طریقه شستشوی پرده منزل

بدون دیدگاه

طریقه شستن پرده های منزل

پرده های خانه شما مانند هر چیز دیگری اگر درست و با دقت نگهداری شوند عمر طولانی تری خواهند داشت. برای بالا بردن دوام پرده ها بهتر است هر چند وقت یکبار با جارو برقی گرد و خاک را از روی آن پاک کنید. برای جلوگیری از رفتن پرده داخل جاروبرقی، میزان مکش آن را کم کرده، بین پرده و لوله جاروبرقی از یک صفحه پلاستیکی مشبک استفاده کنید.

 در محیط های آلوده به دود فاصله زمانی شستن پرده ها کمتر خواهد بود . به عبارت دیگر فواصل زمانی شستشوی پرده بستگی به آلودگی محیط دارد. در صورتی که فاصله زمانی شستن پرده ها زیاد باشد باعث می شود تا بعد از شستشو همچنان کدر باشد بنابراین نباید گذاشت که پرده زیاد کثیف شده و بعد آن را شست.

نکته ای که باید توجه داشت این است که در هنگام شستن پرده ها به جنس و رنگ آنها دقت کنید زیرا روش شستن پرده ها با جنس های مختلف متفاوت خواهد بود.

برای شستن پرده های قابل شستشو ابتدا پرده را با آب ولرم و پودر پاک کننده به مدت یک ساعت خیس کرده و بعد به آرامی چنگ بزنید و آب کشی کنید . برای پاکیزه تر شدن می توان از صابون های شستشو استفاده کرد و یا حتی می توان برای ازبین بردن دوده  روی پرده یک لیوان نفت به آبی که پرده را در آن خیس کردید اضافه کنید . می توان از مواد سفید کننده برای سفید کردن پرده استفاده کرد، به گونه ای که محلول را همراه با آب در یک ظرف پلاستیکی ریخته و پرده را به مدت  ۳۰دقیقه در آن خیس کرده و سپس آبکشی  کنید. اما استفاده از مواد سفید کننده مضر خواهد بود ، زیرا استنشاق گازهای متصاعد شده از آن باعث ایجاد زخم و عفونت در داخل بدن انسان میشود که جبران ناپذیر است. بنابراین در موقع استفاده از این مواد حتما ماسک به بینی زده و سعی کنید که در محیط باز کار شستشو را انجام دهید. لازم به تذکر است که مواد سفیدکننده برای الیاف پارچه نیز بسیار مضر بوده و آن ها را کم دوام میکند. پس از آبکشی باید پرده را روی طناب پهن کرد تا خشک شود.

شستشوی انواع پرده ها

در صورتی که منزل شما دارای پرده های توری باشد به مرور زمان بعد از چندبار شستشو میبینید که رفته رفته آهار خود را از دست می دهند و بی حالت می شوند . برای آهار دادن مجدد این نوع پرده ها ابتدا یک لیوان نشاسته را در یک لیوان آب سرد حل نمایید و آن را کمی گرم کرده تا لعاب دار شود، سپس آن را در لگن آب سرد حل کنید و پرده توری شسته شده را در آن به مدت ۳۰ دقیقه خیس کرده و بعد آب کشی ، آویزان کرده تا خشک شود .

 برای شستشوی پرده های تور از سفید کننده ها استفاده نکنید، چرا که باعث کدر شدن آنها خواهد شد. بهترین راه اضافه کردن جوش شیرین به اندازه پودر مصرفی است.

پرده هایی از جنس مخمل،ساتن و ابریشم در اثر شستشو با آب خراب و بی حالت می شوند. بنابراین این گونه پرده ها را باید به صورت خشک شویی شست و  بعد از شستشوی پرده باید آن را اتو کرد. برای اتو کردن پارچه های نایلونی باید درجه حرارت کمتر و برای اتو کردن پارچه های نخی و کتانی از درجه حرارت بیشتر اتو استفاده کرد.بعضی از پارچه های پرده ای را اگر بعد از شستشو به صورت مرطوب آویزان کنید دیگر نیازی به اتو ندارند . شستشو پرده‌های آستر دار را به خشکشویی سپرده و بدون آستر را با توجه به دستورالعمل روی لیبل انجام دهید.

روش های شستن پرده

۱- هنگامی که پرده ها را بیرون می آورید قبل از اینکه گیره ها را از پرده خارج کنید، محل قرار گرفتن آنها را با لاک ناخن مشخص

کرده تا بعد از شستشو دوباره، گیره ها سر جای خود وصل شوند تا فرم پرده بهم نریزد .

۲ برای شستشو پرده از صابون ملایم یا مایع ظرفشویی یا پودرلباسشویی استفاده کنید .

۳- از وان حمام برای شستن پرده های بزرگ استفاده کنید و تا جایی که ممکن است برای شستن پرده ها از ماشین لباس شویی

استفاده نکنید تا آسیب نبینند.

۴-برای حلقه های زنگ زده از سرکه استفاده کنید و حلقه ها را در سرکه بخوشانید تا براق شوند .چوب ‌پرده‌های قدیمی صابون

بمالید تا گیره‌ها روان از داخل آن عبور کنند.

۵- برای خوشبو شدن پرده از نرم کننده لباس استفاده کنید .

۶- کمی نمک  را در آب شستشوی پرده های توری اضافه کنید تا گرد و غبار کاملا از آن خارج شود .

درصورتی که پارچه پرده منزل شما از جنس نخی باشد، احتمال آب رفتن آنها وجود دارد، ابتدا پارچه را در محلول آب و نمک به میزان قاشق نمک طعام در هر لیتر آب )به مدت ۲۴ الی۴۸ ساعت به صورت مچاله قرار دهید. پس از طی این مدت زمان، پارچه را آب کشی کرده و اتو بزنید. سپس شروع به دوختن پرده کنید. این کار برای پارچه هایی که احتمال رنگ دادن آنها وجود دارد نیز سبب تثبیت رنگ های موجود می شود.

نوشتهٔ بعدی
انتخاب یک فرش خوب
نوشتهٔ پیشین
نکاتی جهت زیبا سازی فضای داخلی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید