پوشش های سلولزی بلکا

بلکا چیست ؟

بسیاری از رنگ هایی که امروزه در کشور های در حال توسعه از آنها استفاده می شود در کشورهای پیشرفته به دلیل معایت و مضراتی که دارند از چرخه استفاده خارج شده و به جای آنها از متریال های دیگری استفاده می شود. زیرا بیشتر رنگ ها دارای اکسید سرب بوده و استنشاق آنها برای افرادی که در معرض آن ها هستند سرطان زا می باشد. از این رو به مرور زمان به جای استفاده از رنگ های شیمیایی برای رنگ کردن ساختمان ها و فضاهای مختلف از متریالی به نام پوشش های سلولزی استفاده می شود که با مواد طبیعی و خلاقیت مدرنیسم به وجود آمده و نه تنها متریالی زیبا و بهداشتی می باشد بلکه باعث صرفه جویی در منابع نفتی خواهد شد.
تاریخچه بلکا
در سال های گذشته مردم کشور ژاپن برای جلوگیری از ورود سرما به داخل خانه ها سبوس برنج را کوبیده و بعد از ترکیب نمودن با چسب آن را روی درب ها می مالیدن تا از این طریق عایق مناسبی برای ورود سرما به داخل خانه ایجاد شود و به مرور زمان به صورت پیشرفته در کشور های اروپایی از این پوشش ها استفاده می کردند  با این تفاوت که در این عایق از سبوس و ساقه برنج استفاده نکرده و به جای آنها از مواد سلولزی به همراه افزودنی های مختلف بهره می گرفتند و تنوع این محصول به قدری زیاد شده است که رفته رفته از آن به صورت یک پوشش کاربردی استفاده می کنند.

ویژگی های استفاده از بلکا

بلکا به عنوان یک پوشش سلولزی عایق حرارتی و برودتی مناسبی بوده و با استفاده از آنها می توان در مصرف انرژی تا حد زیادی صرفه جویی نمود. در مقابل صورت مقاوم است و برای اجرای آن نیاز به زیر سازی خاصی نبوده و قابلیت اجرا بر روی سیمان، کاشی، سرامیک، چوب، شیشه و … را دارند. مهم تر اینکه در زمان اجرای آن هیچ گونه بو استنشاق نمی شود و بدون مواد فرار می باشد.
بلکا قابلیت شستشو داشته و می توان آنها را با شامپو فرش و بخار شوی تمیز نمود. به دلیل داشتن ساختار فیبری که دارد گرد غبار و همچنین ملکول های سوخته در هوا را به خود جذب نمی کند.
بلکا متریالی است که در برابر آتش مقاومت داشته و شعله ور نخواهد شد. این متریال ترک نمی خورد و می توان با آن ترک های دیوار و سقف را پوشانده و تمامی حفره ها و سوراخ های ریز گرفته شود و این مسله باعث می شود تا امکان نفوذ حشرات موذی مانند سوسک از بین برود.
با اینکه پوشش های سلولزی نسبت به ضربه مقاوم هستند اما در صورت آسیب دیدگی امکان ترمیم آنها وجود داشته و باعث می شود تا بازتابش مستقیم نور خورشید کاهش پیدا کند.
بلکا در مقایسه با رنگ های ساختمانی بی خطر بوده و سلامتی افراد را تهدید نخواهد کرد و به دلیل سرعت بالای اجرای این پوشش های سلولزی صرفه جویی مناسبی در زمان خواهد شد.
یکی دیگر از ویژگی های بلکا در ساختمان سازی این است که به صورت همزمان جایگزین رنگ و گچ بوده و برای ساختمان های تازه ساخت می توان تنها تا مرحله گچ و خاک پیش رفته و چون بلکا نیاز به گچ کاری ندارد می توان در این مرحله از بلکا استفاده نمود.
از لحاظ اقتصادی استفاده از بلکا مقرون به صرفه می باشد و می توان به جای استفاده از سایر پوشش های ساختمانی از بلکا بهره گرفت.
بلکا جزء متریالی به حساب می آید که دوستدار میحیط زیست بوده و برای مصرف کنندگان این محصول هیچ گونه حساسیتی ایجاد نمی شود و حتی سلامتی محیط زیست را هم فراهم می کند.

معایب استفاده از پوشش های سلولزی بلکا

استفاده از بلکا برای فضاهای باز امکان پذیر نبوده و ممکن است بر اثر تابش مستقیم نور خورشید و همچنین بارندگی های اسیدی دچار آسیب شوند.
در صورتی می توان از بلکا در مناطق مرطوب استفاده نمود که یک لایه عایق روی آن کشیده شود تا از این طریق مقاومت آن را در برابر رطوبت افزایش یابد. در غیر این صورت استفاده از آن در فضای مرطوب امکان پذیر نخواهد بود.  

نحوه اجرای بلکا

مواد بلکا در داخل کیسه های مخصوصی قرار داشته که باید در ابتدا مخلوط بلکا را در داخل یک ظرف به مقدار مورد نیاز ریخته و در حدود ۵ برابر وزن این مواد به آن آب اضافه شود که بهتر است از آب گرم بهره گرفته شود  تا از این طریق بتوان خمیر سقفی را ایجاد نمود.
در این حالت باید خمیر به وجود آمده را به خوبی بهم زده و به مدت حدود ۱۰ دقیقه کاملا ورز داد. بعد از آن مخلوط را رها کرده و بعد از گذشت ۳۰ دقیقه مجددا” ورز داده و سپس با استفاده از ماله مخصوص بلکا،  مواد آماده اجرا بر روی دیوار کشیده شود. توجه داشته باشید که مواد بلکا باید با ضخامت مناسبی بر روی سطح اجرا شود. به طور میانگین در هر متر مربع در حدود ۲۸۰ گرم بلکای خشک نیاز است که باید با ضخامت حدودا” ۲ میلی متر اجرا شود.
قبل از اجرای بلکا باید برای سطوحی که نسبت به آب از خود واکنش نشان می دهند از رنگ روغنی براق و تترونیوم رزین استفاده شود. توجه داشته باشید که میزان و غلظت رنگ و تترونیم رزین بسته به فرسودگی فلز و قطر سطوح زیر کار قابل تغییر است.   

کاربرد بلکا

این نوع پوشش های سلولزی بر روی تمامی سطوح قابل اجرا می باشند و به دلیل سرعت بالای اجرا و صرفه جویی مالی بسیار مورد توجه انبوه سازان ساختمان قرار دارد. بلکا به عنوان یک پوشش دکوراتیو برای فضاهای مختلف استفاده می شود. از آنجایی که با کمک بلکا می توان طرح های مختلفی مانند اشکال هندسی و اشکال طبیعی و … را ایجاد نمود برای فضاهای آموزشی مانند مهد کودک ها، مدارس، دانشگاه ها و .. بسیار کاربرد داشته و باعث ایجاد فضایی آرامش بخش، زیبا و جذاب خواهند شد.
keyboard_arrow_up
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید