بتن سبک و کاربرد آن

بتن سبک چیست و چه کاربردهایی دارد؟

بتن سبک به مصالح مهم و بسیار کار آمدی گفته می شود که در صنعت ساختمان های مدرن از آن به صورت متنوع استفاده می شود و قاب های ساختمانی، دیوار های جدا کننده، سقف های پیش ساخته، صفحات انعطاف پذیر پل ها و …  را می توان با استفاده از آنها ایجاد نمود.

خواص بتن های سبک

بتن های سبک به صورت معمول نسبت به حرارت و صوت عایق هستند و در برابر یخ زدگی و همچنین آتش سوزی مقاومت بالایی دارند و این مسله باعث می شود تا در زمان بروز زلزله احتمال آسیب رسیدن کاهش یابد. این نوع متریال به دلیل سبکی و یکپارچه بودن به عنوان یک راهکار برای افزایش ایستادگی و ایمنی بناها در برابر زلزله قابل استفاده می باشند.

مشخصات بتن های سبک

با وجود اینکه وزن کم بتن های سبک به دلیل وجود هوا در ساختمان داخلی آنها است اما وزن مخصوص فضایی که بتن سبک اشغال می کند وابسته به روش ساخت، مقدار و همچنین انواع اجزای تشکیل دهنده آن است و بتن های فوق سبک فضایی معادل ۳۰۰ تا ۱۰۰۰ کیلوگرم در متر مکعب را به جهت گرما بندی و پر کنندگی در اختیار می گیرند.

مقاومت بتن سبک به وزن مخصوص آن بستگی دارد به گونه ای که هر چه وزن مخصوص زیاد تر باشد مقاومت بتن سبک بیشتر خواهد بود. البته فراموش نکنید که نحوه عمل آوری قطعات بتن پیش ساخته، روش ساخت و همچنین دانه بندی و اجزای تشکیل دهنده در این عملیات موثر هستند.

مزایای استفاده از بتن های سبک

با کمک بتن های سبک می توان وزن سازه را بسیار کاهش داده و به راحتی در ابعاد برخی از اجزا صرفه جویی نمود و این مسله باعث می شود تا میزان مصرف فولاد در اسکلت و همچنین پی ساختمان کاهش باید.

بتن های سبک عایق مناسبی برای صدا و رطوبت هستند و فضای مفید داخل بنا با کمک آنها افزایش می یابد. این نوع بتن ها انعطاف پذیر بوده و  قابلیت استفاده در مصارف گوناگون را دارند و با اشکل متنوع و به راحتی قابل اجرا می باشند. سرعت اجرای سازه با این بتن های سبک زیاد است و خستگی بنا را کاهش می دهند.

اغلب بتن های سبک بسیار کار پذیر هستند و قابلیت برش، تراش، و همچنین پذیرش پیچ و مهره و مرمت کاری را دارند و امکان عبور تاسیسات، نصب و اجرای چارچوب درب و پنچره را دارا هستند و نیاز به اندود های سنگین و اضافی نبوده  و می توانند با طرح های مختلف معماری تطبیق یافته و بر روی سطوح مختلف کارایی داشته باشند.

انواع مختلف بتن سبک

به صورت کلی انواع بتن های سبک را به دو گروه مستقل تقسیم بندی می کنند که یک شامل متکی بر سبکدانه بجای سنگ دانه و همچنین متخلخل یا سلولی می باشد.

در گروه اول انواع مختلفی از سبکدانه های طبیعی و یا صنعتی به جای سنگدانه وجود دارد اما در دسته دوم با ایجاد چگالی پایین در بتن می توان تخلخل را در خمیر سیمان ایجاد نمود.

بتن کف دار

بتن کف دار که به آن بتن سبک فومی هم گفته می شود یکی از انواع بتن سبک است که حتی با نام بتن سلولی هم شناخته می شوند و بیش از ۲۰ درصد از این نوع بتن را هوا تشکیل داده است و انجام این عمل با کمک ترکیبات ماده ای که در کف وجود دارد از پیش شکل گرفته و مخلوط پایه سیمانی ایجاد می  کند.

کاربرد بتن سبک کف دار

از این نوع بتن های سبک به صورت وسیع در پروژه های غیر سازه ای و یا نیمه سازه ای استفاده می شود و با کمک آنها می توان فضاهای خالی حجیم که قابلیت دسترسی به آنها مشکل تر است مانند چاه ها، زیرزمین ها، تونل ها، لوله های فاضلاب و … ایجاد نمود.

با استفاده از بتن سبک فومی امکان تثبیت معابر تاسیسات، عایق شدن به لحاظ حرارت و صوت فراهم می شود و می توان تدارک محافظت سازه ها در برابر آتش و سایر المان های دیگر را فراهم آورد.

مزایای بتن سبک کف دار

این نوع از بتن ها عایق حرارتی بسیار بالایی هستند و ظرفیت باربری نسبتا” خوبی دارند و به راحتی قابل برداشته شدن بوده و از مقاومت کم کنترل شده ای برخوردار هستند با کمک این بتن می توان در مصرف انرژی صرفه جویی کرده و چون در برابر سرما و گرما مقاوم هستند میزان مواد مصرف مواد سوختی به حد قابل توجهی کاهش می یابد.

نوشتهٔ بعدی
ایجاد دیوار عایق صوت
نوشتهٔ پیشین
انواع کفپوش ساختمان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید