سبک سازی ساختمان با استفاده از مصالح مختلف

بدون دیدگاه

سبک سازی غیر سازه ای ساختمان با مصالح مختلف

مناطقی از زمین وجود دارد که احتمال وقوع زمین لرزه در آن ها بسیار بالا بوده و در صورتی که بخواهند روی این زمین ها ساختمان سازی انجام شود باید از نیروهای طراحی که بتوانند خطرات ناشی از زمین لرزه را پیش بینی کنند بهره گرفته شود تا تمام محاسبات را به صورت دقیق انجام داده و ظرفیت مقاطع مختلف سازه را مورد بررسی قرار دهند و حالت های بحرانی را در نظر بگیرند.

یکی از مسائل مهم در طراحی ساختمان ها این است که به کاهش وزن ساختمان توجه کرده و به دنیال راهکارهایی بود که بتوان به این مهم دست پیدا نمود. لازم به ذکر است که استفاده از مصالح مناسب که دارای جرم کمتری هستند می تواند یک راهکار اید آل برای کاهش وزن ساختمان باشد.

پایین آوردن وزن ساختمان شامل کم کردن بار مرده در تمام عناصر سازه‌ای و غیر سازه‌ای ساختمان می‌باشد. در بیشتر ساختمان ها وزن عناصر غیر سازه‌ای شامل وزن کف سازی و نازک کاری سقف و دیوارهای خارجی و داخلی از وزن عناصر سازه‌ای شامل وزن تیر و ستون و پوشش سقف بیشتر است که باید وزن اعضای غیر سازه ای که وزن کلی بنا را تشکیل می دهند را کاهش داد.

سبک سازی غیر سازه ای

منظور از سبک سازی در بخش های غیر سازه ای این است که وزن المان های جداگر و پانل های نما را کاهش داده تا از این طریق به کاهش وزن اعضای سازه ای منجر شود. برای مثال ضخامت کف کاهش یابد یا در بخش نازک کاری از مصالح سبک تر بهره گرفته شود و … چرا که کاهش وزن دیوار ها می تواند نقش مهمی در کاهش وزن ساختمان و همچنین نیرو های زلزله داشته باشد.

سبک سازی در جداگر های داخلی و تیغه ها

به جهت تقسیم بندی فضاها و مجزا کردن کاربری‌ها از جداگر های داخلی استفاده می شود و با وجود آنها می توان مانع انتقال حرارت و صوت  بین فضاهای مختلف ساختمان شد.

خصوصیات جداگر ها و تیغه های ساختمان

جداگر ها درجه حرارت موجود در داخل واحدهای داخلی را حفظ کرده و مقاومت کافی در مقابل نیروهای مختلف مانند زلزله و ضربه را دارا هستند و در برابر پیشروی آتش مقاومت نموده و نسبت به صدا عایق مناسبی هستند. جداگر ها قابلیت ترمیم و تعویض دارند و در زمان آجر چینی و اندود کردن کار به راحتی قابل انجام خواهد بود. سرعت نصب در جداگر ها بالا بوده و در مصالح صرفه جویی خواهد شد و مهم تر اینکه امکان رنگ آمیزی، چسباندن کاغذ دیواری، کاشی کاری و … روی آنها وجود دارد و بسیار مقرون به صرفه هستند.

سبک سازی در جداگر های خارجی

جداگرهای خارجی ساختمان عناصری هستند که پیرامون ساختمان را احاطه کرده و فضای داخل را از فضای خارج از ساختمان تفکیک می‌نمایند و با توجه به نوع ساختمان و نوع کاربری آن، نوع این المان متفاوت خواهد بود.

خصوصیات جداگر های خارجی در ساختمان

جداگر های خارجی حافظ ساختمان در برابر عوامل جوی خارجی هستند و درجه حرارت موجود در داخل ساختمان را به حداقل ممکن می رسانند. در برابر نیروهای مختلف مانند باد، ضربه و زلزله مقاوم هستند و نسبت به آتش مقاومت بالایی دارند. این نوع مصالح عایق مناسب صدا هستند و به دلیل استفاده از مصالح بادوام در ساخت آنها امکان حفاظت در مقابل عوامل فیریکی و مکانیکی را فراهم می کنند. جداگر های خارجی از لحاظ معماری شکل قابل قبولی دارند و به سرعت قابل نصب، تعویض و ترمیم می باشند.

فرآورده های رسی

این نوع فراورده ها شامل آجرهای توپر فشاری، آجرهای سبک تو خالی و بلوک های سیمانی می باشند.

آجرهای توپر فشاری

آجر های توپر فشاری یکی از قدیمی‌ترین مصالح ساختمانی شناخته شده می باشند. ساخت این فرآورده رسی هنوز هم به مقدار زیادی مطابق روش های تولید سنتی انجام می‌شود. از آجر فشاری برای دیوارهای داخلی، تیغه‌هایی با ضخامتهای ۶ و ۱۱ سانتیمتر در ساختمان ها استفاده می‌گردد. با توجه به وزن فضایی آجر فشاری که معادل ۲۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب، این نوع دیوارها جزء سنگین‌ترین دیوارها می‌باشند که باعث افزایش وزن بسیار زیادی در ساختمان می‌شوند.

آجرهای سبک تو خالی

با پیشرفت هایی که در زمینه تکنولوژی صورت گرفته است می توان آجر هایی سبک و توخالی را تولید نمود که به صورت سوراخ دار هستند. وجود سوراخ ها در بلوک یا آجر های سبک به صورت معمول برای به دست آوردن کیفیت بهتر آجر چه در زمان اکسترود شدن و چه در زمان پخت آنها می باشد. بلوک های تو خالی بین ۸۰۰ تا ۱۴۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب وزن فضایی داشته و با ضخامت ۷، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ سانتی متر تولید می شوند.

فراورده های بتنی

فرآورده های بتنی شامل پانل ها بتن سبک کفی و همچنین بلوک های سبک گازی می باشند.

بلوک های سبک کفی

پانل های بتنی سبک کفی که با نام بتن متخلخل هم معروف هستند به واسطه افزودنی های مختلف مانند پروتئین هیدرولیزه شده یا صمغ صابونی که در آن مخلوط می شود حباب های هوا در تمام حجم بتن تولید می گردد. بتن کفی از مخلوط سیلیس، سیمان، آهک و پودر آلومینیوم تشکیل شده است که با حرارت ۲۷۰ درجه سانتی گراد پخته و به قطعات مورد نظر ساختمانی بریده می شود و دارای وزنی بین ۵۷۰ تا ۶۱۵ کیلوگرم بر متر مکعب می باشد.

پانل بتن سبک گازی

تکنولوژی استفاده شده در بتن سبک گازی را با  فرمولاسیون اختصار یافته AAC و یا با نام های مختلفی تولید می کنند و برای ساخت و تهیه آن از آهک، ماسه سیلیسی و سیمان استفاده می گردد. این محصول بتنی متخلخل سبک با بخار تحت فشار پخته شده و به صورت بلوک و قطعات از پیش ساخته شده با سایز های بزرگ تولید می شود تا از آنها برای پوشش سقف، کف و دیوار ها استفاده شود.

بلوک های سبک گازی با هر نوع وسیله ای به راحتی بریده، تراشیده و سوراخ و تغییر شکل داده می شوند و دیوار هایی که با استفاده از بتن سبک گازی ساخته می شوند نیاز به هیچ گونه لایه محافظ رویی یا اندود کاری نداشته و در برابر یخ زدگی و نفوذ رطوبت بسیار مقاوم هستند و دارای وزنی بین ۵۰۰ نا ۸۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب می باشند. بلوک یا پانل های سبک گازی به جهت تولید قطعات دیواری، کفی، سقفی، نعل درگاه و همچنین بلوک های مختلف استفاده می شود.

نوشتهٔ بعدی
ترکیب رنگ های جادویی برای خانه های ایرانی
نوشتهٔ پیشین
راهنمای خرید پنجره های دو جداره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید