انواع پارتیشن

بدون دیدگاه

پارتیشن

امروزه در طراحی داخلی فضاهای مختلف دیوار کشیدن چندان معنایی نداشته و در معماری مدرن تلاش بر این است که پلان های مختلف به صورت آزاد باشد و به شکل گذشته فضاها از هم تفکیک نمی شود و به جای استفاده از روش های قدیمی برای جداسازی فضا از ایده های نوین و جالب استفاده می شود.

مزایای استفاده از جدا کننده ها

۱- در پلان آزاد دیوار های داخلی یا به صورت کامل حذف می شوند یا به شکلی در می آیند که دیگر دیوار نیستند. در اصل دیواری که سازه ای نباشد عملا” دیوار نبوده و می تواند تنها نمایی از دیوار را به نمایش بگذارد.

۲- با استفاده از طراحی پلان آزاد می توان به صورت دلخواه فضاهای مختلف را از هم تفکیک نمود.

۳- بدون شک نمی توان تمام قسمت های خانه را به صورت پیوسته رها کرده و برخی از بخش ها نیاز به ایجاد یک حریم دارند که به این جهت باید از سایر بخش ها جدا شوند.

نکته مهم این است که حریم ها تعیین کننده این هستند که چه فضایی و تاچه اندازه باید شخصی سازی شود و حتی به چه اندازه با سایر بخش های مجاور در ارتباط بوده یا به صورت مستقل عمل کنند.

۴- جدا کننده ها در یک پلان آزاد مشخص می کنند که تا چه اندازه یک فضا باز یا بسته نمایش داده شوند.

انواع پارتیشن

جدا کننده هایی که امروزه با نام پارتیشن معروف هستند دارای متنوع ترین طرح و رنگ بوده و این قابلیت باعث می شود تا افراد آزادی بیشتری برای انتخاب و تصمیم گیری داشته باشند.

پارتیشن کشویی

این مدل از پارتیشن ها که به صورت متحرک هستند این امکان را فراهم می کنند که همیشه حضور آنها را تحمل نکرده و مانند کشو کنار رفته و فضای جداشده را دوباره یکپارچه می کنند. پارتیشن های کشویی را می توان تنها در زمان مورد نیاز برای تفکیک دو فضا باز و بسته کرده و به راحتی حرکت داد. نمونه ای از جدا کننده های کشویی هستند که همانند درب های کشویی طراحی شده اند و روی یک ریل در حال حرکت بوده و می توان در هر فضایی آنها را نصب نمود.

پارتیشن صلب

یکی ار شناخته شده ترین پارتیشن هایی که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد پارتیشن های صلب هستند که این قابلیت را دارند که کاملا یکپارچه باشند. این نوع پارتیشن ها به گونه ای اجرا می شوند که نمی توان آنها را از دیوارهای سازه ای تشخیص داد.

پارتیشن های صلب به شکل کاملا خلاقانه اجرا می شوند و تنها با فاصله بسیار کمی از سطح زمین قرار می گیرند. این مدل از پارتیشن ها را می توان تا زیر سقف امتداد نداده و طرح های مینیمال و ساده ای دارند.

جدا کننده آکوردئونی

پارتیشن آکاردئونی همان طور که از اسمش معلوم است به صورت آکاردئون طراحی و اجرا می شوند و امکان باز و بسته کردن آنها باعث می شوند تا دو فضا به راحتی از هم تفکیک یا پیوسته باشد. این نوع پارتیشن ها نمونه ای مناسب و کاربردی بوده و این قابلیت را دارند که تعداد صفحات آنها را کم یا زیاد و حتی تنظیم نمود.البته شایان ذکر است که این نوع پارتیشن ها در زمان جمع شدن فضای بیشتری را اشغال می کنند و این مسله باعث می شود تا کمتر کسی از این مدل پارتیشن ها برای جدا سازی فضا استفاده کند.

جعبه های جدا کننده

برای جدا کردن دو فضا می توان از ایده های مختلفی استفاده نمود ونمونه ای را انتخاب کرد که نه تنها جدا کننده فضا هستند بلکه می توانند به عنوان یک جایگاه برای قرار دادن وسایل دکوری و مورد نیاز محیط باشند. برای مثال پارتیشن های جعبه ای یک ایده دو منظوره بوده و می توان از قفسه و شلف های ایجاد شده در پارتیشن برای چیدمان وسایل تزئینی و همچنین قرار دادن کتاب و … استفاده نمود.

پارتیشن های شیشه ای

گاهی اوقات برای تفکیک دو فضا لازم نیست از جدا کننده صلب استفاده نمود بلکه می تواند با کمک جدا کننده های دیگر مانند پارتیشن های شیشه ای عملیات تفکیک دو فضا را به خوبی و بدون اینکه کاملا بسته و پوشیده باشند انجام داده و یک حریم نسبی را در نظر گرفت.

پارتیشن های شیشه ای هم به صورت شفاف و هم به شکل مات بوده و می توان با توجه به حریم خصوصی که قرار است ایجاد شود از نوع مات یا شفاف آن استفاده نمود تا یک مرزبندی ظریفی را ایجاد شود.

پارتیشن های آینه ای

شاید فکر کنید که جدا کننده ها تنها وظیفه تفکیک را بر عهده دارند اما می توان از پارتیشن ها چیزی فراتر از عملکرد اصلی آنها را انتظار داشت. برای مثال می توان از پارتیشن های آینه ای استفاده کرد و با یک تیز دو نشان را بزنید و در کنار کاربردی بودن پارتیشن به عنوان یک عنصر شاخص برای زیباسازی محیط استفاده شوند.

پارتیشن های لاکچری آینه ای می توانند به صورت یکپارچه و یا به صورت جدا از هم در نظر گرفته شده و یک فضای تفکیک شده دکوراتیو را به وجود آورند.

پارتیشن مشبک

می توان به جای استفاده از فریم های ساده و دوبعدی از پارتیشن های مدرن که دارای طرح های مختلفی هستند استفاده نمود. این نوع پارتیشن ها به سادگی قابل اجرابوده و فریم های هندسی شکلی دارند  و باعث می شوند که یک حایل پیوسته ایجاد شود. این امکان وجود دارد که فرم دلخواه پارتیشن مشبک را سفارش داده و با یک مدل خاص جداسازی دو فضا را تعریف نمود.

پارتیشن میله ای

جداسازی فضا با استفاده از پارتیشن های میله ای بیشتر جنبه تزئینی داشته و برای جذاب تر کردن فضا استفاده می شود. جدا کننده های میله ای  تنها محدوده ای را تعریف کرده و چندان به تفکیک دو فضا و ایجادحریم کمکی نخواهند کرد و صرفا” ارتباط بصری را از بین می برند. این نوع پارتیشن ها این قابلیت را دارند که نحوه قرارگرفتن میله ها و همچنین فاصله بین آنها را به دلخواه مشخص نمود.

پارتیشن بامبو

بامبو به عنوان یک عنصر طبیعی می تواند به صورت یک جدا کننده در محیط قرار گرفته و فضایی جالب، زیبا و منحصر به فرد را ایجاد کند. گیاه بامبو محبوبیت خاصی در بین افراد مختلف داشته و همین مسله باعث می شود تا از این عنصر به عنوان یک متریال پر طرفدار برای جدا کردن دو فضا استفاده نمود. چوب بامبو مانند پارتیشن میله ای بوده و حریم نسبی بین دو فضا ایجاد می کند اما شاید انتخاب این نوع پارتیشن در مقایسه با پارتیشن میله ای جذاب تر باشد.

نوشتهٔ بعدی
ملات ضد حریق
نوشتهٔ پیشین
کتیبه های سفالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید