پنل گچی یا دیوارپوش گچی و معایب آن

بدون دیدگاه

پنل های گچی

پنل گچی که به نام دیوارپوش گچی یا پنل سه بعدی گچی معروف می باشد در واقع نوعی تایل یا پانل از جنس گچ پلیمری است که به صورت برجسته و با طرح ها و ابعاد و اندازه های متفاوت تولید می گردد که با کنار هم قرار گرفتن این پنل های دکوری روی دیوار، سطح دیوار پوشش داده می شود.

تری دی پنل های گچی در واقع یک نوع متریال دکوراتیو قدیمی هستند که قبلا” در نبود پنل ها و دیوارپوش های سه بعدی ULP بست وال مورد استفاده واقع می شدند ولی در حال حاضر به دلیل وجود معایت ذیل دیگر کمتر استفاده گردیده و در واقع منسوخ گردیده اند:

معایب پنل های گچی:

۱- پنل های گچی بیش از اندازه سنگین هستند (هر متر مربع حدود ۱۲ کیلو گرم !!) و به همین دلیل حمل و نقل و استفاده از آنها بسیار مشکل بوده مضاف به اینکه بار زیادی را نیز به ساختمان تحمیل می نمایند. (برای خرید ۱۰ متر مربع از این متریال می بایست از وانت برای حمل و نقل استفاده کرد! و برای این متراژ با احتساب وزن مصالح و ملات مورد نیاز برای نصب، حدود ۱۵۰ کیلو گرم بار اضافه به دیوار و سازه وارد می گردد.

۲- ابعاد پنل های گچی به دلیل ذات و روش تولیدشان دقیقا” با هم برابر نیستند و همیشه مقداری با هم متفاوتند. به عنوان مثال اگر ابعاد استاندارد پنل های گچی ۳۰۰ میلیمتر باشد یک پنل ۳۰۰ میلیمتر و پنل دیگر ۲۹۸ میلیمتر و دیگری ۳۰۱ میلیمتر بوده که این اختلاف سایز در نصب و اجرا مشکلاتی را به وجود می آورد، از آن جمله که هیچگاه درزها و بندها یک دست نبوده و دقیقا” کنار هم قرار نمی گیرند که این مشکل در زیبایی کار بسیار اثر مخربی دارد.

۳- دیوارپوش های گچی بسیار شکننده هستند و با کوچک ترین ضربه هنگام حمل و نقل و یا در حین نصب می شکنند و به این دلیل دارای دور ریز و ضایعات زیادی هستند.

۴- متریال گچ به راحتی خرد و اصطلاحا” لب پر می شود. به همین دلیل پس از گذشت مدتی از اجرای پنل های سه بعدی گچی بر روی دیوار، و با برخورد اشیا به سطح پنل ها اکثر گوشه های آنها لب پر شده و نمای نامناسبی را بوجود می آورند و اکثرا” نیز قابل ترمیم هم نیستند.

۵- از آنجایی که در زمان اجراء بین پنل ها را با خمیر کناف درزگیری می نمایند، پس از مدتی بین بندها ترک هایی ایجاد می گردد.

۶- به دلیل نوع تولید و قالب ریزی، غالبا” بر روی سطح پنل ها، حباب های ریزی ایجاد می گردد که از زیبایی و لطافت کار می کاهد.

۷- به دلیل ماهیت وجودی گچ، پانل های گچی ضد آب نبوده و برای استفاده در محیط های مرطوب مناسب نیستند.

۸- به دلیل وزن زیاد و مشکلات متعدد در امر اجراء، معمولا هزینه نصب و اجرای این متریال بالاتر از حد نرمال می باشد.

۹- به دلیل ماهیت گچ، معمولا پنل های دکوراتیو گچی تصویری غیر مرغوب و ارزان قیمت را برای بیننده القاء می نمایند.

۱۰- به دلیل استقامت کم گچ در برابر ضربه پذیری و ضعف آنها در برابر رطوبت، این محصول مناسب جهت اجراء در فضای خارجی ساختمان و مکان های پر رفت و آمد مانند فضای مشاعات ساختمان و فضاهای تجاری نمی باشند.

لذا به دلیل معایب متعدد یاد شده بالا، استفاده از دیوارپوش گچی بسیار کاهش یافته و در واقع منسوخ گردیده و در حال حاضر فقط از پنل های سه بعدی بست وال جهت مصارف دکوراتیو استفاده می گردد. جهت ملاحظه مشخصات دیوارپوش های سه بعدی بست وال از این لینک بازدید فرمایید.

پنل گچی | دیوارپوش گچی | دیوار پوش سه بعدی گچی | پنل سه بعدی گچی | پانل گچی | تایل گچی | پنل دکوری گچی | تایل دکوراتیو گچی | طرح گچی برجسته دیوار | دیوار طرح دار از گچ | گچبری برجسته روی دیوار

نوشتهٔ بعدی
اجرای سریع ساختمانی با روش Tilt-Up
نوشتهٔ پیشین
Fabricoil فابیرکویل چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید