الیاف سرامیکی چیست و چه کاربردی دارد؟

بدون دیدگاه

الیاف سرامیکی چیست؟

به فیبرهای سیلیکات آلومینیوم الیاف سرامیکی گفته می شود که از ذوب و دمیدن مذاب کائولن با درصد آلومینای بالا و یا ترکیبی از پودر خالص آلومینا و سیلیس مخلوط شده تشکیل می شود. مخلوط آلومینا و سیلیس پس از ذوب درکوره قوس الکتریکی در دمایی حدود C 2000 به وسیله هوای فشرده دمیده می شود و یا بروی غلتک های چرخان بهوسیله نیروی گریز از مرکز به الیاف تبدیل می شود و در حین دمیدن جریان مذاب به قطرات کوچکی تبدیل شده که این پروسه به صورت الیاف کشیده می شود.

مشخصات فنی الیاف سرامیکی

الیاف سرامیکی با رنگ سفید، شیشه ای یا غیر بلوری می باشد و دارای طول های متفاوتی است اما حداکثر طول آن ۵۰ میلی متر و با قطر تقریبی µm 2 تا ۳ می باشد. در صورتی که با روش سانتریفوژ، اعمال نیروی گریز از مرکز و دمش عمل ساخت الیاف تکمیل شود در این حالت با همان قطر تقریبی اما طول الیاف به ۲۵۰ میلی متر می رسد.

کاربرد الیاف سرامیکی

از الیاف سرامیکی به جهت ساخت انواع عایق های نسوز با شکل های متفاوت جهت کاربرد در دمای بالا تا  C1450 استفاده  می شود. ازاین الیاف به عنوان پایه کاتالیست در اگزوزها و فیلترها به وفور استفاده می شود. با استفاده از الیاف سرامیکی می توان درزهای انبساطی آجر های نسوز را پر کرده و همچنین رولرهای کوره های حرارتی را عایق نمود.

الیاف سرامیکی پر کننده مناسبی جهت ساخت نوار کامپوزیتی زمینه پلاستیکی و رزینی می باشد و به کمک آنها می توان اطراف مشعل و دریچه های بازدید و ورودی ترموکوپل کوره های صنعتی را درزگیری کرده و به عنوان یک متریال تعمیراتی در مواقع اضطراری قابل استفاده هستند.

انواع مختلف الیاف سرامیکی

الیاف سرامیکی دارای انواع مختلفی هستند که شامل الیاف فله ایی، پتوی سرامیکی، مدول سرامیکی، برد سرامیکی، چسب حرارتی، گوتینگ حرارتی و خمیر های پر کننده  و درزبند ها می باشند.

ویژگی های الیاف سرامیکی

این نوع الیاف بسیار سبک بوده و قابلیت انعطاف پذیری دارند و دارای استحکام کششی بالایی بوده و به سرعت قابل نصب هستند. الیاف سرامیکی عایق صوت بوده و جایگزین مناسب آزبست می باشند و همچنین هدایت حرارتی آنها پایین است و انرژی گرمایی را خیلی کم در خود ذخیره می کند. در برابر شوک های حرارتی مقاومت بالایی دارد و نسبت به خوردگی بسیار مقاوم هستند.

 پایداری شیمیایی الیاف سرامیکی به گونه ای است که در برابر اکثر اسید ها و باز ها بسیار مقاوم هستند و در صورت حضور در محیط های آغشته به آب و روغن خواص شیمیایی آنها تغییر نخواهد کرد. با وجود اینکه آب هدایت حرارتی این نوع الیاف را افزایش می دهد اما بعد از تبخیر آب به سرعت خواض فیزیکی الیاف برگشت پذیر خواهد بود.

نوشتهٔ بعدی
بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها
نوشتهٔ پیشین
روغن قالب بتن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید