شیوه انتخاب رنگ در دکوراسیون
در انتخاب رنگ مناسب برای دکوراسیون توجه کنید که باید شناخت درست و کاملی در این زمینه داشته باشید تا بتوانید بهترین و مناسب ترین رنگ را برای دکوراسیون منزل خود انتخاب کنید. البته در نظر داشته باشید که این انتخاب را می توان به صورتی عملی یا به شکل سلیقه ای انجام دهید.
برای انتخاب رنگ راه های مختلفی وجود دارد که شامل موارد زیر است :
انتخاب رنگ های مکمل
بهتر است بدانید که به صورت کلی سه رنگ اصلی زرد، قرمز و آبی وجود دارد که از ترکیب این رنگ ها باهم رنگ های جدیدی به دست می آید. برای مثال از ترکیب دو رنگ آبی و زرد، رنگ سبز به وجود می آید و با ترکیب کردن رنگ قرمز و زرد، به رنگ نارنجی می رسیم و از طریق ترکیب آبی و قرمز هم رنگ بنفش تشکیل می شود. این سه رنگ جدید که از طریق ترکیب سه رنگ اصلی ایجاد شده اند، شامل سه دسته هستند، که دسته اول دو رنگ سبز آبی و سبز زرد بوده و دسته دوم دو رنگ بنفش آبی و بنفش قرمز و در دسته سوم نارنجی زرد و نارنجی قرمز قرار می گیرند.
با نگاه دقیق تر خواهید فهمید که این رنگ ها در مجموع تشکیل ۱۲ رنگ مداد رنگی را خواهند داد. همان طور که می دانید این رنگ ها پرکاربرد ترین رنگ ها بوده و از طریق ترکیب آنها رنگ های جدید تری ایجاد می شود. برای مثال از ترکیب رنگ نارنجی و زرد، رنگ قهوه ای تشکیل شده و به این ترتیب ۱۲ رنگ مداد رنگی شکل می گیرد. نکته جالب اینجاست که هر کدام از این چرخه های رنگی در دزهای مختلف تقسیم بندی شده و در نهایت تشکیل ۱۸ میلیون رنگ موجود در طبیعت را می دهند.
نحوه انتخاب رنگ مکمل
در زمان انتخاب رنگ برای دکوراسیون منزل خود باید به چند نکته توجه داشته باشید. برای مثال در صورتی که رنگ فضای خانه شما نارنجی است، برای انتخاب رنگ دوم باید دقت کنید که رنگ نارنجی از ترکیب دو رنگ قرمز و زرد تشکیل شده است و در این ترکیب از بین سه رنگ اصلی، تنها رنگ آبی استفاده نشده و به همین خاطر بهترین رنگ در کنار رنگ نارنجی، آبی بوده و بدون شک این رنگ مکمل بسیار خوبی خواهد بود.
بنابراین شما می توانید برای ست کردن رنگ ها در دکوراسیون و یافتن رنگی مکمل برای رنگ مورد نظر خود از این قاعده کلی استفاده کنید. یادتان نرود که بهترین انتخاب این است که یکی از سه رنگ اصلی که در ترکیب اصلی رنگ مورد نظر وجود ندارد، را به عنوان مکمل استفاده کنید. برای مثال در صورتی که محیط مورد نظر شما به رنگ سبز باشد، بهتر است برای تکمیل این رنگ از رنگ قرمز که در ترکیبات اصلی وجود ندارد، کمک بگیرید.
نکته مهم این است که برای انتخاب رنگ مکمل، علاوه بر رنگ های اصلی می توانید از رنگ های زیرمجموعه آنها هم استفاده کنید و از این طریق ترکیب رنگ زیبایی برای دکوراسیون منزل خود ایجاد کنید. در واقع در این حالت دیگر به دنبال انتخاب رنگ های مکمل نبوده و تنها رنگ ها را از یک طیف انتخاب می کنید. در این حالت رنگ انتخابی شما از گروه مربوط به خودش انتخاب می شود. برای مثال رنگ سبز آبی را با سبز زرد مورد استفاده قرار داده و اگر از رنگ قرمز بهره گرفته اید، از نارنجی های رو به قرمز یا همان رنگ قهوه ای استفاده کنید. شاید باور نکنید ولی همین نکته باعث شده تا از دو رنگ سبز و قهوه ای ترکیب زیبایی خلق شود.
الهام گرفتن از طبیعت
نوع دیگری از ست کردن رنگ ها این است که از طبیعت الهام بگیرید و با دقت به طبیعت خواهید دید که بسیاری از رنگ ها در کنار هم ترکیب زیبایی خلق کرده اند که شما می توانید از این رنگ ها در دکوراسیون خانه خود استفاده کنید. برای مثال دو رنگ سبز و قهوه ای در کنار هم در خلقت یک درخت نقش دارند. در صورتی که این قانون ساده را در زمان انتخاب رنگ برای دکوراسیون منزل خود در ذهن داشته باشید، می توانید انتخاب های درست تری را انجام دهید.
یادتان نرود که رنگ ها یا در طیف خاص خود یا گروه خاص خود مانند گروه سبزها، یا زردها یا … انتخاب می شوند یا به صورت مکمل که به راحتی می توانید آنها را با استفاده از قانون ارائه شده انتخاب کنید.
شناسایی مکمل های خنثی
بهتر است بدانید که مجموعه ای از رنگ های خاکستری از سفید، انواع خاکستری ها و مشکی جزء رنگ های خنثی بوده و به دلیل خنثی بودن می توان از آنها به عنوان مکمل در کنار همه رنگ ها استفاده کرد.
نکته مهم استفاده از رنگ های خنثی این است که این رنگ ها، رنگ را تبدیل نمی کنند. اما یک تکنیک بزرگ تری دارند و آن هم این است که اگر این رنگ های خنثی را در کنار رنگ های دیگر مانند سبز یا نارنجی قرار دهید، از فاصله ای که چشم شما نتواند این دو رنگ را از هم آنالیز کرده و از هم تمیز دهد، خواهید دید که رنگ خاکستری در کنار رنگ نارنجی، آبی به نظر می رسد و همان طور که می دانید رنگ آبی رنگی است که در ترکیب رنگ نارنجی از آن استفاده نشده است. حتی قرار گرفتن رنگ خاکستری در کنار رنگ سبز، قرمز به نظر می رسد و این مسله بسیار جالب بوده و می توان گفت که رنگ خاکستری نقش رنگ مکمل را به بهترین شکل ممکن ایفا می کند. از این رو شما می توانید در کنار هر رنگی از رنگ خاکستری استفاده کنید، زیرا طیف خاکستری با هر رنگی ست می شود و مکمل بسیار خوبی خواهد بود.
خوب است بدانید که رنگ های سفید، مشکی و خاکستری با هر رنگی مکمل می شود. برای مثال در صورتی که رنگ دکوراسیون خانه شما نارنجی است و به دنبال اضافه کردن یک رنگ مکمل برای آن هستید، همان طور که گفته شد رنگ آبی مناسب ترین رنگ خواهد بود. اما اگر به دنبال اضافه کردن رنگ ها به آن نبوده و تنها تمایل دارید که از رنگ های یک طیف استفاده کنید، انتخاب گروه رنگ های قهوه ای بهترین انتخاب می باشد. اما اگر هیچ کدام از این رنگ ها را انتخاب نکردید، بهتر است از گروه رنگ های خاکستری بهره بگیرید.
بنابراین در زمان انتخاب رنگ برای دکوراسیون منزل خود، می توانید از سه دسته متفاوت از رنگ ها استفاده کنید. دسته اول رنگ های هم طیف و دسته دوم رنگ های مکمل و دسته سوم رنگ های خنثی هستند که با استفاده از این رنگ ها می توانید ترکیب بی نظیری را خلق نمایید.