پانل های استرامیت
استفاده از مواد انرژی زا مخصوصا سوخت های فسیلی که حالت تجدیدپذیری ندارند هر روز محدود تر می شوند و این مسله باعث شده تا بشر امروز به دنبال راهکار هایی باشد که بتواند حداکثر استفاده را از انرژی برده و مانعی برای اتلاف ان ایجاد کند. برای مثال در ساختمان های امروزی از پنجره های که دارای شیشه دو جداره هستند استفاده می شود و یا با روش های مختلفی ایزولاسیون دیوارها و سقف ها انجام و ورودی های مضاعفی برای بالا بردن راندمان در استفاده از منابع انرژی احداث می شود. به همین خاطر به دلیل کمبود انرژی و افزایش تقاضا پانل هایی با نام استرامیت ساخته و ابداع شده است که به مرور زمان اصلاح و تکمیل شده و جایگاه ویژه ای را برای جلوگیری از اتلاف انرژی در دنیا پیدا نموده اند.
مشخصات پانل استرامیت
پانل های استرامیت در هر متر مربع وزنی معادل ۲۰ کیلوگرم دارند و ضخامت ۵۸ میلی متر می باشد و به صورت ثابت دارای عرض ۲۰/۱ و به صورت متغیر دارای ۵/۱ تا ۵/۳ متر طول هستند.
مزایای پانل استرامیت
- این نوع پانل ها در برابر آتش سوزی و تاثیرات مخرب آب و هوایی بسیار مقاوم هستند و از آلودگی های صوتی جلوگیری می کنند.
- سرعت نصب بالایی دارند و نسبت به سایر سازه های مشابه برتری داشته چرا که ارزان قیمت بوده و برای انواع ساختمان ها با شرایط اقلیمی متفاوت به عنوان یک روش ایمن، مطمئن و مقاوم کاربرد دارند.
- تایل های استرامیت می توانند در برابر حرارت ۱۰۰۰ درجه سانتی گراد به مدت یک ساعت به صورت کامل مقاومت کنند.
- این نوع پانل ها می توانند تا ۵۰۰ کیلوگرم بر متر مربع فشار را تحمل کرده و به صورت شکننده و ترد نبوده و اصلا خرد نمی شوند.
- پانل استرامیت مانع از تبادل انرژی گرمایی و سرمایی می شود و به شکل قابل توجهی در هزینه های مربوط به ساختمان صرفه جویی می گردد.
- استرامیت تایل هایی با خاصیت برگشت پذیر هستند و در اصطلاح قابلیت الاستیسیته دارند.
- مقاومت تایل های استرامیت در برابر موریانه و حشرات موذی بسیار بالا است و می توان از این نوع دیوارها به عنوان دیوارهای باربر تا ارتفاع ۵/۳ متر استفاده نمود.
- پانل های استرامیت این قابلیت را دارند که هر گونه مصالح تزئینی و ساختمانی روی آنها اجرا شود. برای مثال می توان انواع رنگ های ساختمانی، کاغذ دیواری، کاشی، سرامیک و … را روی پانل های استرامیت اجرا نمود.
- این تایل ها قابلیت چسب پذیری، میخ کوبی و سوراخ شدن دارند و می توان در همه جهات آنها را برش زد.
کاربرد پانل های استرامیت
از تایل های استرامیت می توان به عنوان دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان ها استفاده نمود و برای پوشش سقف بسیار پر کاربرد هستند و همچنین برای قالب بندی دال های بتنی به کار می روند.
روش تهیه پانل های استرامیت
استرامیت نام پانل هایی است که تشکیل دیوار هایی محکم، سبک و مقاوم را می دهند. این نوع پانل ها با روکش پلاستر تولید می شوند. برای ساخت پانل ها از کاه آبی استفاده می شود چرا که ساقه های کلفتی دارد و نیارمند رطوبت لازم می باشند. برای وصل این نوع پانل ها به یکدیگر از یک سری کلیپ با بست های سوراخ دار استفاده می شود که توسط پین هایی که در داخل آنها قرار دارد پیچ شده و محکم می گردد.