میکرو سیلیکا
میکروسیلیکا یا همان میکروسلیس نام پودر مخصوصی است که از آن برای تقویت کردن خواص آب بندی و همچنین دوام سازه های بتنی استفاده می شود.
محل استفاده از پودر میکروسیلیس
پودر میکروسیلیس بیشتر در سازه هایی که در سواحل و مناطق آبی ساخته می شوند کاربرد دارند و همچنین در سازه های بتنی که به شدت در معرض حمله های سولفات ها هستند و احتمال خوردگی آرماتورها زیاد است قابل استفاده می باشد.
کاربرد های میکروسیلیس
در بتن ریزی هایی که کنار سواحل دریا ها انجام می شود استفاده از پودر میکروسیلیس اهمیت بالایی داشته و به طور حتم تمام مهندسانی که در سواحل دریاها ساختمان سازی می کنند از این پودر برای بهبود خواص مکانیکی و همچنین افزایش دوام و عمر بتن استفاده می کنند. بهره گیری از پودر میکروسیلیس به دلیل اینکه دارای خاصیت پوزولانی می باشد استفاده از آن در کشور های پیشرفته رو به افزایش خواهد بود.
خواص میکروسیلیکا
مقدار جایگزین میکروسیلیکا به صورت تقریبی در حدود ۱۰ درصد وزن سیمان مصرفی می باشد تا بتوان مقاومت مورد نیاز را تامین نمود. اما به لحاظ شیمیایی بیشترین مقاومت بتن با مقدار جایگزینی در حدود ۳۰ تا ۴۰درصد وزن سیمان است و در صورتی که بخواهند مقاومت فشاری را افزایش دهند در حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ مگاپاسگال خواهد بود. میکروسیلیکا نسبت به شرایط عمل آوری در دوران اولیه بسیار حساس است و همین مسله باعث می شود تا روند افزایش مقاومت در بتن هایی که حاوی میکروسیلیکا است به طور چشمگیری تحت تاثیر دمای عمل آوری باشد و همین مسله باعث می شود تا تاثیر عمل آوری در دماهای بیشتر در زمان اولیه در بتن هایی که حاوی میکروسیلیکا هستند خیلی بیشتر از بتن های معمولی باشد.
مزایای استفاده از میکروسیلیکا
بر اساس تحقیقات انجام شده اضافه کردن میکرو سیلیکا در بتن به دلیل اینکه نفوذ پذیری آنها را کاهش می دهد منجر به تغییر شکل ساختمان نشده و باعث می شود تا دوام بتن افزایش یابد و چون مقدار هیدرواکسید کلسیم کاهش می یابد ساختمان ها را در مقابل حمله سولفاتی مقاوم می کنند و از خوردگی فولاد مدفون شده در بتن محافظت می شود.
میکروسیلیکا تاثیرات مثبتی روی بتن دارند که این مسله تنها به خاطر دو مکانیزم شناخته شده ای است که در این پودر قرار دارد. اول به دلیل فعالیت پوزولانی بسیار قوی و زیادی است که در آنها وجود دارد که باعث می شود هیدرواکسید کلسیم حاصل از هیدراتاسیون سیمان پرتلند با آب کاهش یابد و به ژل تولید شده در خمیر سیمان افزوده شود.
مکانیزم دیگر به دلیل نرمی بسیار میکروسیلیکا می باشد که باعث می شود تا تمامی خلل و فرج های بین ذرات ژل و سیمان پر شود. البته سهم میکروسیلیکا در افزایش مقاومت بتن ثابت نبوده و به مشخصات فیزیکی و شیمیایی میکروسیلیکا همانند ترکیبات سیمانی، نوع سیمان، نسبت آب به سیمان و همچنین به شرایط عمل آوردن آنها بستگی دارد.