استفاده از بخاری در نقاط مختلف منزل انعطاف بیشتری را به منظور استفاده موثر از کاهش هزینه ی سوخت مصرفی می دهد. معمولا” بخاری ها به منظور گرمایش قسمتی از منزل طراحی می شوند. از انواع بخاری ها می توان به بخاری گازی، نفتی، برقی و سوخت جامد اشاره کرد. در کشور ما بیشترین مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی مربوط به بخاری است. بخاری های گازی با گاز طبیعی یا مایع کار می کنند و قابلیت استفاده از این بخاری ها درفضای ۱۲۰-۳۰ متر مربع قابل برنامه ریزی بوده و می توان بخاری را بر مبنای زمان های از پیش تعیین شده تنظیم نمود.
برچسب انرژی بخاری
برچسب های انرژی، برچسب اطلاع رسانی هستند که بر روی وسایل انرژی بر نصب می شوند و وضعیت انرژی محصول را نشان می دهند. در هنگام خرید یک بخاری باید به برچسب انرژی این وسایل دقت نمود. رده ی بالاتر به منظور بازده بیشتر، کاهش مصرف گاز و صرفه جویی در هزینه های گاز مصرفی است ردهی A پربازده ترین و رده ی G کم بازده ترین است.
- چگونه برچسب انرژی را مطالعه و بررسی نماییم ؟ برچسب انرژی به شما در دو مورد اطلاعات خواهد داد. شما می توانید با مقایسه ی نام ها و مدل های متفاوت در هنگام خرید میزان مصرف انرژی برای سایر مدل ها را تخمین بزنید.
استفاده از بخاری بدون دودکش گازی
استفاده از بخاری بدون دودکش گازی یا نفتی در اکثر کشورهای پیشرفته، بسیار متداول است، بخاری های بدون دودکش به دلیل بازده بالای ۹۸% انتخاب خوبی هستند. این بخاری ها می توانند در هر قسمتی از ساختمان مانند گوشه ی اتاق، زیر پنجره یا هر جای دیگر نصب شوند. این بخاری ها در ظرفیت حرارتی مختلف از ۵۰۰ تا ۷۰۰۰ کیلو کالری در ساعت تولید می شوند و در صورت لزوم با کنترل هوشمندانه ی دما می توانند دمای مورد نیاز را تامین کنند.
در حین استفاده از بخاری های بدون دودکش به نکات زیر توجه کنید:
- فقط از سوخت متناسب با نوع بخاری (نفت و گاز) استفاده شود.
- به دلیل وجود سیستم های ایمنی خاموش کننده در اثر کاهش میزان اکسیژن این وسایل نباید توسط افراد غیر مجاز تعمیر یا دستکاری شوند.
- تبدیل نوع سوخت این بخاری از گاز طبیعی به مایع و بالعکس، به دلیل وجود سیستم ایمنی امکان پذیر نمی باشد.
- در صورت خاموش شدن خود کار بخاری، بلافاصله اقدام به روشن کردن بخاری ننمایید.
- تهویه ی فضا در هنگام کارکرد بخاری بدون دودکش الزامی است.