سازه های سبک فولادی

بدون دیدگاه

سازه های فولادی سبک Light Steel Frames

سیستم سازه های فولادی سبک یکی از روش های مدرن در اجرای سازه می باشد و به عنوان یک فناوری نوین در صنعت ساختمان معرفی می شود.

مشخصات فنی سازه فولادی سبک

اصلی ترین عامل در این سیستم قطعات فولادی با جدار نازک است و این مقاطع شامل قطعه های فلزی سرد نورد شده هستند که با استفاده از ورق های فولادی گالوانیزه نازک شکل دهی می شوند.

مکان های قابل استفاده از سازه فولادی سبک

این سیستم سازه ای پیشرفته است که از آن برای انواع ساخت و ساز های تک خانوار و چند خانوار استفاده می شود. از سازه های فولادی سبک برای ساخت هتل ها، ساختمان های مسکونی، اداری و صنعتی، ساختمان های مدارس و دانشگاه ها، رستوران ها و … استفاده می شود.

برای احداث ساختمان های چند واحده، اقامت های تفریحی، دفاتر تجاری، سالن های ورزشی، توسعه طبقات بر روی پشت بام ها و همچنین بازسازی مناطق آسیب دیده از بلاهای طبیعی با سرعت و هزینه پایین قابل اجرا می باشد. برای فضاهای کاربردی پیش ساخته مانند سرویس بهداشتی و ساخت و ساز های جدید در شهر های کوچک از سازه های فولادی سبک استفاده می شود.

مزایای استفاد از سیستم فولادی سبک LSF

  • تمام مصالح قابل استفاده در این سیستم دارای پرتی قابل بازیافتی هستند  و مقاطع آن در برابر خوردگی، کج شدگی، ترک و … بسیار مقاوم است و این امکان را دارند که با طول های دقیق مورد نیاز سفارش داده شوند.
  • مقاطع فولادی سبک  حداقل ۶۰ درصد سبک تر از مصالح مرسوم هستند.
  • جهت گیری این سازه به سمت تکنیک های پانل پیش ساخته است و تحت شرایط کنترل شده مونتاژ می شود و جهت نصب به محل پروژه انتقال می یابد.
  • از سوراخ های استاندارد تعبیه شده روی مقاطع فولادی در زمان شکل دهی،ساخت و عبور سیم ها و لوله ها استفاده می شود و این مسله باعث تسهیل در نصب تاسیسات خواهد شد.
  • وزن سیستم سازه ای در حدود ۳۰ درصد سبک تر از وزن سیستم های سنتی می باشد.
  • در این سیستم از میزان فولاد مصرفی کم می شود  و بار مرده ساختمان را تا ۴۰ درصد کاهش می دهد و به دلیل وزن بسیار کم  این سیستم امکان افزودن طبقات به ساختمان را افزایش داده و می توان کار مونتاژ را به راحتی انجام داده و تفکیک اجزا به آسانی اجرا می شود. اتصالات در این سیستم به صورت پیچ و پرچ بوده و اتصالات اعضا به صورت تفکیک شده انجام می شود.
  • به دلیل ساخت و  آماده سازی پانل ها در کارخانه سرعت نصب به صورت قابل توجهی افزایش می یابد.
  • این سیستم دارای هیچ محدودیت معماری نبوده و قابلیت طراحی سازه به صورت خاص یا بازشونده می باشد.
  • ایمنی این سیستم بالا بوده و از لحاظ کیفیت و مصرف انرژی با استاندارد های جهانی مطابقت دارد .
  • حمل و نقل مصالح فولادی سبک آسان است و امکان اجرای رنگ، کاغذ دیواری و … روی سازه های فولادی امکان پذیر است.
  • این سیستم قابلیت ضد حریق دارد و از عملکرد صوتی  نسبتا” خوبی برخوردار می باشند.
  • به دلیل اینکه فلز در مراحل پروسه مختلف شکل می گیرد از این رو تمام مقاطع هم شکل و کاملا صاف بوده و دارای کیفیت یکسانی هستند.
  • نماهایی با سیستم فولادی سبک ساخته می شوند دارای تنوع زیادی بوده و این امکان را دارند که مستقیما” روی المان های فولادی جدار نازک نصب شوند.
  • در برابر زلزله و طوفان های شدید به عنوان یک گزینه مناسب محسوب می شوند چرا که وزن کمی داشته و خطرات ناشی از خرابی ساختمان را به حداقل می رسانند.

قواعد استفاده از سیستم  LSF

در ساخت و ساز هایی که امروزه در مناطق پر خطر انجام می شود استفاده از سیستم سازه های فولادی سبک به عنوان قاب ساختمانی همراه با دیوارهای برشی بتنی تا ۵ طبقه و با ارتفاع ۱۸ متر از تراز پایه مجاز است اما در صورتی که از مهاربندی های قطری استفاده شود این ارتفاع به دو طبقه کاهش می یابد استفاده از این سیستم در مناطق زلزله خیر توصیه نمی شود و تنها برای دهانه ۵ متر و حداکثر ارتفاع۳/۶ متر برای هر طبقه مجاز خواهد بود و باید تمامی اتصالات قائم به اجزای افقی به گونه ای انجام شود که یکپارچگی اعضا در ارتفاع سازه به صورت کامل حفظ شود.

نوشتهٔ بعدی
طراحی دکوراسیون زمستانی منزل
نوشتهٔ پیشین
درای وال یا دیوار خشک چیست و چه کاربردی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید