یوبوت یا دال مجوف چیست؟

بدون دیدگاه

قالب یوبوت چیست؟

یوبوت نام سازه ای قابل بازیافت بوده و با نام دال مجوف هم معروف است و به عنوان سقف سازه قابل استفاده می باشد. جنس این سازه از پلی پروپیلن است و با بتن مخلوط شده و در آن فرو می رود و باعث می شود تا مجموعه ای یکدست ایجاد شود. مهندسان زمانی که این قالب را ابداع کردن به دنبال راهی بودن که بتوانند سقفی مقاوم تر را ایجاد کنند تا علاوه بر بهینه کردن مصرف بتن و فولاد در برابر زلزله هم مقاومت بالایی داشته باشد.  از این رو متریالی را ارائه کردند که علاوه بر این مزایا کاربرد های مختلفی هم دارد.

کاربرد یوبوت

از این قالب می توان برای ستون های قارچی استفاده نمود و با کمک آنها ستون هایی با شکل و حجم بسیار کم را  ایجاد نمود ضمن اینکه از این نوع قالب ها می توان برای سقف سازه هم استفاده کرد.

مزایای استفاده از قالب یوبوت

قالب یوبوت به شکل چشمگیری مصرف بتن و فولاد را کاهش داده و به عنوان یک مصالح مقرون به صرفه شناخته می شود. یوبوت باعث کم شدن وزن ساختمان روی ستون ها می شود و امکان ایجاد ستون های قارچی شکل با وزن کم را به وجود می آورد.

این سازه می تواند وزن زیاد را بدون اینکه نیاز به ساخت و ایجاد تعداد زیادی ستون باشد را تحمل کرده و در حدود ۴۰ درصد از مصرف بتن بکاهد و به دنبال آن کاهش بسیاری از هزینه ها مانند میلگرد و … را شامل می شود.  برای اجرای یوبوت نیازی به تخصص زیادی نبوده و اجرای آن به راحتی با استفاده از آموزش امکان پذیر خواهد بود.  با یوبوت می توان تعداد ستوان هایی که قرار است در سازه  استفاده شود را کمتر کرده و در نهایت دهانه های بزرگتری ایجاد می شود و برای چیدمان فضا دست کارفرما باز خواهد بود چرا که حفره های خالی که در دهانه دال ها وجود دارد را می توان با یوبوت حذف نمود.

انواع قالب یوبوت

یوبوت دارای قالب های مختلف است که شامل قالب یوبوت تک، یوبوت دوبل، یوبوت بادی و یوبوت پلی استایرن می باشد.

 قالب یوبوت تک

قالب یوبوت تک جزء اولین نوع قالب های تولیدی می باشد که در ابعاد ۵۲*۵۲ سانتی متر تولید و و عرضه می شود. یوبوت تک به صورت یک تکه بوده  و از زیر باز هستند و دارای پایه های مرتفع می باشند که این پایه ها با ارتفاع های مختلفی بوده که مانع از حرکت بی جا در حین بتن ریزی شده و حد فاصل بین قالب ها را تعیین می کند.  باز بودن زیر قالب بتن باعث می شود تا پس از بتن ریزی تا ۱۰ سانتی متر  هوا در داخل قالب ها حبس شده و مانع از مصرف زیاد بتن می شود.

قالب یوبوت دوبل

قالب های دوبل بر خلاف قالب های یوبوت تک به صورت دو تکه هستند و از هر طرف قابلیت بسته شدن دارند. این نوع قالب ها به دلیل برخی از معایب یوبوت های تک تولید و عرضه شده تا بتواند جایگزین یوبوت های تک شوند چرا که حجم را کاهش داده و از نفوذ بتن بیشتر به داخل قالب پیشگیری خواهد کرد. اما شایان ذکر است که این قالب هزینه بالاتری نسبت به یوبوت تک داشته و سرع تولید آن پایین تر خواهد بود.

قالب یوبوت بادی

قالب های یوبوت بادی از لحاظ هزینه مقرون به صرفه هستند اما با این وجود در حین بتن ریزی دچار بالازدگی و فرورفتگی می شوند که این عیب پر اهمیت بسیار به چشم آمده  و باعث می شود تا بهره گیری از این قالب کمتر شود چرا که  ابعاد قالب ها در این یوبوت کوچکتر بوده و این مسله باعث می شود تا از تیر های بیشتری استفاده شده و مصرف بتن زیادتر خواهد شد و در نهایت به لحاظ وزنی هم بالاتر می رود.

قالب پلی استایرن یوبوت

از پلی استایرن به دلیل سبک سازی در صنایع ساخت و ساز استفاده می شود اما لازم به ذکر است که پلی استایرن در برابر آتش مقاوم نبوده  و در حدود ۲۰ دقیقه بعد از ایجاد حرارت و آتش سوزی منفجر می شوند از این رو استفاده از این قالب یوبوت در سازه بسیار خطرناک می باشد چرا که بعد از انفجار پلی استایرن گازهای سمی در فضا پخش می شود.

نوشتهٔ بعدی
طراحی و اجرای دکوراسیون فروشگاه کفش
نوشتهٔ پیشین
تزیین شومینه و محیط اطراف آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست
error: اخطار: مطابق با قانون کپی رایت شما مجاز به کپی برداری از این محتوا نیستید