خانه خود را درزبندی کنید!

بدون دیدگاه

پیدا کردن نقاط نفوذ هوا

به احتمال زیاد در نگاه اول متوجه آنان نشده اید اما حتی سوراخ های ریز نیز موجب نفوذ ناخواسته ی مقدار زیادی هوای سرد به داخل منزل می شود و یک شکاف ۵ میلی متری همانند آن است که در تمام طول زمستان پنجره را به اندازه ی ۷ سانتی متر باز نگهدارید!

اولین قدم در راه درزبندی کردن خانه، پیدا کردن درزها، ترک ها و شکاف هایی است که باید درزبندی شوند. اکثر نقاط نفوذ پذیر را میتوان با مصالحی که گران هم نمی باشند درزبندی نمود.

به دقت قسمت های داخلی و خارجی منزل خود را بررسی کنید و هر سوراخ، ترک و یا شکافی را که نیاز به درزبندی دارد، حتی آنان که خیلی عمیق به نظر نمی رسد ، شناسایی نمایید. یک راه آسان برای پیدا کردن نشتی های داخلی آن است که دستمال کاغذی را بین دو انگشت خود گرفته و بر روی نقاط یاد شده قرار دهید، حرکت دستمال، محل و شدت نشت هوا را به خوبی نشان می دهد.

انتخاب درزگیر مناسب

سخت ترین بخش درزگیری انتخاب صحیح درزگیر می باشد. متخصصین در امور ساختمان و فروشگاه های این نوع مصالح می توانند در مورد انتخاب نوع مناسب درزگیر به شما کمک نمایند. قابلیت عایق ها در جلوگیری از نفوذ هوای بیرون و خروج هوای مطلوب خانه با مقیاسی که به اختصار R  خوانده می شود. هر چه عدد R  بزرگ تر باشد، عایق قدرتمند تر است.

عایق ها به چهار دسته ی اصلی تقسیم می شوند: قایبر گلاس، سلولز، پشم سنگ یا پشم شیشه و فوم. در این جا چند مورد را گوشزد می نماییم:

درزگیر از چه جسنی( ماده ای) ساخته شده است؟

درزگیرهایی که در هنگام نصب پنجره های جدید استفاده می شوند، معمولا” از نوع لاتکس یا آکریلیک و سیلیکون می باشند. شکاف هایی که پس از نصب و در طول زمان در اطراف محل نصب پنجره ها پدیدار می شود نیز با همین مواد و یا در بیان ساده تر با چسب آکواریوم قابل درزگیری می باشند اما نوار درزگیر دارای کاربرد بیشتری در خانه بوده و متداول تر می باشد.

نوارهای درزگیر که با قیمت بسیار ارزان در دسترس می باشند معمولا” از نوع اسفنجی بوده و در یک طرف دارای برچسب هستند . استفاده از آنها بسیار ساده است و جهت عایق بندی بخش داخلی قاب پنجره ها و درهای خارجی مناسب می باشند.

کاربرد لاتکس و آکریلیک از سیلیکون آسان تر است . اما دوام و عمر آنان مانند سیلیکون طولانی نمی باشد. لاتکس و آکریلیک با آب شسته می شود و می توان آن را رنگ نمود در شکاف هایی که بیش از ۲ سانتی متر منبسط و منقبض نمی شوند از آن ها استفاده کنید.

سیلیکون دوام بیشتری داشته و بهتر از لاتکس و آکریلیک می چسبد اما خیلی زود سخت شده و برداشتن آن در صورت اشتباه ، کاری مشکل می باشد. سیلیکون بهترین نوع درزگیر برای شکاف هایی است که امکان انقباض و انبساط بیشتری در آنان می رود.

درزگیر را در کجا باید استفاده کرد؟

اکثر درزگیرهای سیلیکون درداخل و خارج از خانه استفاده می شوند در حالی که بعضی از لاتکس ها فقط در داخل منزل باید مصرف شوند.

دوام

پرداخت مبلغی بیشتر برای یک درزگیر که ۲۰-۱۰ سال ضمانت دارد ارزشمند است. بعضی از درزگیرها تا ۵۰ سال تضمین شده اند.

رنگ

مسلما” دوست ندارید که از درزگیرهای خاکستری  یا بادامی رنگ در اطراف قاب سفید رنگ پنجره ی خانه ی خود استفاده کنید. البته اگر نتوانید رنگ مناسب را پیدا کنید چاره ی دیگری نیست.

یک قوطی درزگیر معمولا” برای دو پنجره یا در کافی می باشد. استفاده از درزگیر سیلیکون را که ۱۰ سال ضمانت داشته باشد برای استفاده در قسمت های خارجی منزل به شما توصیه می کنیم.

قسمت های بیرونی خانه بیشترین انقباض  و انبساط  را دارند و سیلیکون  در مقابل شرایط آب و هوایی سخت مقاومت خوبی را از خود نشان می دهد. برای قسمت های داخلی از درزگیر لاتکس استفاده کنید. چون در صورت اشتباه  برداشتن و ترمیم آن آسان تر است.

نکته ی بسیار مهم

تمام راه های اصلی ورود و خروج هوا را نبندید به ویژه اگر از بخاری یا شومینه گاز سوز در خانه استفاده می نمایید. وسایل گرمایشی گاز سوز مقداری از اکسیژن محیط را می سوزانند و شما نیاز به جریان هوای تازه خواهید داشت.

استفاده از درزگیر

استفاده از نوارهای درزگیر بسیار ساده است. کافی است از آن به اندازه ی مورد نظر جدا کنید، برچسب پشت نوار را کنده و آن را به لبه ی قاب پنجره یا در بچسبانید.

در مورد چسب های درزبندی، چنان چه قبلا” هرگز درزگیری انجام نداده اید بر روی یک قطعه چوب ضایعاتی، چند مرتبه عمل درزگیری را انجام دهید تا احساس کنید کاربرد آن برایتان آسان شده است.

اگر برای اولین بار از تفنگ درزگیری (ابزار درزگیری) استفاده می کنید. مطمئین شوید که دهانه ی آن به طرف اثاثیه منزل، مبلمان، فرش یا پرده ها، در زمان قرار دادن مواد درزگیر داخل آن یا فشرده آن نباشد.

نکته ی مهم

به دست آوردن بهترین نتیجه از عایق بندی ، به نحوه ی درست استفاده از آن بستگی دارد. یک عایق بندی نا به جا و نادرست مانند کاهش دادن کیفیت عایق (R) به نصف می باشد.

در اینجا سه مرحله ی آسان نحوه ی درزگیری را یادآوری می کنیم:

۱- مطمئن شوید محلی را که می خواهید درزگیری کنید تمیز و خشک است تا درزگیر به راحتی و کامل به محل بچسبد. از کاردک یا چاقوی آشپزخانه برای برداشتن ضایعات یا رنگ های ورقه شده و قدیمی استفاده و سپس محل را به خوبی تمیز نمایید.

۲- دقت نموده سعی کنید فاصله ای در بین درزگیری ایجاد نشود اگر درزگیر زیاد در محل ریخته شد آن را با پارچه ی مرطوبی بردارید. اگر ترک پهن تری را درزگیری می کنید مطمئن شوید گه درزگیر فضای داخلی شکاف را کاملا” پر کرده است. در صورت لزوم می توانید اینگونه شکاف ها را ابتدا با درزگیر طنابی پر کنید.

۳- به آرامی سطح درزگیری را با یک قاشق پلاستیکی ، قطعه ی پلاستیکی یا برای بهترین نتیجه گیری با یک قطعه یخ صاف نمایید. اگر از انگشت دست برای صاف کردن درزگیر استفاده کرده اید بلافاصله بعد از انجام کار دست خود را بشویید. قبل از آن که آن را رنگ کنید، اجازه دهید چند روز به همان حالت باقی بماند تا خوب خشک شود.

هنگام درزگیری وقتی یک قسمت را کامل کردید ابزار درزگیری را روی یک کاغذ روزنامه بخوابانید ، در این هنگام چند ثانیه به طور خودکار، درزگیر از دهانه ی آن خارج خواهد شد. اگر لوله ی ابزار درزگیری  پس از انجام کار کاملا” خالی نشده است، دهانه ی آن را با یک میخ گالوانیزه و با یک قاب سیمی مسدود کنید.

نکته ی بسیار مهم

بهترین زمان برای درزگیری ، فصل های گرم و خشک و دمای بالاتر از ۱۶ درجه ی سانتی گراد می باشد.

سایر مصالح و روش های درزگیری

با وجود استفاده های فراوان آن، درزگیرهای ذکر شده تنها مواد درزگیری منزل شما نمی باشد. انواع دیگر آن شامل:

درزگیر طنابی

استفاده ی بسیار زیادی برای درزگیری موقت دارد. این نوع درزگیرها به صورت رول بوده و به اندازه ی دلخواه می توان از آن جدا کرد. در اطراف قسمت های متحرک پنجره و در که در زمستان از آن استفاده نمی کنید، از این درزگیرها استفاده نمایید. برداشتن درزگیرهای طنابی در فصل بهار کار آسانی است ، با گرفتن سر طناب و کشیدن آن از جای خود بیرون می آید.

درزگیر اسفنجی قابل انبساط

به خوبی در سوراخ و شکاف های بزرگ قسمت های خارجی منزل مانند اطراف لوله های دستگاه تهویه ی مطبوع، اطراف هواکش و سوراخ های ورودی لوله ها قابل استفاده می باشد.

وقتی اسفنج در محل کار گزاشته می شود، به سرعت منبسط شده و فضای خالی را درزگیری می کند. هنگام کاربرد اسفنج انبساطی دقت لازم ببرید، زیرا تمیز کردن آن بسیار سخت ، و انبساط سریع آن حتی موجب شکاف در چوب نیز می شود. یک قوطی درزگیر اسفنجی برابر ۲۰ لوله درزگیر های دیگر می باشد.

درزگیر شیشه ی پنجره

معمولا” هنگام درزگیری فراموش می شوند. به آرامی بر روی جام شیشه ها بکوبید، اگر لق هستند باید اطراف آن را درزگیری کنید. این درزگیرها برای درزگیری اطراف شیشه ، در محل تماس با قاب پنجره استفاده می شود و به صورت قوطی یا لوله ای و یا به شکل درزگیرهای طنابی موجود می باشند.

  • گردگیر وینیل یا لاستیکی در و وینیل قابل تنظیم آستانه ی در : از نفوذ هوای سرد از زیر درهای خارجی جلوگیری می کنند.
  • واشر کلید و پریز: اسفنج های چهار گوش نازک که در پشت روکش کلید وپریزهای برق کار گذاشته می شوند.
  • درپوش های ایمنی کلید و پریز: در اصل برای حفاظت و امنیت کودکان استفاده می شوند ولی نقش عمده ای در جلوگیری از نفوذ هوا ایفا می کنند.
  • این درپوش ها را می توانید از فروشگاه های لوازم الکتریکی خریداری کنید.
نوشتهٔ بعدی
گل های مصنوعی و نکاتی چند در این رابطه
نوشتهٔ پیشین
اصول اولیه فنگ شویی در آشپزخانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید