لمسه کاری بر روی دیوار و درب
نصب پارچه روی دیوار و استفاده از آن به عنوان پوششی برای دیوارها در فاصله سالهای ۱۳۴۵ تا ۱۳۴۹ شمسی وارد ایران شد و در آن هنگام به دستور فرح پهلوی و توسط طراحان فرانسوی، برای بازسازی کاخ سفید از این پوشش ها برای دیوارهای کاخ استفاده شد.
برای آنکه بیشتر با این نوع متریال آشنا شوید، بهتر است بدانید که در اصطلاح به نصب پارچه یا لایه چرم مصنوعی بر روی دیوار یا درب لمسه گفته می شود. در این فرآیند لایه ای از پد (لایی) الیاف پلی استر در زیر کار قرار دارد که دلیل استفاده از این لایی این است که سطح زیر کار را برجسته و آماده لمسه کوبی نماید و همچنین از انتقال صدا نیز جلوگیری کند و سطح کار در کل حجیم تر بنظر برسد. خصوصیت عایق صوت بودن و آگوستیک لمسه باعث شده که این پوشش گزینه مناسبی برای استفاده روی درب استدیو و آموزشگاه های موسیقی و درب اتاق مدیران و پزشکان، درب استودیوهای صدابرداری، سینماها، آمفی تئاترها، کتابخانه ها، درب سالن های کنفرانس و سالن های تیراندازی باشد.
روش نصب لمسه (لمسه کاری ، لمسه دوزی)
برای ساخت لمسه ابتدا می بایست سطح مورد نظر را با ضخامت ۳ سانتیمتر از الیاف لایکو ( پدهای نانوون از جنس پلی استر که به صورت رول در بازار موجود هستند و اصطلاحا” به نام لایی پشم شیشه پلی استر آن را می شناسند) پوشاند. این لایه در واقع یک نوع زیر کار به حساب آمده که پس از کشیدن پارچه رویه و کوبیدن گل میخ و یا دکمه روی آن سطح نهایی کار به صورت غیر هم سطح (برجسته و فرو رفته) و بنوعی دکوراتیو بنظر می رسد.
پس از نصب لایی باید پارچه رویه را به صورت محکم روی سطح آن کشید و اطراف کار را با منگنه و یا چسب ثابت نمود و سپس گل میخ و یا دکمه مورد نظر را در فواصل مختلف و با چیدمان دلخواه و با فشار مناسب روی پارچه کوبید.
برای لمسه کاری می توان از هر نوع پارچه ای مانند چرم (به دلیل قیمت بالای چرم طبیعی غالبا” از پارچه های روکش وینیل که به چرم مصنوعی معروف هستند استفاده می گردد)، تافته، حریر، مخمل، پارچه گوبلن، پارچه ژاکارد و …و با هر تنوع طرح و رنگی استفاده نمود. اما توجه داشته باشید که این نوع پارچه ها پس از نصب به صورت ثابت و غیر قابل تغییر باقی خواهند ماند و قابلیت تغییر رنگ و بعضا” قابلیت شستشو را نیز ندارند. بنابراین در صورتی که بخواهید مبلمان و پرده محل خود را تغییر دهید، امکان تغییر طرح و رنگ لمسه وجود نخواهد داشت. همچنین قبل از انتخاب پارچه مکان نصب لمسه را در مد نظر داشته باشید چرا که سطح لمسه بسیار حساس است و مثلا در صورت کشیده شدن کوچکترین وسیله نوک تیز و یا حتی برخورد جسمی خشن سطح چرم مصنوعی خراشیده شده و یا سطح سایر پارچه ها ممکن است نخ کش شوند.
با نصب لمسه بر روی دیوار می توانید به تزیین فضای خود کمک کنید ولی در نظر داشته باشید در بیشترین مورد استفاده لمسه بر روی دیوار نیست بلکه بر روی درب و به بیشتر بعنوان عایق صدا می باشد. لذا برای تزیین دیوار دوره استفاده از لمسه و پوشش های قدیمی دیگری چون، کاغذ دیواری، بلکا، استیکر و … به پایان رسیده و امروزه نسل جدیدی از دیوار پوش های فوق دکوراتیو به نام “دیوار پوش های سه بعدی بست وال” وارد بازار شده که می تواند به شکل منحصر به فردی در زیبایی دیوار و سقف منزل شما نقش داشته باشد و به شما در ایجاد یک دکوراسیون لوکس کمک کند.
محاسن لمسه:
۱- عایق خوبی جهت عبور صدا بخصوص برای استفاده بر روی درب ها هستند.
۲- جلوگیری از رفلکس صدا
۲- ایجاد فضای دکوراتیو
۳- قابلیت شستشو ( فقط برای لمسه چرمی)
۴- سطح نرم و انعطاف پذیر
در واقع لمسه در حال حاضر یک المان قدیمی جهت دکوراسیون داخلی محسوب می گردد و جایگزین آن تایل های چرمی هستند که دارای تنوع بیشتری در طرح هستند.
۶ دیدگاه. پیغام بگذارید
سلام لطفا قیمت های جهت لمسهمکاری روی درب ودیوار را اعلا فر ما ید تشکر
با درود
لطفا جهت مشاهده قیمت محصولات به فروشگاه اینترنتی بست وال به آدرس http://www.decorbin.com مراجعه فرمایید.
سلام وقت بخیر چطور و کجا میشه آموزش این و یاد بگیریم؟
وقت بخیر. متاسفانه آموزش نداریم.
سلام یک درب لبه ابعاد ۲۰۷×۹۰ جهت لمسه کوبی دارم ،لطفا هزینه را اعلام بفرمائید،
۰۹۳۶۲۳۵۵۰۹۸
یک سمت درب کاملا صاف و سمت دیگر شیارهایی به فاصله ۱۰ سانتی به صورت مورب دارد .
سلام. لطفا با دفتر مرکزی ۰۲۱۲۲۷۹۷۱۴۲ داخلی ۱۷ تماس حاصل فرمایید.