کف کاذب ساختمان چیست؟

کف کاذب چیست؟

کف کاذب به کفی اطلاق می شود که بر روی کف اصلی سازه ساختمانی و به جهت افزایش ارتفاع محل تردد قرار می گیرد و  با استفاده از پایه هایی بر کف اصلی طبقات نصب می شود. کف کاذب در اصل قرینه سقف کاذب بوده و با نام کف بلند شونده هم معرفی می شوند.

کاربرد کف کاذب

از کف کاذب به صورت معمول برای پوشش حجم زیادی از کابل ها و تاسیسات و … در برخی از اماکن به کار می رود. برای مثال در اتاق های کنترل و فرمان، مراکز کامپیوتر سرور، اتاق های قرنطینه، گلخانه های مکانیزه، پست های برق و مخابرات، برج های کنترل و … استفاده از کف کاذب کاربرد دارد. کاربرد های دیگر کف کاذب به منظور گرمایش از کف، انتقال آب های سطحی، کاهش رطوبت و سبک سازی ساختمان ها می باشد.

مشخصات فنی کف کاذب

کف های کاذب با ابعاد  مختلفی ارائه می شود اما به صورت معمول با ابعاد ۴۰*۴۰ و ۵۰*۵۰ و ۶۰*۶۰ و ۸۰*۸۰ و ۴۰*۶۰ و ۶۰*۱۲۰ سانتی متر ارائه می شوند. کف کاذب از کفه، پایه و رابط یا استرینگر تشکیل شده است که با توجه به نوع کف کاذب از مواد مختلفی برای ساخت آنها استفاده می شود.

انواع مختلف کف کاذب

کف کاذب به صورت معمول به چهار دسته مختلف تقیسم بندی می شود که شامل کف های خاص برای پوشاندن تاسیسات، کف های مخصوص  برای انتقال آب های سطحی، خاک و ماسه، کف هایی که برای گرمایش کف و کاهش رطوبت استفاده می شود و همچنین کف های خاص برای سبک سازی ساختمان می باشد.

کف کاذب برای نصب تاسیسات

کف کاذب تاسیساتی معمولا از مواد فلزی یا چوبی و سنگ محافظت شده با فلزات تشکیل شده است به صورت معمول در سالن های صنعتی و همچنین در مراکز کامپیوتری و مخابراتی کاربرد دارند و به جهت پوشش کابل های برق و شبکه کامپیوتر که دائما در محل جا به جا می شوند به کار می روند.

خصوصیات کف کاذب تاسیساتی

این نوع کف های کاذب قابلیت تحمل آتش سوزی تا یک ساعت را داشته و در این مدت ریزش ، دود و گازهای سمی و خفه کننده ایجاد نمی شود و همچنین در مقابل بارهای دینامیکی تا وزن یک تن بر هر تایل را تحمل کرده و فرو نمی ریزند. کف کاذب تاسیسات در برابر بارهای استاتیکی با حداقل ضریب ۲ طراحی شده اند و ضد الکتریسته ساکن می باشند.

کف کاذب گرمایشی

در مناطق سردسیر و مرطوب برای ایجاد گرمایش مطلوب از لوله کشی های آب گرم در زیر کف ساختمان استفاده می کنند  و با کمک لوله های هادی مانند لوله مسی انرژی گرمایی را به کف کاذب انتقال می دهند. کف های کاذب که به جهت گرمایشی استفاده می شوند با پایه های بسیار کوتاه و تایل های نازک هستند و توصیه می شود که روی آنها بارهای سنگین قرار داده نشود اما با این وجود گزینه مناسبی برای انتقال حرارت می باشند. کف کاذب گرمایشی به صورت معمول ثابت هستند و بعد از نصب  امکان جابه جایی آنها راحت نمی باشد.

خصوصیات کف کاذب گرمایشی

این نوع کف ها به میزان مناسبی عایق صدا هستند و در برابر حشرات موذی بسیار مقاومت داشته و در مقابل رطوبت و سایر مواد شوینده مقاومت بسیار خوبی از خود نشان می دهند و در فضاهای پیش ساخته می توان از آنها استفاده نمود.

کف کاذب  کاهش وزن ساختمان

  • این مدل از کف های کاذب از تایل هایی با جنس گرانیت مصنوعی، مرمر مصنوعی و چوب فشرده شده  تشکیل شده اند و برای ساختمان های اداری کاربرد دارند چرا که قابلیت جابه جایی خوبی داشته و در فضاهای بسته کاربرد بیشتری دارند.
  • در کف های کاذبی که به جهت کاهش وزن ساختمان ها استفاده می شود عملیات زیر سازی سنگ های کف طبقات و همچنین پوکه ریزی حذف شد است.
  • کف کاذب کاهش وزنی نه تنها باری بر ساختمان تحمیل نمی کند بلکه به طور میانگین ۱۰ درصد از وزن ساختمان را کاهش می دهد.

مزایای کف کاذب کاهش وزن

  • از این نوع کف های کاذب برای کف غرفه های نمایشگاهی استفاده می شود چرا که مقاومت بسیار خوبی در مقابل بارهای جانبی داشته و بدون نیاز به شاسی کشی در محل  به صورت مستقل نصب می شوند.
  • یکی از مهم ترین مزایای استفاده از این نوع کف ها قابلیت نصب آنها روی سطوح نا صاف و ناهموار است و برای نصب آنها از چسب بتن استفاده می شود  و نیاز به هیچ گونه زیر سازی ندارند.
  • کف های کاهش وزنی قابلیت تنظیم محوری پایه ها و همچنین تنظیم ارتفاع را دارا بوده و در مقابل بارهای جانبی مقاوم هستند و برای مکان های پر تردد کارایی بیشتری دارند چرا که در مقابل سایش از خود مقاومت نشان می دهند.
  • این مدل از کف های کاذب عایق صدای خوبی هستند و صدای انعکاس تردد را حذف  می کنند. قابلیت شستشو داشته و ضد الکتریسیته هستند و به صورت ظاهری مشابه سنگ های گرانیتی طبیعی هستند و امکان ساخت آنها با رنگ های مختلف وجود دارد.

نحوه انتخاب کف کاذب

کف کاذب مناسب باید انتظارات مصرف کننده را تامین کرده و حداقل استاندارد های  مربوطه را ارائه دهد. کف کاذب اتاق فرمان باید خواص لازم جهت شرایط آتش سوزی را دارا باشد و هر کدام از اجزایی که قرار است در زیر تایل های کاذب قرار گیرد در زمان آتش سوزی تا یک ساعت خواص مکانیکی خود را از دست ندهند. زیرا عدم رعایت این مهم باعث می شود تا در زمان بروز آتش سوزی مسیر تخلیه سالن مسدود شود.

کف های کاذبی که به صورت دائم در حال جابه جایی هستند باید دارای ابعاد کالیبره پلاستیکی شیبدار باشند تا بتوان کلیه تایل ها را به راحتی جابه جا و جایگزین نمود. برای تجهیزات کامپیوتری و کابل ها که در کف کاذب اتاق سرور قرار دارند باید شرایط تهویه زیر کف مناسب باشد و از نمونه هایی استفاده نمود که به خوبی هوابند و آب بند باشد تا از این طریق بتوان از خروج باد سرد در اتاق جلوگیری کرده و مانع از پاشش مایعات شونده در زیر کف شود .

کف هایی که در فضاهای مرطوب نصب می شوند باید دارای پایه های آلومینیوم و یا فولاد گالوانیزه ضد زنگ باشند و با رنگ های اپوکسی رنگ آمیزی گردد و از مهره های فولادی برای قفل شدن آنها روی محور پایه استفاده شود تا از این طریق بتواند امکان خرابی و ریزش کف را به حداقل ممکن رساند.

تایل های آلومینیومی که در کف کاذب استفاده می شوند بعد از تحمل بار ثابت در دراز مدت تغییر شکل می دهند از این رو برای فضاهایی که قرار است بار زیاد ثابتی روی کف کاذب قرار گیرد بهتر است از ضخیم ترین نوع آلومینیوم استفاده شود.

برای اینکه کف کاذب با قیمت مناسب تری ایجاد شود می توان از کف های کاذب با جنس نئوپان را استفاده نمود البته این نوع کف از لحاظ فنی ایمن نبوده و دارای طول عمر کوتاهی است . از این رو اگر برای مصارف اداری سبک می خواهید از کف های کاذب استفاده کنید می توانید از ورق های آهن، ورق های ام دی اف یا ساندویچ پنل ها بهره بگیرید.

در صورتی که ظاهر و کیفیت سطح کف کاذب در اولویت قرار دارد می توان از کف های کاذب سنگی مسطح استفاده شود البته به دلیل وزن بالا و همچنین شکننده بودن برای اماکنی که نیاز به جابه جایی کف وجود ندارند مناسب هستند. در صورتی که کف کاذب چوبی یا با هسته چوبی را برای محل در نظر دارید حتما در محل برش ها از مواد مناسب ضد آب استفاده کنید.

لبه های تایل های کاذب باید دارای زاویه در راستای ضخامت باشد چرا که اگر این تایل ها به درستی در جای خود پیش بینی نشوند بعد از نصب و به علت نداشتن جابه جایی به راحتی به جای خود بر نمی گردند و این مسله باعث بریدن شدن لبه های تایل های اطراف می شود.

نوشتهٔ بعدی
فتوولتائیک یکپارچه ساختمان
نوشتهٔ پیشین
طراحی دکوراسیون زمستانی منزل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید