معماری مدرن

اطلاعاتی درباره معماری مدرن

دنیای امروز رو به پیشرفت و تقی است و هر روز در زمینه های مختلف شاهد حضور تکنولوژی و فناوری جدیدی هستیم و معماری داخلی هم از شکل سنتی و کلاسیک خود فاصله گرفته و دیگر از سبک های قدیمی استفاده نمی شود و حتی می توان گفت که در زمینه معماری داخلی فضاهای مختلف سنت شکنی رخ داده و از ایده های نو استفاده می شود. معماری مدرن دنیای جدیدی را به افراد هدیه کرده که می توان در آن تمامی رنگ ها و فرم ها را تغییر داده و به صورت کلی سبک و فرم های تاریخی از بین رفته و به جای آنها بهره گیری از سبک های ترکیبی روی کار آمده است. معماری مدرن یا نوگرا نام یک ایدئولوژی جدید است و به این سبک از معماری سبک آرت دکو، معماری آلی، سبک بین المللی و سبک چمنزاز می گویند.

معماری نوگرا به جنبشی در معماری گفته می شود که در آن ایده های مختلف را ترکیب کرده و از آنها استفاده می کند. در این معماری مفاهیم و فرم های تاریخی حذف و شیوه های نوین به کار گرفته می شوند. با اینکه در کشور ایران هنوز سبک مدرن رونق ندارد و مهندسان کمتر از این سبک در دکوراسیون داخلی فضاهای مختلف استفاده می کنند اما در کشور های اروپایی استفاده از معماری و سبک مدرن به صورت گسترده صورت می گردد و با کمک این سبک سفری به ماه انجام می شود که دنیا افراد را تغییر می دهد.

مصالح کاربردی در معماری مدرن

از معماری مدرن به عنوان یک نقطه عطف در تاریخ معماری جهان یاد می شود و با کنار گذاشتن تمامی بی برنامگی ها و مدیریت سنتی از یک نظام معماری جهانی تبعیت کرده و فرایند معماری و طراحی ساختمان را اصلاح می کند. این معماری بر پایه موازین عقلی بوده و کاملا سازماندهی شده است و در آن از مصالحی چون بتن، فولاد و شیشه استفاده می شود.

هدف از ایجاد معماری مدرن

هدف معماری از دید افراد بزرگ دنیا متفاوت است. برای مثال میس وندر روهه در اولین مرحله درباره هدف معماری می گوید که این معماری کم بیش است. اما برانکوچی بر این عقیده است که سادگی هدف هنر نبوده اما اشخاص در نهایت با توجه به معنای حقیقی چیزهای مختلف به سادگی می رسند. جالب این که در این سکنی گزینی افراد مختلف به این نوع از سادگی رسیده اند اما نکته مهم این است که هدف معماری مدرن تنها به سادگی محدود نبوده و مرحله دوم را رشد معماری مدرن دانسته و گیدبن معتقد است که هدف انسانی کردن شهری می باشد و در مرحله سوم که تجلی معماری مدرن نام دارد در واقع یادمان گرایی جدید می باشد که در نهایت به ایجاد ساختمان هایی می شود که زندگی اشتراکی، آیینی و اجتماعی افراد مختلف را نمادین کرده و در نهایت معرفی می کند. در مرحله چهارم هدف از معماری منطقه گرایی جدید نام دارد که گیدبن در این سال ها آن را اضافه کرده است .

 

ویژگی های معماری مدرن

معماری مدرن تازه و به شکل همگانی است و پایه و اساس آن در مفاهیم ساختمانی می باشد و برای یک جامعه صنعتی نوین گزینه مناسبی بوده و تمامی ترکیب ها و تغییرات آن در جامعه تاثیرگذار است. در معماری مدرن از فرم های مجرد بهره گرفته می شود و می توان گفت که این نوع از معماری گرایش زیادی به سمت معماری ناب دارد. معماری مدرن دارای خصوصیاتی چون استفاده از تکنولوژی، عملکرد گرایی، احجام خاص و بینشی منطقی می باشد که دارای اشکال ساده، واضح و قابل درک است. ساختمان هایی که به سبک معماری مدرن ساخته می شوند به شکل مکعب بوده و به دلیل اینکه در آنها از تزئینات خاصی استفاده نمی شود و ظاهری هم شکل دارند در بعضی از شهرها استفاده از این معماری حالت یکنواخت و کسل کننده دارد. در معماری مدرن ساختمان های یک محصول صنعتی به حساب می آیند و می توان آنها را با شرایط یکسان در همه نقاط دنیا ساخت چرا که تکنولوژی می تواند تمام مشکلات اقلیمی را حل کند.

با اینکه این نوع معماری تکنو مدار و در ابتدای ظهور آن ضد سنت بوده و به عنوان یک معماری ناپایدار شناخته شده بود اما با گذشت زمان توانسته تکنولوژی و میحط زیست را باهم ترکیب کرده و تنایج مثبتی را بر جای بگذارد اما به دلیل اینکه این معماری به شرایط اقلیمی، زیست محیطی و … هیچ توجه ای نمی شود ممکن است بقای زیادی نداشته باشد.

keyboard_arrow_up
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید