بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها

بدون دیدگاه

درزبندی و کاهش تلفات حرارتی در ساختمان

منافذ و شکاف های موجود در ساختمان و عناصر ساختمانی از جمله در و پنجره ها علاوه بر اینکه باعث غیر یکنواخت شدن دمای منزل می شوند مصرف سوخت را به میزان قابل توجهی افزایش می دهند. وجود درزها و شکاف ها به قسمت های مختلف ساختمان نظیر در و پنجره ها علاوه بر تلفات حرارتی موجب ورود گرد و غبار به داخل منازل و همچنین آلودگی صوتی می شود.

با درزبندی مناسب در و پنجره و منافذ موجود در پوسته ی خارجی ساختمان می توان تا حد زیادی از تلفات انرزی جلوگیری نمود. شکاف های باریک می توانند مقدار زیادی از هوا را از خود  عبور دهند، شکاف هایی که ممکن است در یک نگاه اصلا متوجه آن ها نشده باشیم.

حدود ۲۵ درصد از اتلاف انرژی یک ساختمان از طریق درزهای آن صورت می گیرد، اولین گام در هوابندی خانه، یافتن سوراخ ها، شکاف ها و یا ترک هایی است که نیاز به درزبندی دارند. راه ساده ای برای یافتن نشت داخلی وجود دارد. دستمالی را بین دو انگشت نگه دارید و در اطراف بگردانید، لغزش دستمال محل وزیدن باد را نشان می دهد.

درزگیر ها به دو دسته اصلی تقسیم میشوند:

دسته اول آنهایی که برای درزگیری فواصل میان قسمت های متحرک و ثابت درب ها و پنجره ها استفاده می شوند و دسته ی دوم آن هایی که برای درزگیری قسمت های ثابت شکاف های موجود در دیوار، کلید و پریز ها و درزهای میان قاب های درو پنجره یا دیوار، به کار می روند.

  • درزگیر های قسمت های متحرک: این درزگیرها معمولا” به صورت نواری از جنس فوم اسفنجی و لاستیک می باشند. درزگیرهای نواری برای درزگیری بین قطعات و متحرک پنجره به کار می روند.
  • درزگیرهای قسمت های ثابت: این درزگیرها شامل انواع بتونه، لاتکس، اکریلیک یا سیلیکون می باشد. لاتکس و اکریلیک آسان تر از سیلیکون به کار برده می شود، اما دوام کمتری دارند. در ضمن بهترین نوع بتونه برای شکاف های در معرض انبساط و انقباض سیلیکون می باشد.
  • درزگیرهای نواری برای درزگیری بخش متحرک و پنجره ها به کار می روند.
  • درزگیرهای استاندارد بین ۲ تا ۵ سال قابل استفاده بوده و نیازی به تعویض ندارند.
  • درزگیرهای نواری را طوری روی در و پنجره نصب نمایید که در حالت بسته شدن فشرده و درز را کاملا” هوا بندی کنند.
  • برای درزگیری در و پنجره ی، مابین دیوار و قاب پنجره ی غیر استاندارد می توان از بتونه یا فوم تزریقی استفاده نمود.
  • قاب های پنجره ی پی وی سی و یا آلومینیومی نرمال بر یک استاندارد، با استفاده از درزگیرهای لاستیکی کاملا” هوابندی و آب بندی شده هستند و مانع اتلاف حرارت در ساختمان می شوند.
  • درزبندی و انتخاب پرده های دو لایه و یا ضخیم برای پنجره ها، هزینه سوخت مصرفی را در ساختمان کاهش می دهد و علاوه بر کاهش تبادل حرارت بین داخل ساختمان و هوای بیرون، در زمستان از نفوذ هوای سرد به داخل به میزان قابل توجهی می کاهد.
  • کشیدن پرده در شب های سرد زمستان می تواند میزان نفوذ هوا و اتلاف گرما را طریق پنجره ها را تا ۵ درصد کاهش دهد.
  • با استفاده از نوار درزگیر و درزبندی مناسب هزینه های گرمایش و سرمایش یک خانوار تا ۱۴ درصد کاهش می یابد.
نوشتهٔ بعدی
الیاف شیشه و کاربرد های آن
نوشتهٔ پیشین
الیاف سرامیکی چیست و چه کاربردی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید