بتن شفاف یا لایتراکن چیست؟

بتن شفاف

 بتن شفاف با استفاده از تکنولوژی نانو تولید می شود و باعث شده تا تحول عظیمی در زمینه طراحی ساختمان ها ایجاد شود. لایتراکن مخفف بتن انتقال دهنده نور است و با بهره گیری از فیبرهای نوری امکان انتقال نور را از یک سمت به سمت دیگر فراهم می کند. فیبرهای به کار رفته در لایتراکن این قابلیت را دارند که در بتنی با ضخامت ۲۰ متر انتقال نور را انجام دهند.

 نقش فیبر نوری در ساختار بتن شفاف

فیبرهای نوری به صورت معمول در شیشه و پلاستیک به جهت انتقال نور ساخته می شوند که با استفاده از این رشته های نورانی انعطاف پذیر که به ضخامت موی انسان هستند می توان در تکنولوزی های زیادی از جمله بتن شفاف یا لیتراکن استفاده نمود چرا که فییر ها می توانند اطلاعات زیادی را در فواصل طولانی انتقال دهند.

 کاربرد بتن شفاف

 یکی از رایج ترین حالت های استفاده از لایتراکن ساخت دیوار های داخلی و خارجی می باشد. نکته مهم این است که لایتراکن را می توان با توجه به میزان استحکام دیوار و همچنین پارمترهای دیگر ضخیم تر یا نازک تر تولید نمود. از این نوع بتن برای سازه های شهری مانند پل ها استفاده می شود. دیوار  لیتراکن این امکان را فراهم می کند تا اشعه آفتاب در زمان طلوع و غروب خورشید با راستای کمتری به دیوار بتابد و این مسله در نهایت باعث می شود تا شدت نور بیشتری قابل مشاهده باشد.

 دیوارهایی که با لیتراکن ساخته و از پشت نورپردازی می شوند تصویری زیبایی را از اجسام اطراف به وجود آورده  و همچنین زیبایی های خارج از فضا را در عین سکون به داخل بنا می آورند. از لایتراکن به عنوان پوشش کف استفاده می شود و می توانند به عنوان یک کفپوش شگفت انگیز در کف خودنمایی کنند. بتن شفاف این قابلیت را دارد که در دکوراسیون داخلی به کار رود و در کنار نورپردازی حس زیبایی را در فضا ایجاد کند. لایتراکن به عنوان یک ماده عجیب می تواند به صورت بلوک و یا تایل در رنگ های مختلف جلوه ای خاص و زیبا را درفضای داخلی ساختمان ایجاد کند.

 از لایتراکن به عنوان متریال در طراحی لامپ لیتراکیوب استفاد می شود. در این حالت چند بلوک لیتراکنی روی هم قرار گرفته و مکعبی را تشکیل می دهند که نور از آن به بیرون ساطع می گردد. از بتن شفاف  می توان  به شکل قطعات تیر، راه پله ها، پانل های آسانسور و همچنین به عنوان پارتیشن و جدا کننده استفاده نمود.

 مشخصات لایتراکن

  •  این بتن با افزودن فیبر های شیشه به مخلوط خرده سنگ، سیمان و آب به شیوه ای متفاوت تولید می شود.
  • لیتراکن  از ترکیب ۹۶ درصد بتن معمولی و ۴ تا ۵ درصد فیبرهای نوری ایجاد می شود و در هر ۴ درصد فیبر اپتیکی موجود در بتن شفاف تنها ۳ درصد نور تابیده شده عبور خواهد کرد.
  • بتن شفاف دارای دانسیته ۲۱۰۰ تا ۲۴۰۰ کیلوگرم  بر متر مکعب می باشد و دارای مقاومت فشاری
  • ۵۰ نیوتن بر میلیمتر مربع بوده و در حدود ۷ نیوتن بر میلیمتر مربع مقاومت کششی دارد. این نوع بتن در سه رنگ خاکستری، سیاه و سفید می باشد  و با ابعاد ۳۰۰*۶۰۰ میلی متر به صورت استاندارد تولید و دارای ضخامت ۲۵ تا ۵۰۰ میلیمتر می باشد.

 ویژگی های بتن شفاف

  •  بتن شفاف با دقت بسیار بالا و به صورت پیش ساخته تولید و در رنگ های متنوعی قابل عرصه می باشد.
  • یکی از ویژگی های بتن شفاف این است که می توان با هرضخامتی دیوار را ساخته و نور را تا ۲۰ متر در سراسر بتن منتقل نمود بدون اینکه اتلاف روشنایی به وجود آید.
  •  لایتراکن نور طبیعی بیشتری را ایجاد کرده و باعث کاهش بسیار زیاد مقدار الکتریسیته استفاده شده برای نور ساختمان می گردد.
  •  بتن شفاف این قابلت را دارد که برای تزئین فضاهایی مانند انواع کف ها، پیاده روها، بلوک های ساختمانی و دیوارهای باربر استفاده گردد. و این ویژگی می تواند در طیف وسیع هم کاربرد داشته باشد.
  •  با لایتراکن می توان دو سمت دیوار و همچنین ضخامت دیوار را مشاهده کرده و چون به عنوان ساره باربر قابلیت اسفاده دارد می توان به حالت مسلح نیز ساخته شود.
نوشتهٔ بعدی
راهنمای خرید پنجره های دو جداره
نوشتهٔ پیشین
حالا وقت مرتب کردن کمدهاست!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید