گچ پاششی یا گچ پلیمری چیست؟

بدون دیدگاه

یکی از پر کاربرد ترین مصالحی که در صنایع مختلف بیشترین مصرف را دارد گچ می باشد. این ماده از نوعی سنگ رسوبی تولید می شود که در طبیعت موجود است. سنگی که از آن برای تولید گچ استفاده می شود نوعی کانی کلسیم دار است که بیشتر به صورت مخلوط با آهک و خاک کلسیم سولفات ابدار یا ترکیب با کربن یا اکسید های آهن می باشد که با استفاده از روش های مختلف از معادن روی زمین استخراج می گردد و به سنگ های کوچکتر خرد و در کارخانه با ابعاد میلی متری تبدیل و سپس به کوره های گچ پزی منتقل می گردد و خرده سنگ ها در کوره حرارت دیده و بعد از طی مراحلی به صورت پودر در می آیند. از پودر گچ برای مصارفی چون  گچ کاری، اندودکاری، سفیدکاری و همچنین تولید قطعات سنگ کاری، کاشی و سرامیک های پیش ساخته استفاده می شود.

با استفاده از پودر گچ می توان عملیات سفید کاری ساختمان  را به صورت دستی توسط افراد گچ کار انجام داد که البته کاری وقت گیر و گران خواهد بود.  از این رو  استفاده از دستگاهی که بتواند کار پاشش گچ را انجام دهد نوآوری می باشد که روز به روز در حال گسترش است.

 گچ پلیمری پاششی چیست؟

گچ پلیمری گونه ای از گچ های ساختمانی می باشد که در آن افزودنی های پلیمری، آهک هیدراته و همچنین ماده معدنی پرلیت موجود است. گچ های پلیمری با اضافه کردن پلیمرهای خاص به گچ تولید می شوند  و با استفاده  از دستگاه گچ پاش مورد استفاده قرار می گیرند.

تفاوت گچ پاششی با گچ سنتی

گچ پاششی ضایعات گچ سنتی را نداشته و برای پوشش دهی دیوارهای داخلی و سقف ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. ضمن اینکه سرعت انجام گچ پاششی بسیار بیشتر از عملیات گچ کاری سنتی می باشد.

ویژگی های گچ پلیمری پاششی

  • این نوع گچ قابل استفاده بر روی ستون های بتنی، سیمانی، بلوکی و آجری می باشد و زمان گیرش اولیه و ثانویه آنها بالا بوده و به صورت یکدست و همزمان بر روی سطوح پاشیده می شود و تمامی منافذ سطح کار را پر کرده و پوشش می دهد.
  • گچ های پاششی دارای ضریب انتقال صوت پایینی هستند و به عنوان یک عایق صوتی عمل می کنند.
  • برای گچ کاری با گچ پاششی نیاز به آماده سازی ملات به صورت جداگانه نبوده چرا که ملات مورد نیاز برای گچ کاری به صورت اتوماتیک در مخزن ملات ساز دستگاه گچ پاش تولید می شود.
  • گچ پاششی به گونه ای است که هرگز سطوح پوشش داده شده با آن دچار ترک خوردگی نمی شوند و با انواع اقلیم های آب و هوایی سازگاری دارد و در مناطق مرطوب می توان از آن استفاده نمود.
  • انعطاف پذیری گچ پاششی بسیار بالا بوده و در برابر خش مقاومت بالایی دارند . ضمن اینکه با استفاده از این گچ مرحله گچ و خاک از ساختمان حذف می شود.
  • گچ های پلیمری جای سیمان سفید را گرفته و بسیار مقرون به صرفه می باشند و به صورت دستی و یا پاششیاجرا می شوند و به علت دیر گیر بودن سرعت گچ کاری را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.

 نحوه عملکرد دستگاه گچ پاش

گچ پلیمری با استفاده از دستگاه گچ پاش بر روی سطوح پاشیده می شود. در این دستگاه ابتدا گچ با آب مخلوط می شود و سپس با استفاده از پمپ سمت سر نازل می رود و از سر نازل توسط  لوله مخصوص دیگری که به پمپ هوای فشرده متصل است هدایت می شود و  مخلوط هوای فشرده و خمیر گچ به دیوار می پاشد  در نهایت  لایه گچ با استفاده از شمشه های دستی یکدست و هم تراز می شود.

نوشتهٔ بعدی
نمای مونولیت و نحوه اجرای آن
نوشتهٔ پیشین
پنل فومی پشت چسبدار | دیوارپوش فومی طرح آجر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید