ها وجود دارد، مانند قوس ها و نقاطی از سقف باید روش مناسبی را برای ثابت نگهداشتن قطعات به کار ببرید. زیرا میزان انعطاف دیوارکوب ها بسیار محدود بوده و این مسله باعث می شود تا میزان فشار ناشی از انحنای دیوارکوب افزایش پیدا کند. فراموش نکنید که در مورد دیوارکوب های ام دی اف این مسله از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا نمی توان از پروانه برای ثابت بودن دیوارکوب ها استفاده کنید. حتی می توان گفت به دلیل اینکه میزان داخل رفتن قسمت نر و ماده دیوار کوب های ام دی اف بسیار کم است، از این رو ممکن است با کمترین ضربه قطعه های دیوارکوب جا به جا شده و در نهایت از محل خود خارج شوند.
دیوارکوب ها باید دارای یک روکش یکدست و صاف باشند ، حتی لبه های نری و مادگی آنها را هم به خوبی پوشش بدهد. این مسله باعث می شود تا بعد از نصب قطعه های دیوارکوب بر روی دیوار، فاصله های نری و مادگی بدون روکش نباشند.
 دقت داشته باشید که در زمان انتخاب دیوار کوب باید نوع و طرح قرنیز و لبه های کنج را هم در نظر داشته باشید. زیرا قرنیز های PVC به صورت نر و ماده تو خالی هستند که می توانید ابتدا قسمت زیرین را به دیوار متصل کرده و بعد از عبور سیم ها و لوله هایی با قطر کم قسمت نمای قرنیز را بر روی آن قرار دهید.

تفاوت دیوارکوب MDF  و PVC :

 
دیوارپوش های پی وی سی که دارای شبکه تو خالی هستند، مناسب فضاهای پر تردد نبوده و دلیل آن هم این است که این نوع دیوارکوب ها در برابر ضربه مستقیم استحکام کمی دارند و به راحتی سوراخ می شوند. اما دیوارکوب های ام دی اف دارای پایداری مناسب تری نسبت به ضربه مستقیم هستند.
از دیوارکوب های ام دی اف در محیط های مرطوب مانند استخر ها، فضای حمام و سرویس بهداشتی و … نمی توان استفاده نمود، زیرا در اثر رطوبت باد کرده و از بین می روند، در صورتی که دیوارکوب های پی وی سی گزینه مناسب تری هستند.
نکته مهم در مورد دیوارکوب های ام دی اف این است که شیار کناری آنها معمولا کمتر از دیوارکوب های پی وی سی می باشد ولی با این جود باید از کنار هم قرار گرفتن مناسب قطعات دیوارکوب مطمئن شوید تا در نهایت دیوارکوب ها به درستی نصب شوند.
دیوارکوب سه بعدی اداری
فهرست
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید