چیدمان کاربردی آشپزخانه اپن
بیشتر خانه های امروزی دارای آشپزخانه هایی به شکل اوپن هستند و در واقع همه فضای آشپزخانه قابل رویت می باشد. به همین خاطر در زمان چیدمان این مدل آشپزخانه ها باید تمام دقت خود را به کار بگیرید و به قسمت های مختلف آشپزخانه توجه تا بتوانید همه وسایل را در جای مناسب قرار دهید. انجام این کار باعث می شود تا آشپزخانه اوپن منزل شما شکل به هم ریخته و بی سر و سامانی نداشته باشد. چیدمان آشپزخانه های اوپن به این علت قابل اهمیت می باشد که چیدمان آن در دکوراسیون فضای هال و پذیرایی تاثیر گذار است.
بهتر است بدانید که برای اینکه بتوانید وسایل آشپزخانه را در جای مناسب خود قرار دهید، طراحان دکوراسیون راهکارهای کاربردی مفیدی را پیشنهاد می کنند که می توانید به راحتی از آنها بهره گرفته و قدمی برای زیبایی آشپزخانه اوپن منزل خود بردارید.
۱- هر آشپزخانه ای دارای سه بخش مهم و اصلی می باشد که شامل جایگاه مقابل گاز، ظرف شویی و میز کار می باشد. البته منظور از میز کار همان کابینتی است که بیشتر کارها را روی آن انجام می شود. توصیه ما این است که وسایل در آشپزخانه به گونه ای بچینید که فضای کافی برای حرکت مقابل این سه نقطه وجود داشته باشد. البته بهترین کار این است که وسایل مورد نیاز هر بخش را در اطراف همان قسمت قرار دهید. انجام این کار باعث می شود تا از حرکت زیاد افراد در فضای آشپزخانه جلوگیری شده و به این صورت همه وسایل مورد نیاز در دسترس باشند. برای مثال ادویه ها را در نزدیک گاز و ظروف را در نزدیکی ظرف شویی قرار دهید.
۲- پیشنهاد ما این است که رنگ کابینت ها را خیلی روشن انتخاب نکنید، زیرا رنگ های روشن خیلی سریع لکه و کثیفی را نشان می دهند. به همین خاطر بهتر است جنسی را برای کابینت ها انتخاب کنید که به راحتی قابل تمیز کردن باشند.
۳- از آنجایی که در فضای آشپزخانه امکان ریختن آب و کثیف شدن وجود دارد، بهتر است کف آشپزخانه را از جنسی انتخاب کنید که نه تنها مانع لیز خوردن اعضای خانواده می شود، بلکه لکه و کثیفی هایی که روی آن ایجاد می شود را به راحتی بتوان پاک کرد. به دلیل شست وشوی ظروف و حتی رفت و آمد زیادی که در فضای آشپزخانه صورت می گیرد، دقت درانتخاب کفپوش مناسب بسیار قابل اهمیت می باشد.
۴- به دلیل اینکه دکوراسیون آشپزخانه های اوپن از بیرون به صورت کامل قابل رویت می باشد، بهتر است وسایلی مانند سطل آشغال، سطل برنج و … که خیلی هم زیبا نبوده و تنها جنبه کاربردی دارند را در کابینت قرار دهید. این کار به شما کمک می کند تا فضای بیشتری را در اختیار داشته باشید.
۵- همان طور که می دانید، در خانه های امروزی آشپزخانه ها بسیار کوچک بوده و به همین خاطر کمبود فضای مشکلی است که هر خانم خانه داری در آشپزخانه خود احساس می کند، از این رو پیشنهاد می کنیم از وسایل برقی چند کاره بهره گرفته و فضا را برای قرار دادن وسایل برقی ضروری باز کنید.
۶- مهم ترین عضو آشپزخانه های اوپن، هود آن می باشد. بهتر است بدانید که یک هود خوب و قدرتمند باعث می شود تا بوی طبخ غذا در کل خانه بخش نشود. توصیه ما این است که از هود های لوله ای به جای هود های زغالی استفاده کنید. زیرا هودهای زغالی قدرت چندانی برای از بین بردن بو را نداشته و بیشتر جنبه تزئینی دارد.
۷- در آشپزخانه های اوپن به این خاطر که از همه طرف دید دارد، بهتر است رنگ پرده، کفپوش و کابینت ها را با رنگ و دکوراسیون هال و پذیرایی هماهنگ کنید. ایجاد تناسب باعث می شود تا فضای آشپزخانه خیلی جلب توجه نکرده و در صورتی که به صورت احتمالی در فضای آشپزخانه بهم ریختگی ایجاد شود، خیلی به چشم نیاید. البته در صورتی که تمایل ندارد فضای آشپزخانه از بیرون دید داشته باشد، می توانید پرده های حصیری یا کاغذی متحرک را روی اوپن نصب کرده و فضای آشپزخانه را پوشش دهید.
۸- نکته مهم این است که انتخاب رنگ های تند برای کابینت ها باعث می شود تا آشپزخانه اوپن بیشتر به چشم بیاید. توصیه ما این است که اگر جزء افراد منظم هستید، از رنگ های تند برای چیدمان آشپزخانه خود استفاده کنید، در غیر این صورت پیشنهاد ما انتخاب رنگ های روشن برای فضای آشپزخانه اوپن بوده تا کمتردیده شود.
۹- برای نورپردازی آشپزخانه اوپن بهتر است از لامپ های مهتابی استفاده کرده و آنها را زیر کابینت نصب کنید، تا بتوانید از این طریق میز کار خود را روشن کنید. انتخاب لوستری که دارای لامپ هایی با رنگ روشن است، باعث می شود تا در انجام کارها دچار مشکل نشوید. یادتان نرود برای اینکه فضای آشپزخانه خود را زیبا تر کنید، می توانید از لامپ های هالوژن بهره بگیرید و از آنها در قسمت های مختلف آشپزخانه استفاده کنید.
۱۰- قرار دادن یک سرپوش برای راه آب چاه آشپزخانه مهم است. زیرا اگر به صورت ناگهانی بوی بدی هم از داخل آن متصاعد شود، باعث بد بود کردن فضای آشپزخانه نشود. این مسله برای آشپزخانه های اوپن از اهمیت بیشتری برخوردار است، زیرا بو به سرعت وارد فضای هال و پذیرایی خواهد شد.
۱۱- توصیه ما این است که هر ماه لوله های زیر سینک آشپزخانه را بازبینی کنید و در صورت داشتن نشتی بلافاصله اقدام به درست کردن آنها کنید. زیرا پیاز، سیب زمینی و حتی سلطل برنج را به صورت معمول در کابینت زیر سینک قرار می دهند و اگر این لوله ها نشتی داشته باشد، باعث ایجاد بوی بد و حتی خرابی خواهند شد.