شیشه های هوشمند
شیشه ی هوشمند گونه ای از شیشه و پنجره است که با استفاده از فناوری های نوین می توان با آن میزان جذب نور را در این گونه شیشه ها تغییر داد. شیشه های آفتابگیر از انواع آن است.
شیشه های آفتاب گیر
مفهوم شیشه های ضد آفتاب در ساختمان به این معناست که این شیشه ها می توانند از جذب گرمای نامطلوب ناشی از تشعشع پرتوهای نور خورشید پیشگیری کنند.
بیشتر شیشه ای که در ساختمان استفاده می شود، در جبهه ی بیرونی ساختمان قرار می گیرد و از این رو کنترل نور و حرارت وارد شده به بنا از این راه انجام شده و شیشه ها نقش بسیار مهم و پررنگی در پایدار بودن (زیست محیطی) ساختمان ایفا خواهد کرد. تحقیقات انجام شده در راستای بهبود کیفی شیشه ها، با بهره گیری از فناوری نانو، مشتمل بر چهار تصمیم کاربری است. نخست پوشش هایی به شکل فیلم های بسیار نازک که به طیف خاصی از امواج حساسند. چنین پوشش هایی این پتانسیل را برای شیشه فراهم می آورند تا بسامد های ناخواسته فرو سرخ ( که KLW گرم شدن فضا می شوند) را فیلتر کرده و از ورود آنها به داخل ساختمان پیشگیری کنند.
روش دوم مبتنی بر فناوری گرما فامی (ترموکرومیک) است که به وسیله ی آن شیشه به گرما واکنش نشان داده و نوعی سازوکار عایق بندی حرارتی را بر سر راه نورخورشید میسر می کند در حالی که ساختمان از کسب نور کافی محروم نخواهد شد، که موسوم به فوتوکرومیک است، شیشه با افزایش جذب خود به تغییرات شدت نور واکنش نشان می دهد.
روش آخر استفاده از پوشش های برق فام (الکتروکرومیک) است که در آن، شیشه به وسیله ی یک لایه از تری اکسید تنگستن یا اکسد نیکل به ولتاژ ایجاد ایجاده شده واکنش نشان می دهد. در این روش به محض لمس یک دکمه بر تیرگی شیشه افزوده خواهد شد. به این معنا با فشار دادن یک کلید شیشه از حالت شفاف خارج شده و با فشار دکمه ی دیگر به وضعیت قبلی باز می شود. از دیگروجوه برتری نانو شیشه های آفتابگیرامکان برقراری سطوح مختلفی از انتقال پرتوها به وسیله ی میزان متفاوتی از تیرگی است.