ملات ضد حریق

بدون دیدگاه

اطلاعاتی درباره ملات ضد حریق

آتش سوزی از جمله اتفاقاتی است که احتمال وقوع آن در طول عمر مفید سازه ممکن است رخ دهد. به همین خاطر باید به دنبال راهکاری بود که اگر ساختمان دچار آتش سوزی شد احتمال بروز خطرات و آسیب های ناشی از آن کاهش یاید.

در زمان ساخت سازهای مختلف باید از مصالح و متریالی استفاده نمود که بتواند به عنوان یک راه پیشگیرانه در مقابل خطرات آتش سوزی عمل کند و چون به صورت قطعی نمی توان احتمال وقوع آتش سوزی را پیش بینی کرد باید از راهکارهایی استفاده نمود که راه مقابله با آتش را ایجاد کرده و خطرات را کاهش دهد.

ملات ضد حریق چیست؟

یک نوع ملات مخصوص بدون داشتن فیبرهای معدنی را به عنوان ملات ضد حریق یا پایرومیکس نامیده  که از آن به جهت عایق کردن کابل ها و همچنین عایق بندی های ترکیبی استفاده می شود.

خصوصیات ملات ضد حریق

۱- با توجه به میزان آبی که به ملات ضد حریق اضافه می شود می توان از ترکیب ایجاد شده برای عایق کاری دهانه های مختلف با کمک پمپ، پرس و یا با دست استفاده می شود.

۲- از آنجایی که این نوع ملات دارای چسبندگی بسیار بالایی است بدون نیاز به خط کشی می توان عایق کاری های کوچک را انجام داد.

۳- بدون فیبر های معدنی بوده و دارای تاییدیه های عایقی مختلف می باشند.

۴- به راحتی می توان از این ملات مجاز برای هادی های شفت تو خالی استفاده نمود.

۵- قابلیت استفاده با تجهیزات دارای ضخامت کم از دیگر خصوصیات این نوع ملات می باشد.

۶- استحکام بالای ملات عایق در برابر آتش باعث سادگی در یکپارچه سازی و همچنین نصب می شود.

۷- ملات عایق را می توان در شرایط مختلف آب و هوایی استفاده نمود.

کاربرد ملات ضد حریق

بهره گیری از ملات هایی که دارای خاصیت ضد حریق هستند می تواند به عنوان یک متریال کاربردی جهت جلوگیری از اثرات مخرب آتش سوزی در ساخت سازه های مختلف می باشند.

 رفتارها و عملکرد مصالح مختلف ساختمانی در برابر آتش متفاوت است و این مسله یکی از معیار های انتخاب آنها به حساب می آید. در صورتی که یک سازه مقاومت لازم در برابر آتش سوزی را نداشته باشد باید با استفاده از روش های مقاوم سازی از سازه محافظت نمود.

تعداد کمی از عناصری که در پوسته زمین موجود هستند به عنوان مواد ضد حریق شناخته شده اند که اگر این مواد به درستی ترکیب شوند این قابلیت را دارند که در برابر آتش سوزی عملکرد مناسبی انجام داده و بسیار مقاوم باشند. مواد عایق در صورت ترکیب مکانیستم آنها به گونه ای می شود که هم عایق بوده و هم جاذب انرژی باشند. ملات ضد حریق به عنوان یک روش مقرون به صرفه برای حفاظت از انواع سازه های فلزی و همچنین بتنی در برابر حریق قابل استفاده هستند.

عملکرد ملات ضد حریق

ملات عایق به دلیل اینکه یک لایه متخلخل، مقاوم و همچنین چسبنده در سطح زیرین خود دارد این امکان را فراهم می کند تا از سازه به خوبی محافظت کند و ملات در زمان سوختن به یک لایه جامد با چگالی اولیه و ضخامت زیاد تبدیل شده و در نهایت یک گاز تولید می شود که باعث می شود تا ساختار متخلخل مانده جامد به وجود آید و ماده ایجاد شده در عین حال که کاملا ضد دود است مانع از انتقال صدا می شود.

نوشتهٔ بعدی
پانل اسفنجی
نوشتهٔ پیشین
انواع پارتیشن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید